Banker

Hva å gjøre hvis du har blitt bedraget av et studielån

Hva å gjøre hvis du har blitt bedraget av et studielån

Hvis du har studielån, er det sjansene for at du sikkert har mottatt et brev i posten, så en annonse eller ringt fra et firma som hevder at de kan kvitte seg med studielånets gjeld eller i det minste forhandle på dine vegne og redusere din gjeld betydelig. Det høres for godt ut til å være sant, ikke sant?

Før du registrerer deg, lover disse selskapene deg verden. Så begynner du å få tvil. Du kan få brev i posten eller samtalen fra studielånetjenesten din, og plutselig skjønner du at det utvilsomme har skjedd - du kan ha blitt svindlet.

Som uttrykket går "Hvis det er for godt å være sant, er det sannsynligvis."Dessverre mottar vi utallige klager fra ofre hvert år på våre studentlånsfora eller legges inn i kommentarene til våre studentlånsartikler.

Studielånets gjeldslettingsindustri er kjent for å gjøre store løfter som er korte på å levere, og mange av dem belaster et servicegebyr for noe du kunne ha gjort selv uten kostnad. Den stigende graden av studielån for hjelpemidler har også fått oppmerksomheten fra Federal Trade Commission (FTC), Consumer Finance Protection Bureau (CFPB), Department of Education og advokatgeneralene i nesten alle stater.

Mens det er uendelige gratis ressurser for å spare på studielånsbetalinger, kan noen mennesker fortsatt finne verdi i å betale et tredjepartsfirma for hjelp med studielånene. Men de fleste har ingen anelse om at de kan konsolidere studielånene eller melde seg inn i inntektsbaserte avdragsplaner uten hjelp fra slike selskaper.

Før du gir din tillit og penger til studielånsstøtteselskapene for å jobbe på dine vegne, legger du tid til å undersøke hvordan du kan redusere dine føderale studielånsbetalinger på egen hånd (og gratis)!

Hvis du ikke er helt sikker på hvor du skal begynne eller hva du skal gjøre, bør du vurdere å ansette en CFA eller CFP for å hjelpe deg med studielån. Vi anbefaler Studentlånsplanleggeren for å hjelpe deg med å sette sammen en solid økonomisk plan for studielånets gjeld. Sjekk ut Studentlånsplanleggeren her.

Hurtignavigering Hva skal du se etter i en mulig ScamDid Du ignorerer noen av advarselsskiltene? Hva skal jeg gjøre hvis du ikke vil jobbe med et studenthjelpsselskap lenger? Hva skal jeg gjøre hvis du tror på deg? Har betalte penger til svindlere Hvor skal du få hjelp

Hva skal du se etter i en mulig svindel

Svindel kommer i forskjellige varianter, men her er noen av de vanligste måtene elevstøtteselskapene gjør løfter som ikke klarer å levere:

1. løfter for å eliminere all student lån gjeld

Vanligvis vil du motta en telefonsamtale eller e-post, men du kan også se onlineannonser som hevder at selskapet kan slette all studentlånsgjeld. Mange hevder at dette alternativet nå er tilgjengelig ved et nytt regjeringsprogram eller -sponsor sponset av amerikanske president Barak Obama (les om hva Obama Student Loan Forgiveness virkelig er).

I virkeligheten, med unntak av død eller total og permanent funksjonshemning, er utlading av studielånene nesten umulig. Som sådan kan enhver bedrift som hevder at de kan eliminere studielånets gjeld, selge falske løfter.

Det er imidlertid studentlånsgivelsesprogrammer for personer som oppfyller visse forhold, og du kan selv søke om dem for å se om du oppfyller deres krav.

2. Selskapet krever betaling opp foran

Selskapet vil spørre deg om et gebyr på forhånd, og de vil hevde at de fikk gode resultater for andre kunder. Federal Trade Commission har vurdert denne praksisen i gjeldslettingsvirksomhet ulovlig. Legitime studielånshjelpsvirksomheter må ikke kreve gebyrer før låntakeren har betalt seg mot den nylig forhandlede betalingsplanen, eller en vellykket oppgjør er nådd.

Noen selskaper krever betaling foran, men de legger pengene dine inn i en tredjeparts sperrekonto, og de blir bare betalt når arbeidet er gjort. Hvis du blir bedt om forhåndsbetaling, må du sørge for at dette er gjort.

3. Selskapet hevder å jobbe med utdanningsdepartementet

Til tross for mange påstander og uttalelser er du trygg på at ingen av disse selskapene jobber med Institutt for utdanning, og utdanningsdepartementet vil aldri ringe deg. All korrespondanse med utdanningsdepartementet vil være via e-post eller via sikkerhetspostkassen til din lånetjener, så ikke bli offer for en telefonsamtale og spør deg om din personlige informasjon eller kredittkortinformasjon.

Hvis du ikke vet hvem lånetjenesten din er, kan du se vår liste over godkjente Federal Loan Servicing-selskaper.

4. De belaster et søknadsgebyr for studielånskonsolidering

Studentlindrende svindlere tilbyr øyeblikkelig hjelp ved å konsolidere lån og / eller senke utbetalinger. Hva disse selskapene gjør er å fylle ut papirarbeid for en inntektsstyrt tilbakebetaling eller søke om føderal konsolidering på dine vegne, og belaste deg et gebyr, selv om du kan gjøre dette gratis.

Andre selskaper kan flytte lånene dine til en privat utlåner med høyere rente. Mange svindlere vil ta gebyret og forsvinne. Spar deg selv hodepine og penger, og gjør det selv.

Husk at du kan konsolidere studielånene dine eller søke om en inntektsført tilbakebetaling plan gratis på StudentLoans.gov. Husk bare, om du ikke er forsiktig, kan det være et problem på veien å konsolidere studielånene dine.

5. De tilbyr å gjøre betalinger på ditt eget

Du bør aldri ha et tredjeparts selskapsbud å foreta betalinger på dine vegne - spesielt hvis de sier noe som "slutte å betale til utlåner og foreta betalinger til oss. I mellomtiden vil vi forhandle med utlåner."

Det som vanligvis skjer her er at låntakere slutter å betale på sine studielån, gå i mislighold og ødelegge kreditt. I mellomtiden har selskapet som lovet å hjelpe dem, tatt midler og ikke hjulpet med å løse problemene med studielån.

6. De forteller deg å slutte å gjøre studentlånsbetalinger

Dette er et vanlig rødt flagg når det gjelder private studielån. Et selskap kan fortelle deg å slutte å gjøre betalinger på lånene dine, slik at de kan forhandle med utlåner. Det de ikke forteller deg, er at de vil at du skal gå til standard, fordi det gir mer innflytelse til å forhandle.

Det er imidlertid ingen garanti for at dette vil fungere. Faktisk er det som vanligvis skjer at studentlånet låner ser sin lånebalanse vokse, har betalt et gebyr til dette selskapet, og har ødelagt sin kreditt score.

Har du ignorert noen av advarselsskilte?

Tenk tilbake til din første kontakt med studenthjelpsselskapet. Gikk de ut til deg? Hvordan fikk de informasjonen din? Hvor har du først hørt om dem? Har du sett en annonse på sosiale medier? Sjansen er, det var noen røde flagg underveis.

Hvis du ble kontaktet via et automatisk oppringningssystem (også kjent som "robo-samtaler"), er det en god sjanse for at selskapet ikke følger etiske forretningspraksis.

Vær også oppmerksom hvis disse selskapene sender deg e-post eller direkte post med regjeringens seler som inneholder din spesifikke økonomiske informasjon (for eksempel erklæringer som studentlån på $ 85.000 er forhåndskvalifisert for tilgivelse).

Disse selskapene er ikke knyttet til regjeringen, og de gir feilaktig inntrykk av at posten kommer fra regjeringen.

Hva skal du gjøre hvis du ikke vil jobbe med et studenthjelpsselskap lenger?

Etter å ha lest dette, kan du kanskje avbryte og ikke lenger arbeide med et studielåns assistanselskap. Hvis det er tilfelle, må du jobbe med studielånet for å stoppe arbeidet og stoppe utbetalinger.

Ikke alt håp er tapt. Selskapet kan gjøre det rette og behandle avbestillingen. Ring til firmaet og spør dem om hva prosessen er for å kansellere sine tjenester, som vanligvis krever en skriftlig forespørsel. Noen ganger vil de behandle avbestillingen din over telefonen.

Vær klar for den aggressive taktikken du vil oppleve med kundeservicerepresentanten. Vær fast, men likevel høflig, og sørg for at ALLE avgiftene blir kansellert, inkludert månedlige avgifter, vedlikeholdsavgifter eller innmeldingsavgifter. Skriv ned navnet på representanten, samt datoen og klokkeslettet du ringte, og be om skriftlig bekreftelse på avbestillingen.

Også, hvis du ga selskapet ditt FSA ID eller StudentLoans.gov passord, endrer du det umiddelbart.

Hva å gjøre hvis du tror du har betalt penger til svindlere

Hvis du er sikker på at du har betalt penger til svindlere, må du kanskje iverksette umiddelbare skritt for å beskytte ditt kredittkort eller bankkonto.

Kontakt Kredittforetakene: Det første trinnet bør være et anrop til de tre store kredittbyråene - Equifax, Experian og TransUnion. Rapporter eventuell bedrageri og legg fryser på kreditt. Studentstøttesvennere er vanligvis mer interessert i avgiftene, men dine personlige opplysninger er fortsatt i fare for misbruk hvis det faller i feil hender.

Kontakt Låntjenesteselskapet ditt: Du må kontakte din utlåner og fortelle dem hva som skjedde. Sørg for at de endrer eventuelle passord og informasjon for kontoen, og fjern eventuell fullmaktspapir som kan være innlevert på dine vegne. Du bør også diskutere med dem de beste trinnene for å komme videre med lånets tilbakebetaling.

Bank utstedt Stoppbetaling for gebyrene: Hvis svindelen innebærer et forskuddsgebyr, kan du prøve å få pengene tilbake eller unngå å miste mer penger ved å kontakte banken eller kredittkortet ditt for å stoppe betalingen. Du kan rapportere transaksjonen som falsk, og det bør forhindre deg i å måtte betale det. Dette er også en av de største grunnene til at vi alltid anbefaler folk å bruke kredittkort, ikke debetkort.

FSA ID Protection: Hvis du ga firmaet ditt FSA ID, må du umiddelbart endre passordet ditt. Du vil kanskje også kontakte Kontoret for inspektørens general. Du kan også rapportere virksomheten til Consumer Financial Protection Bureau via deres online klage nettsted eller ved å ringe 855-411-2372. Hvis du tror du er offer for et studielån, kan du også kontakte Federal Trade Commission (FTC) og sende inn en klage til FTC.

Fil en klage med CFPB: Du kan rapportere selskapet til Forbrukerfinansieringsbyrået, og de kan kanskje undersøke påstandene. Det er kanskje ikke noe som kan hjelpe deg med ditt individuelle tilfelle, men det kan slå ned et ekte svindelfirma. Du kan sende inn en klage her: https://www.consumerfinance.gov/complaint/

Fil en klage med din statsadvokat: De fleste statsadvokatgeneralene har tatt en aggressiv tilnærming mot studielåns tilbakebetaling. Svindel å ta kontakt med din statsadvokat og legge inn en klage med spesifikk informasjon.

Det er viktig å merke seg at du kanskje ikke får pengene dine tilbake. Og det kan ikke vært noe med studielånene dine.

Som sådan må du også få tilbakebetaling av studielånet tilbake på sporet ved å ringe din lånebetjeningsfirma og sette opp en tilbakebetalingstjeneste du har råd til.

Hvor får du hjelp

Det første trinnet er å lære om studielånsmulighetene, inkludert konsolidering, tilbakebetaling planer og tilgivelse. StudentLoans.gov. Regjeringens nettsted for studielån er en av de beste ressursene for å lære om studielånene dine.

Også, kontakt din utlåner - de er betalt av Institutt for utdanning for å hjelpe deg med dine lån. De kan være en god ressurs for å hjelpe deg.

Hvis du ikke er helt sikker på hvor du skal begynne eller hva du skal gjøre, bør du vurdere å ansette en CFA eller CFP for å hjelpe deg med studielån. Vi anbefaler Studentlånsplanleggeren for å hjelpe deg med å sette sammen en solid økonomisk plan for studielånets gjeld. Sjekk ut Studentlånsplanleggeren her.

For å få gratis og verdifull veiledning om studentenes gjeld, les noen av våre mest nyttige blogginnlegg her, og sjekk ut vår gratis, definitive guide til studielåneskuld for å forstå alle dine valg fullt ut. Del dine erfaringer og spørsmål i kommentarfeltet nedenfor.

Hvis du har blitt svindlet, undersøk alle mulige muligheter og rapporter det gjerningsfulle selskapet for å hindre dem fra å preying på låntakere akkurat som deg som prøver å komme på rett vei.

Tror du at du har blitt scammed av et studielåns hjelpeforetak før? Hvilke skritt har du tatt for å unngå å falle for disse studielånet svindel?

Skrive Inn Din Kommentar