Virksomhet

Den tiden noen spurte: "Hvor mye penger gjør du?"

Den tiden noen spurte: "Hvor mye penger gjør du?"

"Hvor mye penger gjør du?"

Det var spørsmålet en komplett fremmed spurte meg denne helgen. Jeg var sjokkert. Jeg snublet over mine ord, mumlet noe i tråd med "nok til å komme forbi", og jeg endret høflig emnet.

Min kone og jeg var på en fest med noen venner i helgen da jeg ble spurt dette svært personlige spørsmålet. Da jeg forteller historien til vennene mine senere, lo de og sa at jeg ikke hadde noe å bekymre seg for, fremmede spør det samme spørsmålet til alle han møter. Her er hvorfor. . . .

Den fremmede, som spurte meg probing personlig spørsmål, er en millionær. Penger er imidlertid ikke det viktigste i livet for ham - langt! For å spørre om andres lønn er like vanlig som å spørre dem hva de hadde til lunsj - det er samtaleoppstarteren (et kjennetegn for å få vite). Han måler ikke bare verdien av hvor mye penger du har, og føles veldig fri til å være utrolig gjennomsiktig om det. Han vil svare på spørsmål du spør om økonomien, og hvordan han har tjent så mye penger.

Mannen og hans kone har seks barn, er i ferd med å vedta fem flere, homeschool alle disse barna, bor i et hus som er stort nok til å komfortabelt huset Dallas Cowboys (som de aldri låser eller renser), hever 16 kyllinger i en ubebodd fløy av deres hjem, og kan økonomisk gjøre hva de vil.

Jeg måtte finne ut mer.

Slik tjente han sine millioner

Han begynte å tjene en betydelig sum penger som finansiell rådgiver. Han forvalter investeringsporteføljer for en prosentvis provisjon av investert beløp. Ikke en avgiftsbasert finansiell planlegger som jeg generelt vil foreslå, men i hans tilfelle, en mye mer lønnsom modell.

Han begynte med å målrette investorer med høy nettovinst. Hans forretningsplan var å kultivere et lite antall store porteføljer og dermed redusere arbeidsbelastningen ved å unngå at det var å håndtere hundrevis av mindre investorer.

I løpet av de siste 15 årene har han fått et lite antall investeringsporteføljer som alle er verdt millioner. Hans investeringsfilosofi er å "kjøpe og holde", så han gjør ikke mye (noen) aktiv handel. Mange av hans klienter er store kirker som hovedsakelig er opptatt av å investere i stabile verdipapirer. Han handler stort sett i det stabile obligasjonsmarkedet. Han jobber også ut av huset sitt og eier ikke en datamaskin. Hele hans virksomhet drives av sin smarttelefon. Han håndterer alle sine transaksjoner via telefon.

For syv år siden begynte han å diversifisere forretningsforbindelser til å omfatte leieeiendom. Han brukte inntektene fra investeringsvirksomheten til å betale kontant for en utleie eiendom i en travle høyskoleby. Han leier dette huset ut til studenter - eller til fakultet og ansatte - og har ikke hatt en ledig måned på syv år.

Siden huset ble betalt kontant, bestemte han seg for å ta den månedlige leien fra det første huset og spare opp nok penger til å foreta en forskuddsbetaling på et andre leiehjem i samme område. Han fordoblet hovedsakelig boliglånsbetalingen på den andre eiendommen, og med en betydelig ekstra betaling fra investeringsvirksomheten, kunne han betale det boliglånet om tre år.

Han fortsatte deretter denne prosessen med å bruke leien fra hjemmet som han hadde betalt for å betale ned boliglånet på en ny eiendom som han ville kjøpe. Raskt frem til i dag, og han har 22 utleieboliger, og han kjøper flere boliger med en hastighet på fire per år. Alle hans utleieeiendommer har ikke boliglån.

Han har også nylig utvidet forretningsforbindelsene enda mer og kjøpt en selvstendig lagringsenhet. Han betalte penger for denne virksomheten, og med over 200 plasser på minst $ 50 per måned i leie, har han lagt til en annen betydelig inntektsstrøm til virksomheten sin.

Betydningen av penger

Det er en interessant studie i psykologi for å se hvordan noen påvirkes av det de holder mest verdifulle for dem. Denne rare mannen jeg møtte, hadde mer penger enn jeg sikkert vil se i mitt liv, men kjørte en 15 år gammel bil, hjemmeskole sine barn, gjorde ikke rent huset sitt, og handlet i butikkbutikker for sine klær og eiendeler.

Jeg vet ikke hva han gjør med alle pengene sine. Jeg antar at han er veldig sjenerøs med det og kan gi en stor del av det borte, men ved min regning kan han enkelt ha over $ 30.000 per måned i netto overskudd som han ikke trenger å støtte sin nåværende livsstil!

Han legger ikke premie på penger og verdslige eiendeler og er derfor ikke kontrollert av det. Dette tillater ham å fokusere på tingene i livet han bryr seg om, og å være økonomisk fri gir ham tid til å forfølge de tingene i livet han verdsetter mest.

Jeg tror han er også uvitende om den økonomiske risikoen for et forretningsprosjekt fordi han har en så stor buffer. Han har råd til å ta risikoer der jeg vil våge meg veldig forsiktig. Å ha sine store kontanter reserver frigjør ham for å investere og vokse sitt forretnings imperium, samtidig som han ikke bryr seg om den ekstra fortjenesten han gjør.

Penger er en morsom ting. De som ikke har det, vil ha mer av det, og noen som har masse bryr seg ikke om det i det hele tatt.

Hva tar du på penger og rikdom? Styrer den deg? Er det det du verdsetter mest i livet? Hvorfor ville noen skape et multimillion dollar-imperium hvis de ikke vil / trenger pengene?

Skrive Inn Din Kommentar