Penger

Hva du kan forvente når du forventer å gå på pensjon: 6 måter å gjøre det riktig

Hva du kan forvente når du forventer å gå på pensjon: 6 måter å gjøre det riktig

Bill Poznanski ville ikke pensjonere seg.

Han jobbet i 35 år i den brukte bilbransjen i Toledo, Ohio, og han likte jobben sin.

"Min jobb var morsom, og jeg kunne håndtere det fysisk," sier Poznanski. "Jeg hadde over 4000 kunder. Min jobb var lett. "

Men da forlot en ulykke sin kone i behov av en ny hofte. Ta tid til å ta vare på henne etter flere operasjoner og til turer til legene drenerte sin ferie og syke dager.

Så tidlig i fjor, i alderen 70 eller 71 - "Jeg glemmer akkurat, fordi gamle folk glemmer," sa Poznanski med latter - han ga beskjed.

"De sa om du noen gang vil komme tilbake, du er mer enn velkommen," sier Poznanski. "Det har ikke engang krysset meg. Etter at jeg var pensjonert for bare noen få måneder, bestemte jeg meg for at jeg skulle ha pensjonert for lenge siden.

"Jeg likte jobben min, men jeg liker pensjonering enda mer."

Enten du elsker jobben din eller drømmer om dagen du kan dash fra bygningen som skriker "Jeg er ute heeeeere," på et tidspunkt i karrieren din, må du vurdere pensjonering.

Ja, først må du finne ut hvordan du går i pensjon uten å gå i stykker. Penny Hoarder kan hjelpe med den delen, blant annet å beregne hvor mye du må pensjonere, holde deg på sporet økonomisk for å gå på pensjon, velge riktig pensjonskonto og unngå økonomiske slip-ups.

Men når du klarer de økonomiske hindringene, er det fortsatt spørsmål om å forberede mentalt og fysisk for pensjonering. Fordi hvis du er som de fleste, har du jobbet for en stund. Liker, det meste av livet ditt en stund.

Ønsker å pensjonere uten å se tilbake? Her er seks tips du kan bruke nå for å gjøre overgangen til en glad en.

Pensjon Tips # 1: Lag planer før du går på pensjon

Før sin siste dag på jobben, sier Poznanski han tok avgjørelser om hva som var viktig for ham. Topper på listen: fiske.

"Veien før jeg dro seg, ble jeg med i en lokal ørretklubb," sier Poznanski. "Du kunne gå dag eller natt, og jeg trodde det ville vært morsomt, og det er."

Poznanski fant et sted bare noen få minutter fra huset sitt, og dermed unngår stress - og økt risiko - å kjøre i en halv dag for å finne et sted på mer overbelastede fiskehull.

Ved å undersøke steder før han pensjonerte, unngikk Poznanski frustrasjonen og kastet ikke bort pengene sine - i motsetning til noen av hans andre pensjonister.

Jeg har mange venner som blir frustrert fordi de har penger, men de har gjort noen ting de egentlig ikke likte fordi de ikke visste hva de skulle gjøre," han sier.

Å skape en rutine er en nøkkel til en vellykket pensjon, ifølge Julia Alexis, visepresident for AARP Public Policy Institute, men det krever at du tar litt tid og krefter på å tenke på hva du virkelig vil ha fra pensjonisttilværelse.

"Det er noe folk bør forutse og planlegge for," sier Alexis. "Hva bringer deg glede? Hva er noen av tingene du vil gjøre når du starter denne neste fasen av livet ditt?

"Tenk på ferdighetene du brakte til arbeidsplassen. Hvordan bringer du disse ferdighetene til samfunnet ditt? "

Pensjon Tips # 2: Bli Sosial ... Eller Få Sosial

Gi navn til noen du har hengt ut med i den siste måneden som ikke var en kollega.

Hvis du har problemer med å huske navnene til noen som ikke er i arbeidsområdet, kan du sette deg opp for mer enn bare en ensom happy hour.

Sosialt isolerte eldre voksne har større risiko for dårlig helse, inkludert depresjon, sammenlignet med deres godt forbundne motparter, ifølge en studie publisert av AARP Public Policy Institute. Det fant ut at sosial isolasjon resulterer i medisinske forhold som koster en anslått $ 6,7 milliarder i ekstra Medicare utgifter årlig.

Tilbakekobling med gamle venner er en måte å skape et nettverk på, spesielt med folk fra din aldersgruppe som kan forholde seg til hvordan det er i de tidlige stadiene av pensjonering.

Poznanski sier at han regelmessig samler seg med tidligere klassekamerater.

"Vi møtes fremdeles hver måned på den tredje onsdag til middag, og vi har 40 eller 50 personer som dukker opp," sier Poznanski. Han påpeker at, mens han setter pris på sin egen tid, "det ville bli kjedelig hvis jeg ikke hadde vennene mine."

Og hvis du ikke er i kontakt med dine gamle venner, er det muligheter for å gjøre nye gjennom sosiale organisasjoner.

Grupper som akademiet for seniorfaglige ansatte ved Eckerd College, eller ASPEC, i St. Petersburg, Florida, tilbyr innebygde sosiale forbindelser, sier organisasjonens regissør, Ken Wolfe.

Gruppen, som har ca 300 mestepartente pensjonister, tilbyr fire måter å delta på: livslang læring, samfunnsopplæring, sosiale arrangementer og veiledning og undervisningsmuligheter på høgskolen.

Sandy Tuite, tidligere registrert sykepleier i Rochester, New York, sier at hun og hennes ektemann Bob ble med i organisasjonen i 2012 kort tid etter å ha flyttet til St. Petersburg.Deres samspill med studenter og fakultet på høgskolen er blitt en integrert del av deres travle sosiale kalender.

"Jeg har funnet at jeg er så aktiv med ASPEC," sier Sandy. "Jeg spiller golf tre ganger i uken; Jeg er i organisasjoner med vår forening ... Vi har bare en ball.

Jeg kjeder meg aldri, Sier Sandy med latter, og legger til at hun og Bob planla sin årlige firemåneders tur tilbake nord for sommeren. "Jeg kan ikke vente å gå og hvile."

Pensjon Tips # 3: Tren din kropp

Avhengig av jobben din, kan du ha satt deg på et skrivebord hele dagen eller, som Poznanski, var vant til å gå en brukt bil mye.

Uansett jobb, etter at du går på pensjon, er det større sannsynlighet for at livsstilen din blir mer stillesittende, noe som er forbundet med økt fedme, diabetes og hjerte-og karsykdommer, ifølge en 2018-studie som ble gjennomført i Finland.

Poznanski sier at han forventet avslaget i aktiviteten før han pensjonerte, så han kjøpte en spesiell type "treningsutstyr". Ett med fire ben.

Jeg bestemte meg for at jeg trengte litt trening, så jeg kjøpte en stor, stor hund, Sier Poznanski. "Han var en valp da jeg kjøpte ham, men han er 225 pund nå, og han er akkurat det jeg ønsket. Og vi går i gjennomsnitt på to miles hver dag. "

Hvis du trenger litt mer organisert treningsrutine, og litt mindre pels, kan du finne treningsutfordringer designet for eldre. En å vurdere er AARPs Fit and Fun Challenge, som tilbyr billige og enkle måter å starte en treningsplan som holder deg ansvarlig, ifølge Alexis.

"Det er egentlig å få folk til å gå 30 minutter om dagen," sier Alexis. “Hvis du kan få noen til å gå med deg - som en kompis, en søster, en datter, en mor - for å motivere deg og holde deg ansvarlig, er du suksessfrekvens skal gå opp enormt.

Pensjon Tips # 4: Tren din hjerne

Det er en god sjanse for at du har tatt på deg flere ansvarsansvar når du nærmer deg pensjon. Enten du er visepresident i divisjonen eller veteranmedlemmet, går alle til råd, hjernen din får en daglig trening.

Og selv om du kanskje ser frem til lettelsen fra daglige jobbspenninger, kan du bruke direksjon som en unnskyldning for å veg ut foran TVen, for å få alvorlige konsekvenser for helsen din. En italiensk studie fra 2015 viste at jo flere år en person brukte i pensjon, jo høyere er risikoen for kognitiv tilbakegang forbundet med demens.

Å velge å engasjere hjernen din, kan gjøre neste del av livet ditt så berikende som ditt tidligere arbeidsliv, sier Alexis.

"Den første dagen du går ut av kontoret med gullklokken din, handler det egentlig om det sosiale nettverket og lærer også nye ting, sier hun. "Pass på at du jobber med disse musklene - hjernen din så mye som å trene kroppen din.

"Det handler om å holde oppdatert. Å lære et nytt språk, lese ulike typer bøker, journaling eller skriving vil virkelig hjelpe deg med å oppdatere.”

Et alternativ for å strekke nervene er å få den grad du aldri hadde tid til når du jobbet hver dag. Sjekk ut hvor du finner gratis høyskolekurs for eldre i dette innlegget.

Og grupper som ASPEC tilbyr ikke bare et sosialt uttak, men den intellektuelle stimulansen som kanskje mangler, ifølge Wolfe. Medlemmer betaler avgifter for å delta i programmer som spenner fra sosiale timer til pedagogiske forelesninger til kajakkpadling.

"Mange av disse menneskene var sjefer på en eller annen måte - om det er et operasjonsrom eller et selskap - og de må justere," sier Wolfe. "[Bli med i en sosial gruppe] er ikke det totale svaret på pensjonering, men det gir spesielt den delen av intellektuell stimulering som kan være vanskelig å finne andre steder."

Pensjon Tips # 5: Vurder en langsom avslutning fra jobb

Pensjonering behøver ikke å være en all-or-nothing proposition.

Kutting tilbake til deltid eller å bli konsulent kan gi ekstra inntekt sammen med forbindelser og stimulering, sier Gene Skluzacek, en pensjonert fysikkprofessor som underviste ved University of Nebraska Omaha til 1999 og ved St. Petersburg College fram til 2004.

"Da jeg pensjonerte, gjorde jeg litt veiledning og merkelige jobber som i noen år," sier Skluzacek, nå ASPECs valgte president. "Når jeg først sluttet å jobbe på heltid, tok det litt tid å justere. Jeg var overrasket over hvor viktig arbeid syntes å være i mitt liv. Jeg tok det som et negativt - at arbeidet mitt var som å definere meg. Og det er ikke sant lenger. "

Faktisk kan pensjonering gi deg muligheten til å forfølge noe du er lidenskapelig om, inkludert en pengeproduserende konsert eller en helt ny karriere.

Og selv om du ikke har oppdatert CV siden Bush-administrasjonen - nei, den andre - det betyr ikke at du ikke kan markedsføre deg selv for en annen karriere.

Brandy Huderson, assisterende professor ved Universitetet i District of Columbia, sier at selv på en arbeidsplass som synes å stole på teknologi, er pensjonister 'myke ferdigheter og erfaring nødvendig.

"Vi har denne teknologiske verden, men vi trenger fortsatt en støttebase," sier Huderson."Vi skal alltid ha noen av de grunnleggende ferdighetene som mange pensjonister har, og at de kan bringe inn og integrere seg i selskapet på en ny måte.

Hvis det er noe du er lidenskapelig om, er det alltid en avenue for deg å gjøre det.

Pensjon Tips # 6: Frivillig din nyfødte tid

Frivillig arbeid kan gi mange av de samme fordelene som en jobb ga hjernen din, men kanskje på en mindre stressende måte, ifølge Alexis.

Frivillig arbeid involverer nesten hjernen din som en jobb gjør - det hjelper deg med samspill med andre; det hjelper deg å koordinere planer; det hjelper deg med å tenke på hvordan du fullfører oppgaver på plan, "sier hun. "Det er veldig nært knyttet til en jobb, men med noen fordeler med å ha det gøy."

Peter Kent sier at overgangen fra arbeidsliv til pensjonisttilværelse kunne ha vært spesielt vanskelig for ham som en gjenopprettende arbeidskollega som fortsatt går på Workaholics Anonym-møter hver uke via telefon.

73 år gammel er Kent fortsatt president for AptaMatrix Inc., et bioteknologiselskap, selv om han sier at han er pensjonert fra daglige oppgaver. Han krediterer sin deltakelse i ASPEC som en hovedårsak til at han nyter pensjonering og anslår at han deltar minst 10 hendelser hver uke.

Å være en del av ASPEC har til og med tillatt ham å oppdage et nytt talent: offentlige taler. Han frivillig til å lede et par diskusjoner hver uke.

«Min kone og sønnen min ler alltid om dette fordi jeg var så sjenert at de ikke kan tro at jeg står opp foran en gruppe og snakker,» sier Kent. "Jeg ville ikke engang ha sluttet seg til en gruppe som dette hvis jeg hadde forventet å snakke 10 år siden."

Hva har forandret seg?

"Jeg vet ikke hva som skjedde," sier Kent. "Det er en svært intelligent gruppe; Det er mye moro å snakke med, og det er mye moro å få en samtale med dem. "

Han sier at den sosiale gruppen har gitt ham et nytt uttak for å helle sine energier inn. Han tilbringer 10 til 20 timer forbereder seg på gruppegruppene.

«Jeg jobber fortsatt med en 40-timers uke - sannsynligvis mer - som sju dager i uken,» sier Kent og legger til i sitt frivillige arbeid. "Det er gøy. Jeg trodde alltid at arbeidet var morsomt, men det er et mye mer komfortabelt, mer avslappet liv. "

Hva blir det neste

Forberedelse for pensjonering tillater de som forlater arbeidsplassen å se det som mindre en slutt og mer av en "hva er neste," ifølge Alexis.

"Retirement betyr forskjellige ting for forskjellige mennesker," sier hun og merker at det som en pensjonists interesser, handler om å lære nye ting, det bidrar til samfunnet og det forblir engasjert. "

Tiffany Wendeln Connors er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hennes pensjonsplan inkluderer masse ost.

Skrive Inn Din Kommentar