Penger

En merkelig måte å spare penger på dagligvarer: Raise kaniner i bakgården

En merkelig måte å spare penger på dagligvarer: Raise kaniner i bakgården

Caleb, en liten gutt fra min homeschool gruppe, er bare 8 år gammel, men han har alltid penger i lommeboken sin. Uansett hvor vi går, hvis han vil ha en matbit eller et leketøy, trenger han ikke å spørre foreldrene sine for penger. Han trekker bare ut sine egne penger og gjør kjøpet selv.

Da jeg la merke til dette spurte jeg moren hans om han fikk en godtgjørelse. Hun fortalte meg at ingen av hennes barn får en godtgjørelse. I stedet, Caleb tjener penger ved å heve bakgårdskaniner for kjøtt og for salg.

Nysgjerrig, jeg spurte Caleb om å dele hans råd for andre interessert i å tjene pengeinntektskaniner. Hvis du vil følge hans ledelse, så er det du trenger å vite.

Hvorfor heve bakgårdskaniner?

Kaniner er roligere og renere enn kyllinger, og i motsetning til griser eller kyr, kan du vanligvis heve dem i byer. Deres bur kan stables for å ta opp mindre plass, slik at du enkelt kan bruke en liten bygning eller garasje som et ly. Kaninfett gjør utmerket gjødsel til hagen din eller blomsterbedene.

Å heve bakgårdskaniner kan være en utmerket aktivitet for barna, fordi dyrene er små nok til at de skal håndtere seg selv, og de gjør et fantastisk 4-H-prosjekt. Hvis barna er interessert i å øke større lager, er kaniner et flott sted å starte.

Og disse fordelene er i tillegg til den største grunnen til å heve dine egne kaniner: potensialet til å spare og tjene penger.

Raising kaniner kutter ditt kjøttbudsjett

Klar til å spise kanin til middag? En avl trio av kaniner - to kvinner og en mann - kan produsere opptil 600 pounds av høy kvalitet kjøtt hvert år, ifølge Mother Earth News. Det er mer enn en hel ku! Nå legger du opp hvor mye det ville koste deg å gi familien din 600 pounds mager kylling med alt hvitt kjøtt.

Calebs kaniner tar ca åtte uker for å vokse stort nok til å bli solgt eller høstet til familien, og kjøttet fryser godt. Calebs mor fortalte meg at hun forbereder kaninkjøtt for minst et par måltider i uken, og sier at familien liker smaken mer enn kylling. På rundt 3 pounds kjøtt per kanin er deres dagligvarebesparelser betydelige.

Selg kaniner for ekstra inntekt

I tillegg til å hjelpe familien med sitt harde arbeid, selger Caleb sine kaniner for profitt. Avl trioer av hans mest populære kjøttrasen, New Zealand White, selger for $ 30 til $ 40 for settet. Enkle kaniner med stamtavleutstillingskvalitet for opptil $ 40 hver. Han tjener enda mer på bestemte tider av året, for eksempel i løpet av ukene som går opp til påsken.

En trio av to gjør og en bukke vil produsere 40 til 50 kaniner per år, og du kan selge de unge på seks eller syv uker, ifølge kaninbonden Ed Robinson.

Hvilke rekvisita trenger du?

Caleb og hans familie reiser flere kaninraser, men de fokuserer på New Zealand White for kjøtt. Hvis du planlegger å heve showkaniner, vil du kanskje se på andre raser. Du kan kjøpe New Zealand White kaniner for så lite som $ 10 hver, og du vil nok få tre, en mann og to kvinner, for å begynne å avl.

Kaniner trenger et beskyttet bur for å beskytte dem mot både rovdyr og været. Hvis du ikke har garasje eller skur for å holde burene i, må du kanskje investere i en.

Enten du kjøper prefabrikkede bur eller bygger din egen, trenger hver av avlskaniner sitt eget bur, og du trenger et annet, større bur for de unge kaniner. Calebs foreldre hjalp med oppstartskostnadene, og ga bur for rundt $ 30 for individuelle oppsett og $ 50 for voksende bur.

Opprettholde ditt kaninlager

Selvfølgelig, ettersom hagen din har rase og vokse, må du mate og ta vare på dem. Caleb bruker rundt $ 60 til $ 80 per år på fôr for hver av hans avlskaniner. Han kjøper også ormemedisin til en pris på rundt $ 5 per år, per kanin.

I tillegg er det kostnaden for tatoveringer. Ja, tatoveringer! Enten dine kaniner er til show eller for kjøttavl, de trenger å identifisere tatoveringer. Disse hjelper deg med å holde oversikt over hvilke kaniner som er klare til å bli avlet, hvilke som trenger medisinering og all annen omsorg som kan bli forvirrende når det gjelder dyr som er i det vesentlige identiske. Du kan kjøpe et enkelt tatoveringssett for rundt $ 50 online. Her er en kort guide til tatovering av kaniner.

Hvordan begynne å heve bakgårdskaniner

Klar til å begynne å heve kaniner i hagen din? Enten du fokuserer på kaniner for kjøtt, salg eller show, ta kontakt med en anerkjent oppdretter.

Et annet alternativ er å besøke lokale 4-H-show, anbefaler Calebs mor. Disse forestillingene er gode muligheter til å møte oppdrettere, lære mer om de forskjellige rasen som er tilgjengelige, og få en ide om hvilken kaninavdeling som er riktig for familien din.

Din sving: Vil du heve kaniner i bakgården din for å hjelpe deg med å kutte dagligvarer eller tjene ekstra inntekt?

Tavia Fuller Armstrong, Unplanned Homeschooler, er en prisbelønt frilansskribent og en homeschooling mor på tre. Hun liker å bringe lesere relevante og informative artikler de kan bruke.

Skrive Inn Din Kommentar