Penger

Gig økonomien er voksende - men er det alt det er sprakk opp til å være?

Gig økonomien er voksende - men er det alt det er sprakk opp til å være?

Vi er fast troende her hos The Penny Hoarder at sidegittene er en fin måte å tjene gode penger på regninger eller noen ekstra penger for gale penger.

Det er vanskelig å vite hvor mange oppdragsgivere det er, men Bureau of Labor Statistics er opptatt av å prøve å samle inn statistikken akkurat nå.

Noen forskere anslag det er "om lag 34% av arbeidsstyrken og forventes å være 43% innen år 2020."

Med andre ord er det a mange mennesker der ute som uavhengige entreprenører og frilansere.

På jobbmarkedet er imidlertid populære jobber ikke alltid lukrative.

Analytikere over på Priceonomics kjempet gjennom en massiv mengde anonyme data fra låneansøgere for å finne ut hvor mye penger folk i konsertøkonomien rak i (eller skraper sammen).

Resultatene er ikke pen.

Forskere fant at 85% av konsertarbeidere lager mindre enn $ 500 per måned.

Tilsynelatende er Airbnb hvor pengene er. Romdelingstjenesten var nummer én på Priceonomics 'liste over de beste selskapene i sidegittmarkedet. Leietakere gjør gjennomsnittlig $ 924 per måned.

Nummer ni på listen er sosial bil-delingstjeneste Getaround hvor folk gjør et gjennomsnitt på $ 98 per måned.

Det er riktig - gjennomsnittlig månedlig inntektsforskjell mellom topp og niende rangerte selskap er en svimlende 90%.

Hvis du er glad i tall, må du huske å sjekke ut alle de interessante måtene Priceonomics skiver og krysser opp dataene som er samlet inn.

Hvor har vi hørt dette før?

Tanken om at delingsøkonomien så mange av oss stole på, er kanskje ikke alt det er sprakk for å være lyd kjent.

Oh, rett. NPR nylig intervjuet ridesharing service drivere og funnet Tanken om at konsertarbeidere kan være egen sjef, er ikke alltid firkantet med virkeligheten.

Seth F. Er en av flere konsertarbeidere kronet av New Yorker tidligere i år. "Gig økonomien er en ensom økonomi," sa han, til tross for å tjene $ 55 per time som en uavhengig entreprenør med en populær servicestasjon.

Men vent! Her er den andre siden av historien

Enten du er en timelønn, lønnsmessig ansatt eller uavhengig entreprenør, har alle typer ansettelser fordeler og ulemper.

For mange er fordelene ved delingsøkonomien langt overveier ulempene til en bransje som bare begynner å få det til bena.

Entreprenører og arbeidstakere med spesialiserte ferdigheter kan gjøre seriøs bank i konsertøkonomien ved å flytte fra gode jobber til godt arbeid, ifølge Harvard Business Reviews Diane Mulcahy.

"Viktigst, at fraværet av arbeidssikkerhet åpner nye muligheter for en portefølje av konserter å gi en mer meningsfylt og robust følelse av inntektssikkerhet enn noen heltidsjobber," sa hun.

Med delingsøkonomien her for å være, gjør noen lovgivere det de kan for å forbedre arbeiderenes opplevelse. Det amerikanske representantskapet og senatet er nå vurderer en regning det ville bringe bærbare arbeidsfordeler til amerikanske arbeidstakere i konsertøkonomien.

Som delingsøkonomien får sin handling sammen, er en måte å lykkes på å behandle konsertene dine med samme alvor som du vil ha en annen type arbeid.

  • Gjør din forskning
  • Tenke utenfor boksen
  • Vær oppmerksom på trender
  • Vet hva IRS forventer av deg
  • Lag langsiktige økonomiske planer
  • Bruk de riktige verktøyene

La oss være ekte. En karriere i delingsøkonomien kan ikke være en strålende bøtte med blomster hvert eneste minutt, men egentlig, hva slags karriere er det? (Ok, kanskje denne.)

Husk at hvis ting ikke virker der ute, er et rekord antall jobber åpne nå. Den tradisjonelle arbeidsstyrken vil gjerne ha deg tilbake.

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun har vært en del av konsertøkonomien i nesten 20 år og vet at det ikke er lett - men det er verdt det.

Skrive Inn Din Kommentar