Liv

Disse 3 tingene gjør konsertbilletter vanskeligere og vanskeligere å gi råd til

Disse 3 tingene gjør konsertbilletter vanskeligere og vanskeligere å gi råd til

Husk når din all-time favoritt band endelig utgitt en etterlengtet liste over turnédatoer?

Du har skannet listen over byer for noe innen en fire timers kjøretur, kalt konsertkammeraten din ombord og klikket over til billettsiden for å få tak i noen seter - bare for å oppdage at denne opplevelsen ville koste deg noen få hundre dollar (og det er for de "billige" seter).

Womp, womp.

Nei, dine musikbriller-kjærlige øyne bedrager ikke deg.

Konsertbillettprisene øker (og har vært i noen år nå), og det begynner å få en litt latterlig.

Men hvorfor i rockens navn er det så utrolig dyrt å ta et live show i disse dager?

Vel, det er fordi du (ja, du) lastet ned den ulovlige sangen fra LimeWire tilbake i middelskolen.

OK, jeg mister mest (men ikke så).

De ekte Grunnen innebærer både de oppkjøpsbotene som tillater større prisutjevning og kunstnerne selv.

Gode ​​gamle dager

For tiår siden var levende musikk scenen et helt annet sted.

I år 1965 hadde en billett til å se The Beatles på Shea Stadium i New York kjøre deg en hel $ 5,65 (den dyreste billettprisen som tilbys for det showet).

I 2014, den dyreste billettkursen til en av One Directions MetLife Stadium-turneringer, dateres i New Jersey i gjennomsnitt på $ 900. (Den dyreste videresalgsbilletten ble oppført for $ 4,895.)

Til sammenligning, justert for inflasjon, den $ 5.95 tanten din Linda droppet for å se Ringo (ja, hun var en Ringo fan - slåss henne) ville ha kostet rundt $ 44,72 i 2014.

Men disse sinnsykt høye billettprisene er ikke bare et problem for feberte gutt-band grupperinger.

I fjor sommer ble den gjennomsnittlige billettprisen som fikk deg i døren på en Adele-konsert, beregnet til å være $ 395,79 - den dyreste gjennomsnittsbillettprisen for en touring kvinnelig artist. Taylor Swift gjorde det andre stedet på listen til (litt mer overkommelig?) $ 236,65, mens Lady Gagas show klarte seg på litt over $ 186.

Og de er gjennomsnitt billettpriser, noe som betyr at noen betaler mye, mye mer.

I påvente av Taylor Swifts "rykte Stadium Tour" i år, venter noen fans en enorm $ 896,50 (pålydende) for VIP-billetter til "Snake Pit Package", som gir deg en up-close-and-personal visning av sangeren, en samlerboks med en digital video komponent, en begrenset oppgave "omdømme" -bok og en LED laminat og lanyard.

For samme show på Raymond James Stadium i Tampa, Florida, kan du betale så lite som $ 69 for seter i neseblodseksjonen - hvis du kunne fange dem i tide. Men tidligere kjøpte seter i samme (ikke store) seksjon blir allerede solgt for $ 228,60.

Selv om du klarer å låse opp i den opprinnelige prisen, er det ikke uvanlig å betale ytterligere $ 17 eller mer i serviceavgifter og skatter, og bringe den $ 69 billetten til $ 86 for et sete med en ganske skuffende utsikt, hvor du ender ser på showet på de gigantiske skjermbildene som flanker scenen.

Klandere Bots

Disse ekstreme billettprisene skjer for et par grunner.

På den ene siden har det mye å gjøre med den vanlige frustrasjonen blant musikkelskere overalt: de bots og scalpers som kjøper opp alle billettene i batches, den andre de slipper, bare for å vende om og videreselge dem i dobbelt, tredobbelt eller til og med firefired den opprinnelige prisen.

Vi har alle opplevd noen versjon av den samme skuffelsen: Du setter alarmen din til klokken 10 på (det kan være) en skjebnefull tirsdag, du logger deg på kontoen din, du venter på nedtellingsklokke for å slå null, velg de første seterne du ser (ingen tid for strategi!) og klikk gjennom - bare for å bli fortalt at disse plassene allerede er solgt.

Så du krysser fingrene og oppdater siden. Du ser to flere plasser, denne gangen over stadion fra hverandre (du kan gush om showet med vennen din på turen hjem, ikke sant?), Kaste dem i handlekurven din og klikk gjennom.

Nei, de har blitt solgt også.

Du oppfrisker igjen, men du møtes med det sterke bildet av et stadion fullt av nedtonede seter. Hele opplevelsen varte mindre enn tre minutter. Du har savnet vinduet, og det skyldes i stor grad bots og scalpers.

Hvis du fortsatt planlegger å delta på showet på dette tidspunktet, betaler du kjært for muligheten.

Men mens det er nesten umulig å stoppe individuelle kjøpere fra å selge billettene til ublu priser, er de fleste billettsalgssteder prøver å eliminere bruken av bots.

Adele, for hennes del, jobbet berømt for å holde sine billetter ut av scalpers hender, og sparte fansen til en anslått $ 6,5 millioner på videresalgsbillettpriser. Bruce Springsteen (definitivt) og Taylor Swift (diskutert) gjorde det samme.

Men det er ingen idiotsikker plan når det gjelder scalpers. Under samme tur sesong, videresalg billetter til Adele show i Denver, Colorado, skulle gå så mye som $ 579.

Eller er det kunstnerne?

Mens videresalgsverdien til konsertbilletter ofte er himmelhøy på grunn av disse irriterende bots, kan den eksponensielle økningen i billettprisen på billettene skyldes (tilskrives?) Kunstnerne selv.

Men hvorfor?

Det enkle svaret er at kunstnere ganske enkelt ikke tjener penger på rekordsalg lenger.

Med introduksjonen av streamingtjenester og gratis musikkplattformer (og oppgangen til ulovlig nedlasting de siste to tiårene), blir det vanskeligere og vanskeligere for artister å lage en buck av innspilt musikk.

For å hente ut noen av disse tapene, belaster artister mer for live konsertopplevelser.

Etterspørselen etter flere spektakulære briller vokser (tenk: innendørs fyrverkeri, lasershow, en hær med backup-dansere, gigantiske flygende pølser), blir disse forestillingene mer og mer kostbare å sette på.

Tross alt er sagt og gjort, tar kunstnerne seg bare en del av det totale billettsalget. Ta for eksempel Lady Gaga, som angivelig tok hjem 10 millioner dollar mindre enn Elton John i 2011-sesongen, til tross for at han hadde lignende salgsfremmende tall.

Se, det er ikke som disse artisterne er vondt for penger: Gaga er $ 90 millioner hjemmehjem betale det året var ingenting å ta lett.

Men selv om når kunstnere arbeider for å holde prisene lave for fansens fordel, og til og med hvis billettdistributører oppblåser ikke prisene og takker for enorme avgifter, og til og med hvis bots og scalpers kan nosed ut og stenge, er faktum fortsatt: Nok folk er fortsatt villige til å betale for en live konsert opplevelse.

Er fans på feil?

Alt kommer ned til tilbud og etterspørsel.

Etter hvert som flere og flere mennesker fortsetter å kreve billetter, fortsetter høye billettpriser å være et slags selvregulerende system.

Selv i fravær av bots og scalpers, vil arenaer fortsette å selge ut til ikke-billige prispunkter, og hengiven fans vil fortsette å krypse for nærmeste seter - eller noen plasser i det hele tatt.

I en desember 2017 episode av podcasten "Freakonomics" med tittelen "Hvorfor er Live-Event Billettmarkedet så skrudd opp?" økonom Eric Budish forklarer at nesten over bord, live-underholdning billetter er underpriced bare fordi så mange mennesker er villige til å betale så mye mer.

"Så kunstnere vil ofte selge sine billetter til ... en kunstig lav pris. Og det jeg mener med det er en pris hvor etterspørselen dramatisk overskrider tilbudet, sier Budish, og legger til: "Hvis en billettpris er for lav, betyr det at kunstneren eller lokalet - noen forlater mye penger på bordet .”

Det faktum at kunstnere vil gjøre billettene mer rimelige for fans, er bra for deres bilde, Budish notater, men å sette et eksklusivt produkt på et undersatt marked gir mye fortjeneste som venter på å bli hatt - og det er fortjeneste at forhandlere gleder seg til å snakke opp .

Så er problemet i virkeligheten tredelt.

Det er bots og scalpers, det er kunstnerne og det er oss, de villige (om enn litt grumbly) deltakere.

Til slutt er det ikke noe lett svar på hvordan du gjør billettpriser rimeligere eller tilgjengelig, men her er strategier for å slå bots til billettkontoret.

Uansett selger arenaer fortsatt ut.

Fans vises fortsatt.

Kunstnere spiller sine forestillinger, pakker opp og går videre til neste utsolgte sted.

Og vi vil være der, av egen vilje, på billetter som koster oss hele vår dagligvarebudsjett for uken. (Så fortsett og kjøp den forreste billetten - vi vil ikke dømme.)

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar