Liv

Du kan lagre livet hvis du bærer naloxon. Her er hva du trenger å vite

Du kan lagre livet hvis du bærer naloxon. Her er hva du trenger å vite

Fueled av den voksende nasjonale opioidkrisen utstedte den amerikanske surgeon general Dr. Jerome Adams en formell rådgivende denne uken, og oppfordret folk til å vurdere å bære opioid motgift naloxon.

Hva er Naloxon?

Mennesker i en opioid overdose har ofte farlig grunne puste eller slutte å puste helt. Hjerneskade og død kan forekomme innen få minutter.

Naloxon, som også er kjent med navnemerket Narcan, reverserer midlertidig effekten av opioider og gjenoppretter normale pustemønstre.

Naloxon er pakket som en injeksjonsvæske (primært til bruk i sykehusmiljøer) og som en ferdigfylt autoinjeksjonsinnretning som ligner på EpiPens som brukes til å behandle mennesker med alvorlige allergier.

Naloxon er også tilgjengelig som en nesespray.

Hva skal du vite om naloxon

Med mindre du er en medisinsk profesjonell, kan det virke skremmende å administrere naloxon til noen under en opioid nødsituasjon.

Men rask handling med motgift kan bety forskjellen mellom liv og død, så hold disse tingene i bakhodet.

 • Naloxon fungerer. Ifølge Nasjonalt institutt for narkotikamisbruk, "Fra 1996 til 2014 ble minst 26 500 opioide overdoser i USA reversert av lekere som brukte naloxon."
 • Hvis du er bekymret, vet du ikke når du skal bruke naloxon i en nødsituasjon, vet at administrering av stoffet til noen som ikke overdose på opioider, ikke vil forårsake betydelig skade, ifølge Illinois Consortium on Drug Policy.
 • 40 stater og District of Columbia har gode samaritanske eller 911 narkotika immunitetslover som beskytter folk som griper inn under en opioid overdose.
 • Statskonferansen for statlige myndigheter sier at lovene beskytter folk mot "anholdelse, anklage eller rettsforfølgelse for visse kontrollerte stoffer i besittelse og vedlegg som følge av at en person som enten opplever en opiatrelatert overdose eller observerer en, ringer 911 for hjelp eller søker medisinsk hjelp. ”

Hvor finner du gratis eller billig Naloxon

Naloxon er et reseptbelagte legemiddel, men det er allment tilgjengelig over hele USA, selv uten resept.

 • Lær hvor du finner naloxon i nærheten av deg ved å skrive "[din stat] naloxon" i din favoritt søkemotor.
 • Kontakt din forsikringsleverandør for å finne ut om naloxon er dekket under planen din.
 • Medicaid og Medicare betaler for naloxon, men dekning varierer etter stat.
 • Ta kontakt med din lokale helseklinikk for å finne ut hvor du skal få naloxon i ditt område.
 • Personer med kommersiell forsikring i Arizona, California, Colorado, Missouri, Nevada og Ohio kan få naloxon for gratis gjennom narkotikaprodusenten Kaleo's pilotdistribusjonsprogram.
 • CVS Pharmacy disponerer naloxon uten skriftlig resept i 46 stater.
 • Prescription og nonprescription naloxone er tilgjengelig på Walgreens apotek landsomfattende

Når du har en tilførsel av naloxon, må du sørge for at du lærer å administrere den. Kontakt din lokale helseavdeling hvis du har spørsmål.

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun liker å fortelle leserne om rimelige måter å holde seg frisk, så se henne på Twitter (@lisah) hvis du har et tips å dele.

Skrive Inn Din Kommentar