Banker

OSLA Student Loan Servicing Problemer

OSLA Student Loan Servicing Problemer

OSLA er en av de mindre føderale lånetjenestene der ute. Oklahoma Student Loan Authority, eller OSLA, er et nonprofit selskap, opprettet 1972 av staten Oklahoma, og opprettholder seg selv gjennom egne inntekter.

Opprinnelig opprettet for å hovedsakelig tjene Oklahomans eller studenter i Oklahoma, de tjener lån tatt ut av låntakere over hele landet.

OSLAs nettside forvirrer en mer hjemby følelse. Selv om det ikke er veldig moderne, virker det ganske greit, med informasjonsforbindelser og nedlastbare skjemaer tilgjengelig på forsiden. OSLA har de typiske webportaler og tilgjengelighet over e-post og telefon.

Kontoret deres er også åpent for låntakere å besøke i løpet av uken, noe som er forskjellig fra mega-servicere som Navient eller Nelnet, som ikke annonserer i personbesøk.

OSLAs primære virksomhet kommer fra å betjene føderale studielån. Ved utgangen av 2009 hadde det betalt $ 1,6 milliarder av studielån. OSLA betalte utelukkende FFELP-lån i mange år, før de ble tildelt direkte lån etter at programmet ble opprettet.

Med hensyn til kvaliteten på tjenesten har OSLA svært få offentlige innlegg. Helt ærlig, dette er ganske forfriskende siden mange servicere har hundrevis av klager lagt ut på nettet. Uansett om dette skyldes OSLAs lille størrelse eller fordi det er en høykvalitets servicer, er det ikke klart. Det kan være en blanding av begge.

Imidlertid er det noen sterkt formulerte klager som vises på nettsidene til Consumer Financial Protection Bureau, Better Business Bureau, og ulike andre steder rundt på nettet. De kan kaste lys i noen av de pågående problemene som låntakere med lån betjenes av OSLA-opplevelse.

Hvis du ikke er helt sikker på hvor du skal begynne eller hva du skal gjøre, bør du vurdere å ansette en CFA eller CFP for å hjelpe deg med studielån. Vi anbefaler Studentlånsplanleggeren for å hjelpe deg med å sette sammen en solid økonomisk plan for studielånets gjeld. Sjekk ut Studentlånsplanleggeren her.

Plutselig i standard!

Ingen ønsker å være i standard. Men vanligvis - og jeg sier, som oftest - Hvis lånet er utelukkende i ditt navn, vet du når du ikke har gjort betalinger. Tenk deg å logge inn på studielånekontoen din og se at du er i standard uten forvarsel.

Dette skjedde med en OSLA-låner. Først skjønte hun at hennes elektroniske konto var å vise hennes ett lån som to lån. Enda verre, en var i standard. Siden låntakeren hadde konsolidert sine flere lån i en låneperiode før, ble hun forvirret på hvordan dette var mulig. Hun la merke til endringen etter at hun hadde spurt om å endre betalingsbeløpet.

Mens OSLA anerkjente at samtalen om betalingsplanen skjedde, syntes de ikke å gi en forklaring på tidspunktet for skrivingen om hvorfor kontoen viste at lånet var delt i to.

Etter kommunikasjon med selskapet skrev låntakeren mer: hun syntes ikke å ha blitt informert om arten av hennes avdragsplan og betalingen beløp noen år tidligere. Det er ikke klart om hun misforstått, eller at serviceren ikke gjorde due diligence for å informere henne riktig. Likevel, om konsolidert lån vises som flere deler eller ikke, kan det aldri være delvis i standard. Dette er fortsatt et mysterium.

Kundeserviceforvirring

Når du har et teknisk problem med din lånekonto, er det ideelle scenariet å kontakte kundeservice og få det løst. Men når kundeservice er unnvikende og forvirrende, kan det gjøre saken flere ganger verre enn det opprinnelige problemet.

En kvinne forsøkte å betale lån betalt av OSLA for hennes foreldre, som er låntakere, samt endre adressen på kontoen. Hennes far hadde ringt seg selv og ba om hjelp når en betaling ikke ville gå gjennom og adressen ikke ville endres. Da det ikke løste saken, ringte datteren på vegne av sine foreldre.

Til tross for at hun hadde kontoinformasjonen og hennes fars personnummer, var hun blokkert fra å fortsette med kontoen fordi hennes far ikke hadde signert en utgave til henne. Datteren sa at hun følte kundeservice ikke klart å forklare noen av deres prosedyrer for henne. Hun forlot anropet forvirret og uhørt, betalingsproblemer fortsatt uløste.

Rapportering feil informasjon til Kredittforetakene

Et dårlig merke på en kredittrapport kan være dødelig slag for din evne til å få et boliglån, et billån, en leie og mye mer.

En uheldig låntaker rapporterte at OSLA rapporterte feil informasjon til kredittagentene. For å gjøre saker mer uheldig, lå låner midt i forsøk på å sikre et boliglån. Låntagerens lån viste 90 dager krenkende og kompromitterte kredittpoengene sine.

Låntakeren sa at da de var angivelig krenkende, var lånene faktisk i forbigående. Låntakeren sa også at de hadde sendt inn flere dokumenter som viste at denne overbærenheten fant sted.

Deres sak var ganske presserende fordi de hadde rett i midten av homebuying-prosessen og trengte å flytte for å starte en ny jobb. (En jobb de spesifiserte hadde blitt gjort mulig ved utdanningen som hadde blitt finansiert av disse studielånene.) Klagen ble stengt, men det er uklart om låntakeren noen gang fikk problemet løst eller kunne kjøpe et hjem.

Vi har en fullstendig veiledning om hva du skal gjøre hvis studielånet ditt sender ut feil informasjon til kredittbyråene her.

Navigere et sakte system

En mindre servicer betyr mindre personell.Mens idealt forholdet mellom låntakere til ansatte ville være riktig skalert, kan dette ikke alltid være tilfelle.

Flere klager på nettdisplayet flere e-postmeldinger sendt til OSLA uten eller sakte svar, blir satt på vent for halvtidssteg og oppfølging som låntakere ventet på dager for å motta.

Og mens OSLAs nettside kan virke grei for meg, kan det utdaterte utseendet snakke med større problemer med navigering og tilgang. Gjennom årene har flere personer klaget over vanskeligheten med å foreta betalinger på nettsiden, som tilsynelatende burde være den enkleste handlingen man kunne gjøre på et servicer nettsted.

Hjelp utover OSLA

Den gode nyheten er at OSLA ser ut som en av de bedre servicene der ute. Men det betyr ikke at de har tatt feil eller trenger forbedringer. Hvis du har problemer med OSLA, eller noen av dine servicere, er du ikke alene.

Enten du er midt i å håndtere et problem eller bare prøver å forhindre en, er det viktig at du er årvåken om lånene dine. Ofte logg deg på kontoen din på Internett, eller gå gjennom dine papirapporter. Hvis du ser noe du ikke forstår, løser du problemet umiddelbart.

Fordi vi har sett at en servicerens kundeservice ikke alltid er nyttig, kan det hende du vil gjøre din egen forskning om ditt eget problem. Dette kan gjøre din erfaring med din servicer mer produktiv, eller bare tillate deg å finne andre måter å løse problemet på.

Vet kildene dine forsiktig, skjønt. Spesielt hvis du sliter med å gjøre betalinger og kan være krenkende eller i mislighold, vil du ikke forverre en allerede usikker situasjon.

Hvis du ikke er helt sikker på hvor du skal begynne eller hva du skal gjøre, bør du vurdere å ansette en CFA eller CFP for å hjelpe deg med studielån. Vi anbefaler Studentlånsplanleggeren for å hjelpe deg med å sette sammen en solid økonomisk plan for studielånets gjeld. Sjekk ut Studentlånsplanleggeren her.

Har du noen gang hatt noen av disse problemene med studielånet?

Skrive Inn Din Kommentar