Liv

Det er billigere å bo i forstedene enn byen, ikke sant? Kanskje ikke.

Det er billigere å bo i forstedene enn byen, ikke sant? Kanskje ikke.

Mange vurderer å pendle en gitt del av arbeidsdagen.

Hvis du vil ha råd til et hus i et nabolag der du kan føle deg komfortabel med å reise en familie, jobber du i byen og bor i forstedene. Sånn er det bare.

Tagen til pålydende, synes argumentet enkelt: Boligkostnadene er betydelig billigere i forstedene enn i byen. Og jobbmuligheter er høyere i byen.

Men å kjøre tallene nøye kan forandre tankene dine.

Hva koster det å leve i forstedene?

Faktor i de virkelige kostnadene for din daglige pendling for en to-voksen husstand, og du kan innse at din forstadsstil ikke sparer deg så mye som du trodde.

Penger etter eksamen kjørte tallene og hevder at du har råd til å bruke 200.000 dollar mer på et hus hvis du eliminerer en bil.

En husbil med en bil er mye mer plausibel i en sentral beliggenhet - innen gangavstand til jobb og de fleste tjenester - i motsetning til forstedene.

Ved å legge opp bilbetalinger, gass, vedlikehold og forsikring, koster en bil ca $ 9 000 i året i USA, ifølge årsrapporten fra AAA.

Det går ut til $ 750 per måned - penger du kan sette mot boliger hvis du bor et sted du kan eliminere et kjøretøy.

Ved hjelp av den kanadiske gjennomsnittlige årlige kostnaden på CDN $ 9 500 per bil, sammenligner MAG prisen på et gjennomsnittlig boliglån og to biler i forstedene, mot et gjennomsnittlig boliglån og en bil i byen:

Du er faktisk ikke besparende penger som bor i forstedene. Du bruker bare det annerledes.

Så som er bedre måte å bruke pengene dine på?

Kostnaden for pendling

Hvilket gir et bedre liv: en $ 400.000 hus i forstedene med en daglig en-times pendling? Eller et hus på $ 600 000 i byen med en 10-minutters spasertur?

Fordi du vet at de økonomiske kostnadene er omtrent det samme, bestemmer du hvilken som er bedre, handler om mer enn bare tall.

MAG peker ut en viktig immateriell kostnad for en daglig pendling: din lykke.

En lengre pendling betyr ganske enkelt at mindre tid brukt noe annet du helst vil gjøre.

Det inkluderer å tilbringe tid med familien din, gjøre fremskritt på en sidekast eller bare tilbringe tid på å slappe av og ta vare på deg selv.

Personer med lengre pendler opplever høyere stress og lavere livtilfredshet, Forbes rapporterer.

Jeg kan ikke sette et hardt nummer på "tilfredshet", men vi kan nok være enige om at du er bedre i å sette pengene dine mot de tingene som vil øke den.

Studier knytter også denne økte tiden i bilen til mer målbare fysiske og psykiske helseproblemer - høyt blodtrykk, fedme, redusert energi og økt sykdomsrelatert arbeidsfravær.

Dessverre er det ikke noe lett "riktig" svar i forstedene vs. bydebatten.

Men når du vurderer hvor du skal kjøpe, bør denne informasjonen tjene som en påminnelse om å knase tallene og forstå den totale kostnaden av avgjørelsen.

Din sving: Pendler du fra forstedene til byen for jobb? Hvor mye koster dette deg hver måned?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer.

Skrive Inn Din Kommentar