Liv

Germs on A Plane: Sitt i disse flyplassene for å unngå sykepassasjerer

Germs on A Plane: Sitt i disse flyplassene for å unngå sykepassasjerer

En av de største pengespesifikke flybillettstrategiene der ute i disse dager er å forlate seteoppdraget til skjebne - eller, du vet, en datamaskin.

De fleste flyselskaper tilbyr nå "grunnleggende økonomi" priser, som gjør at du kan bestille billige flyreiser uten å betale for noen av fordelene som pleide å komme som standard - fordeler som overhead plass, muligheten til å velge sete eller en akseptabel mengde benplass. (OK, bruken av begrepet "fordeler" er uklar her.)

For hurtige turister, lette pakker og den mest fleksible og tilgivende blant oss, er økonomikostnader en drøm.

Før du kommer opp, blir du syk noen dager etter at du kommer hjem på grunn av dårlig plassering.

Vent, egentlig?

Jepp. Det viser seg at Stolen din kan være skyldig når du blir syk etter å ha vært på et fly.

Hvordan din plassoppgave kan bestemme risikoen din

Ifølge en nylig studie publisert av National Academy of Sciences, hvor du sitter på et fly, sammen med det du berører og hvor godt du vasker hendene dine, kan påvirke om du plukker opp bakterier under en flytur.

Influensaviruset kan kjøre korte avstander gjennom luften - vanligvis omtrent seks meter - på luftveier fra hoste, nysing eller snakk. Det kan også overføres gjennom berøring, enten fra person til person eller fra et objekt som en infisert person har rørt.

Forskersteamet bak studien tok fem rundturer fra Atlanta til vestkysten, hvorav fire var under influensasesongen. Hvert fly hadde 14 forskere ombord, spredt over hele hytten i økonomiklasse for å observere bevegelsene og vanene til sine medreisende.

Forskerne fant at mens en person som satt i et vindus sete hadde et gjennomsnitt på bare 12 tilfeller av kontakt med en annen person, en person i et middels sete hadde i gjennomsnitt 58 og en person i et gangsete hadde et gjennomsnitt på 64. (Og husk, som vi lærte over: Kontakt = bakterier.)

Selvfølgelig, mens du ikke kan kontrollere for de andre menneskene på ditt fly og hvilke bakterier de kan være ombordstigning med, sitte i et vindu sete kan redusere sjansene dine for å fange en sykdom fra en medreisende.

I et vindus sete har du ikke bare mindre direkte kontakt, du vil også kutte din umiddelbare luftbårne risiko betydelig. Personer i gangseter vil nesten ha doblet antall mennesker som umiddelbart omgir dem, og kan til og med risikere å få luftbårne bakterier fra noen over gangen - spesielt på et mindre fly.

Så neste gang du reiser, kan du tenke på om det er verdt den ekstra kostnaden for å sikre at du får et vindus sete og redusere eksponeringen for bakterier.

Hold bakterier i bukta når du flyr

Men hvis du er en ekte handelskupong, og du bare ikke kan få deg til å betale ekstra gebyr for å velge ditt eget sete, ikke bekymre deg: Det er ting du kan gjøre for å redusere risikoen for å fange noe fra de hyppige flygebladene sniffling rundt deg.

Hvis du står opp for å strekke bena eller bruke toalettet, vask hendene godt (og vurder å bringe håndredskap sammen for ekstra bakteriedrepende kraft).

"Det er ganske klart at hvis du sitter mer enn en meter unna en smittet passasjer, og du er forsiktig med håndhygiene, er du lite sannsynlig å bli smittet av influensa," en av forfatterne av studien, Howard Weiss , fortalte New York Times.

Mens du kanskje vil vurdere å hoppe over flyet ditt hvis du er syk, hvis du er den ene nyser, vær sikker på å nyse i albuen, vask hendene dine ofte og åpne luftventilen. "Det vil sende dråpene rett til gulvet," fortalte Vicki Stover Hertzberg, professor i sykepleie ved Emory University og hovedforfatter av studien avisen.

En endelig (om ikke litt off topic), nyttig takeaway fra denne studien?

På et enkeltflyfly er det vanligvis to toaletter på baksiden, men bare en foran. Personer som brukte toalettet på forsiden av flyet, ventet i gjennomsnitt på 3,1 minutter, mens folk som kom opp for en av de bakre toalettene ventet i gjennomsnitt kun 1,7 minutter.

Alltid hodet til baksiden av flyet.

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Hun pleide å elske vindusplassen, men hun er nylig blitt en midtgangspike. Denne studien gjør henne spørsmål om hennes beslutning.

Skrive Inn Din Kommentar