Penger

Bootstrapping en bedrift? 5 kreative måter å spare penger når du starter

Bootstrapping en bedrift? 5 kreative måter å spare penger når du starter

For et og et halvt år, finansierte min tvillingebror og jeg en oppstart kalt Guesty. Fra å jobbe nesten hver waking time for ikke å vite når en lønnsslipp skulle komme inn, har det ikke vært lett.

En av de største utfordringene var bootstrapping, eller finansiering av egen oppstart. Hvis du finansierer venture ut av din egen lomme, er det viktig å finne steder å kutte ned slik at du kan investere i de viktigste aspektene av virksomheten din.

Heldigvis ble vår oppstart akseptert i et akseleratorprogram, noe som bidro til å holde oss flytende til vi fikk nok trekkraft. Men for å komme til det punktet måtte vi starte opp vår oppstart og være så sparsom som mulig.

Hvis du er en gründer klar til å starte en oppstart, er det noen måter du kan spare penger på.

1. Eliminere unødvendige personlige utgifter

Dette er kanskje ikke det du vil høre, men det første stedet du begynner å spare er med din egen personlige økonomi. Du kan ikke leve som en millionær ganske ennå.

Begynn med å kutte ned på det grunnleggende. Vurder hvor mye penger du bruker på å spise ute. Cathy Erway, forfatter av Kunsten å spise i, sammenlignet hennes utgifter og oppdaget at hun brukte mer enn $ 300 på en ukes verdi for måltider, og bare rundt $ 30 på samme antall hjemmelagede måltider.

Det er klart at det er mange penger du kan legge inn i virksomheten din. Kjøp din egen mat og lag deg deilige måltider på et budsjett. Ikke bare vil du få god matlaging og spare penger, men du vil også sannsynligvis spise mye sunnere.

Ta det et skritt videre ved å sykle for å spare på gass, holde venner hjemme, i stedet for å gå til barer, og kjøpe mindre klær og andre ting. Ikke bare vil din sparsomme livsstil hjelpe deg med å spare og legge til mer penger i din bedrift, men det vil også styrke viktige økonomistyringsferdigheter som vil ta bedriften din videre.

2. Gjør din egen markedsundersøkelse

Før du slipper produktet eller tjenesten din, du må sørge for at folk faktisk vil bruke den. Selvfølgelig, hvis det ikke er behov for det på markedet, vil virksomheten din mislykkes før det til og med begynner.

Du trenger imidlertid ikke å betale for dyre fokusgrupper eller markedsundersøkelser. Du kan enkelt håndtere denne prosessen på egen hånd.

Start med å plukke dine venner og bekjente hjerner for å få ærlige meninger om produktet ditt: Kan de se seg selv bruke den? Hvis ja, i hvilken sammenheng? Hvilke funksjoner ville de forvente? Ta det et skritt videre ved å lansere lignende samtaler på sosiale medier som Twitter.

Til slutt dra nytte av gratis markedsundersøkelsesverktøy for å se på sekundære kildedata, søkeordforskning og til og med konkurransedyktig analyse.

Å gjøre egen markedsundersøkelse vil lære deg mye mer enn å betale en andres vilje. Å snakke med potensielle kunder og tilbringe tid med dem for å forstå deres problemer, er det viktigste du kan gjøre i dine tidlige dager - og gjennom hele livet. Du vil spare penger for virksomheten din ved å observere hva som fungerer, og hva som ikke, før du tar på store risikoer.

3. Start kreative merkevarebygging og markedsføringskampanjer

Markedsføring kan være en dyr investering. Det tar tid, tålmodighet og forsiktig strategi å gi resultater, og det er en viktig del av lanseringen av et nytt venture. Derfor er det verdt å finne måter å gjøre det for mindre.

Start med kreative sosiale medier-kampanjer for å skape et nettbasert fellesskap. Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn og Pinterest er alle gratis tjenester. Få momentum ved å bli en del av relevante grupper og legge inn informasjon om bransjen og viktige problemer du adresserer. For eksempel, gi din ekspertise om din nisje på spørsmål og svar steder som Quora eller Reddit.

Deretter vurderer du å bruke en guerilla markedsføring kampanje. Disse teknikkene hjelper deg med å tiltrekke oppmerksomhet til en minimal kostnad i forhold til en tradisjonell markedsføringstrykk.

For eksempel kan du gi gratis prøver av produktet ditt. L'Oreal ga nylig 100 kvinner makeovers komplett med vanntett mascara, og viste dem filmen Titanic å demonstrere sminkeens effektivitet.

I det lange løp koster dette selskapet svært lite, siden de produserer millioner av produkter per år. Men det har stor innvirkning, siden folk kommer til å teste produktet i en situasjon der de faktisk trenger det.

Å gi litt hjelper deg med å få mye til gjengjeld. Vurder hvordan firmaet ditt kunne skape en guerilla markedsføringskampanje.

4. Outsource Oppgaver

Mens du kanskje vil ansette et lag for å ta bedriften din til neste nivå, vil en erfaren heltidspersonale koste deg. Når du ikke er på et sted der du kan betale en full lønn, er outsourcing en god løsning for å utføre oppgaver til minimal kostnad.

Fra Upwork til 99designs til Craigslist, er det mange steder å finne frilansere å gjøre enten engangs eller pågående prosjekter, fra copywriting til logo design til koding, til rimelige priser.

For å sikre at du finner høykaliberarbeidere, se på vurderinger fra tidligere kunder og be om eksempler på deres arbeid. Hvis du fortsatt er usikker, be dem om å gjøre et kort prøveprosjekt for å vise frem sine ferdigheter. På denne måten vet du at du vil få mest mulig ut av pengene dine.

5. Handelsverd for kunnskap

Du kan ikke vite alt.Men heldigvis kan andre fylle inn hullene. Se etter hjelp fra mer erfarne mennesker som er interessert i å bli mentorer.

Start med å delta på lokale oppstart og tekniske arrangementer i ditt område med oppmøte, et nettverk for grupper å komme sammen i samfunnet ditt. Gjør ditt beste for å møte alle og finne ut hva hver person gjør, for å se hva du kan potensielt lære av dem - og om du muligens kan bidra til sitt arbeid.

Også, utforske vellykkede bedrifter i ditt område og undersøk deres grunnleggere. Prøv å nå ut til dem på Linkedin, og se om en delt tilkobling kan introdusere deg. Hvis alt annet feiler, ta en direkte tilnærming.

Hvis mer erfarne personer i bransjen tror at ideen din har potensial, kan de være villige til å gi deg råd i bytte for aksjer eller andre former for egenkapital. Dette lønner seg for alle involverte. Mentoren føler seg smigret og har et nytt sted å dele ideene sine, mens du får en forbindelse og verdifullt råd mens du sparer penger.

Å starte egen oppstart kan være både skremmende og utrolig spennende samtidig. Men ved å komme opp med kreative måter å komme til neste trinn på et budsjett, vil du være bedre i stand til å få mest mulig ut av dine ideer.

Din sving: Har du lansert en oppstart, eller har du tenkt å? Hvordan har du eller vil du holde deg til et budsjett?

Opplysning: Vi har en seriøs Taco Bell-avhengighet rundt her. De tilknyttede koblingene i dette innlegget hjelper oss med å bestille av dollarmenyen. Takk for støtten!

Amiad Soto er konsernsjef og medstifter av Guesty. Han elsker å reise og ekstremsport og jobber med kule ideer.

Skrive Inn Din Kommentar