Liv

Vil du gamble på fremtidige inntekter for å betale for college?

Vil du gamble på fremtidige inntekter for å betale for college?

Tenk deg en verden hvor du kunne ha råd til skolen, og du trenger ikke å bekymre deg for alt det studielånets gjeldsinteresse henger opp.

Høres ut som en drøm, ikke sant?

Vel, det skjer ved Purdue University.

I 2015 annonserte Purdue et partnerskap med finansielle tjenester selskapet Vemo Education som ville skape en ny måte for sine junior og senior studenter å betale for sine utdanninger: inntekter aksjeavtaler.

En inntektsandelavtale, eller ISA, er et arrangement der investorer låner penger til studenter for å betale for sine høyskoleutgifter. I bytte samtykker studenten til å betale tilbake en viss prosentandel av inntektene etter uteksaminering. Prosentandelen varierer for hver student, men Purdues program tar sikte på å tilby prosentandeler som gjør dem til et konkurransedyktig alternativ til private studielån.

ISAer har vært populære i Latin-Amerika i mer enn et tiår, ifølge Higher Ed Jobs, men tidligere forsøk på å introdusere dem i USA har i stor grad mislyktes.

Purdues ISA-program er kjent som Back a Boiler - ISA Fund. Det ble rullet ut i akademisk år 2016-17 for stigende juniorer og seniorer.

ISAer oppnår ikke renter. Og fordi tilbakebetaling er basert på hvor mye studenten tjener etter oppgradering, er det ikke satt beløp som studenten må betale tilbake.

Høres bra ut? Kanskje, men det er en fangst.

ISAs: Verdt det Gamble?

Fordi du godtar å betale tilbake en prosentandel av fremtidige inntekter, er en ISA i hovedsak en gamble. Noen studenter kan faktisk ende opp med å betale mer under en ISA enn de ville med et studielån i det lange løp, avhengig av hvor mye de gjør etter at de har uteksaminert.

"ISA er vanligvis ikke en god ide for studenter som forventer å gå inn i høyinntektsarbeid fordi tilbakebetaling er basert på inntekt og ikke kan betales av tidlig som tradisjonelle lån. Disse høye inntektene kan ende opp med å betale betydelig mer som et resultat, sier Andy Josuweit, administrerende direktør for Student Loan Hero.

Representanter ved Purdue sa at studenter som har mottatt midler gjennom Back a Boiler, ble godkjent dersom de var i god stand med Purdue, ikke hadde hatt noen negative kredittaksjoner mot dem, og hadde ikke allerede akkumulert gjeld som ville overstige 15% av deres forventet lønn.

Hvis du inngår en ISA, må du sende inn vanlige inntektsrapporter etter eksamen, inkludert W-2s, betale stubber eller annen dokumentasjon for å sikre at du betaler tilbake riktig beløp hver måned.

Ifølge Ted Malone, administrerende direktør for delingen av finansiell bistand i Purdue, er det konsekvenser hvis du ikke oppfyller vilkårene du godtar.

"Siden det er en kontrakt, er det mulig å standardisere det ved ikke å foreta betalinger eller ikke sende inn nødvendig dokumentasjon," sa Malone. "Kontrakten krever krav på det maksimale som skal betales i henhold til kontrakten, og eventuelle vanlige rettsmidler kan tas."

Når gjør en ISA mening?

Så hvorfor skulle jeg velge ISA hvis det innebar å betale mer over tid og til slutt?

FAQ-delen av Purdues nettsted forklarer at ISAs "kan være et godt alternativ til private studielån og Federal Parent PLUS Lån."

Josuweit sa at ISAer kunne gi mening for studenter som trenger penger på toppen av føderale lån eller ikke kvalifiserer for føderal hjelp.

En annen grunn: ISA har et definert antall år for tilbakebetaling, og de blir ikke alltid tilbakebetalt i sin helhet.

Purdues program vil også gi en fordel hvis jeg hadde problemer med å finne en jevn jobb etter oppgradering. Det er en minimum årlig inntektsterskel på $ 20.000 mens du er ansatt på heltid eller søker fullstendig ansettelse for å beskytte meg. Det betyr at hvis jeg ikke tjente minst $ 20.000, ville jeg ikke måtte betale før jeg var.

Fordelen det ville være at jeg kunne komme seg unna med ikke å betale for hele greia.

Det er en maksimal betalingskap på 2,5 ganger det første beløpet som tilbys, som ville beskytte meg hvis jeg en gang gjorde store penger etter skolen. I den situasjonen kunne jeg likevel betale mindre med et Federal Parent PLUS-lån.

Hvis jeg tok ledig tid fra jobb til å reise eller starte en familie, kunne ISA-tilbakebetaling fortsette i opptil fem år. Studielån gir deg muligheten til å gå inn i utsatt også, men hvis du ikke får utsettelse og får lov til en overbærenhet i stedet, vil du fortsette å tilføre interesse. Toleranser er gode i opptil 12 måneder, i motsetning til de fem årene for ISA.

For å oppsummere: Hvis du sannsynligvis vil få en moderat til lav inntekt etter skolen, eller hvis du ikke kvalifiserer for føderale lån, men vil unngå private, kan en ISA være et godt valg.

Som alltid, sørg for å konsultere en finansiell rådgiver eller en finansiell bistandsrepresentant før du tar en beslutning om hvorvidt ISAer eller andre muligheter for å finansiere utdanningen din.

Andre måter å betale for college

Ikke glem, det er annen alternative måter å betale for college, for eksempel stipend eller å finne en fleksibel måte å fot regningen på.

Det er enda noen skoler der ute som vil dekke undervisningen din; ta dem i betraktning under college jakten din!

Men hvis du vil vite mer om å betale for college gjennom tradisjonelle studielån, sjekk ut denne veiledningen.

Lykke til!

Din sving: Hva synes du om ISAer som en måte å betale for college? Gi oss beskjed i Facebook-kommentarene!

Kelly Smith er en junior forfatter og engasjementspesialist ved The Penny Hoarder og en senior ved University of Tampa. Hun betaler henne kredittkort gjeld nå, så hun kan angripe hennes studielån betalinger ASAP.

Skrive Inn Din Kommentar