Penger

Sloppy Servicing fører til $ 3,75M refusjon til student låntakere fra Citibank

Sloppy Servicing fører til $ 3,75M refusjon til student låntakere fra Citibank

Citibank vil betale $ 6,5 millioner for slurvet flytter det angivelig gjort mens du betjener private studielån.

Tidligere forbruker finansiell beskyttelse Bureau direktør Richard Cordray kunngjorde oppgjøret før hans planlagte avgang fra byrået i forrige uke. "Citibanks servicefeil gjorde det dyrere og forvirrende for låntakere som forsøkte å betale tilbake studielånene," sa han i en uttalelse.

Ifølge CFPBs erklæring, Citibank begikk fire synder mot studielåntakere fra 2006 til 2015:

  1. Det mislikte låntakere til å tro at de ikke kunne ta et skattefradrag på interessen de hadde betalt på noen av studielånene sine.
  1. Det belastet feil sent gebyrer og interesse for lån som var berettiget til utsatt fordi de fortsatt var i skolen.
  1. Det overvurderte minimumsbetalinger for blandede status låntakere, de som betaler tilbake noen lån, men har andre i utsettelse.
  1. Det ga ikke låner den informasjonen som kreves under Fair Credit Reporting Act når den avviste forespørsler om å frigjøre en medundertaker.

Under oppgjøret vil Citibank betale $ 3,75 millioner i refusjoner til kunder som ble belastet for sen betaling, overcharged for minimumsbetalinger eller belastet unødvendig interesse, eller som var ofre for annen feilaktig service. Citibank vil også betale en $ 2,75 millioner bøte til CFPB sivile straffefond.

Oppgjøret krever også at Citibank skal gjøre endringer i måten det forvalter studielån på. Tjenesten vil gi ytterligere informasjon til låntakere som ble nektet en medundertakerutgivelse og til de som var berettiget til skattefradrag for renter de betalte. En ny policy vil reversere eventuelle gebyrer som er gjort feil, erklæringen notert.

Lisa Rowan er en senior forfatter og produsent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar