Penger

Hva et lederskap for en finansiell vakthund kan bety for deg

Hva et lederskap for en finansiell vakthund kan bety for deg

Oppdatering: En føderal dommer besluttet tirsdag at president Donald Trumps valg, hvite husets budsjettdirektør Mick Mulvaney, ville bli fungerende direktør for Consumer Financial Protection Bureau til en permanent direktør er bekreftet.

Beslutningen kom etter at CFPBs nestleder Leandra English sendte inn en søksmål for å få Mulvaney til å ta på seg stillingen. Ifølge engelsk, fastsatte Dodd-Frank-loven, som etablerte CFPB etter finanskrisen i 2008, at hun skulle overta etter at Richard Cordray hadde avtalt seg fra sin direktør.

Den amerikanske distriktsdommer Timothy J. Kelly, som styrte saken, er en Trump-ansatt. Beslutningen vil sannsynligvis bli anket.

Consumer Financial Protection Bureau har et branding problem.

Regjeringen vaktmakt byrå ble opprettet etter finanskrisen i 2008 for å se etter forbrukernes interesser og sørge for at ingen av våre finansinstitusjoner kunne kjøre amok på bekostning av oss.

Siden da har den tatt på føderale og private studielåner, lønndag långivere, subprime auto långivere, kredittrapporteringsbyråer og store banker anklaget for urettferdig, villedende eller fornærmende praksis.

Med direktør Richard Cordray ved roret har CFPB pålagt inntil 12 milliarder dollar i bøter på finansinstitusjoner og returnert det til forbrukerne som ble gjort til skade.

Men store ledelsesendringer kommer til byrået etter Cordrays avgang.

På fredag ​​utstedte CFPB en pressemelding som annonserte Leandra English som nestleder for byrået. Oppdraget ville bety Engelsk, Cordrays tidligere stabschef, ville bli den fungerende regissøren i Cordray's fravær.

Samme dag utstedte Det hvite hus en pressemelding som heter Mick Mulvaney, det nåværende White House budsjettdirektør, som midlertidig direktør. Mulvaney har aktivt jobbet for å begrense CFPBs makt tidligere, Reuters rapporterte.

Som dramaet spilles ut, har mange fortsatt ingen anelse om hva CFPB er eller hva de ansatte gjør hver dag. Nå kan det være på tide å lære.

Ikke alle elsker CFPB

Byråets mest bemerkelsesverdige handlinger inkluderer en søksmål mot Navient, en av de største føderale studielånerne. CFPB anklaget selskapet for å styre låntakere til dyrere tilbakebetaling planer til tross for en offentlig forpliktelse for å hjelpe låntakere administrere sine lån på en måte som fungerer for dem.

Som svar på CFPB-søksmålet, innrømmet Navient at "det er ingen forventning om at serviceren vil handle i forbrukernes interesse", rapporterte Bloomberg.

CFPB tvunget også Wells Fargo til å betale en $ 100 millioner bot etter oppdagelsen av sin utbredte praksis for å skape uautoriserte kundekontoer for å øke fortjenesten.

De kan høres ut som store gevinster hvis du ble påvirket av enten selskapets tvilsomme taktikk. Men siden CFPBs opprettelse av Obama-administrasjonen i 2011 har byrået møtt opposisjon på grunn av sine brede krefter til å regulere, fine og saksøke finansinstitusjoner.

USAs rep. Jeb Hensarling, en republikan fra Texas, kalte byrået "det mektigste, minst ansvarlige byrået i amerikansk historie" i en oppdatering i The Wall Street Journal.

Hensarling sa at CFPBs innblanding skader - ikke hjelper - forbrukere.

"Siden CFPBs advent, har antall banker som tilbyr gratis kontroll redusert drastisk, mens mange bankgebyrer har økt," skrev Hensarling. "Mortgage originations og auto lån har blitt dyrere for mange amerikanere."

Nytt CFPB-lederskap bringer rettssak, donuts og Twitter-kamper

Som Cordray-utganger, vil ny ledelse spille en viktig rolle i CFPBs fremtid og hvordan byrået vil beskytte forbrukerne og bruke sin makt.

Men å avgjøre hvem som skal kjøre byrået denne uken, er vanskeligere enn det høres ut.

Det politiske dramaet om hvem som skal lede CFPB har spilt ut på Twitter og i retten.

Sen. Elizabeth Warren, en demokrat fra Massachusetts som presset på CFPBs opprettede, tweeted skjermbilder av Dodd-Frank-loven og anklaget president Donald Trump om å krenke den ved å navngi en midlertidig direktør.

På lørdag kalte Trump CFPB en "total katastrofe".

"Finansinstitusjoner har blitt ødelagt og ikke i stand til å betjene offentligheten ordentlig. Vi vil bringe det tilbake til livet! "Trump tweeted.

Så på søndag, rapporterte CBS at engelsk arkiverte en føderal søksmål for å blokkere Trump og Mulvaney fra å ta over byrået.

På mandag, både Engelsk og Mulvaney rapporterte for arbeid. Begge sendte også e-post til ansatte som signerte dem som «fungerende direktør».

Mulvaneys e-post informerte også CFPB-ansatte om å rapportere eventuell ytterligere kommunikasjon fra engelsk og inviterte sine nye medarbeidere til å besøke sitt kontor for å "ta en doughnut" til ære for sin første dag på jobben.

Det er ikke klart hvem som virkelig vil lede byrået for nå, men mens det blir funnet ut, må Trump komme på jobb og velge en ny permanent direktør.

Den personen, som kongressen må bekrefte, vil komme til å avgjøre om CFPB fortsetter å være den lovgivende kraften som dens motstandere vil ha den til å være - eller hvis dens makt blir fjernet, som kritikerne håper.

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar