Mat

Vil lett-å-fordøye FDA-etiketter hjelpe shoppere Finn billigere og sunnere matvarer?

Vil lett-å-fordøye FDA-etiketter hjelpe shoppere Finn billigere og sunnere matvarer?

Snart blir det lettere å fortelle om den koselige maten du betaler topp dollar for, er virkelig noe bedre for deg enn de billige greiene.

Ifølge The Wall Street Journal vil nye regler for mat og narkotikaadministrasjon kreve at merkene forandrer ernæringsetikettene for å inkludere kaloriantalet og serveringsstørrelsen i større, sterkere skrift og informere forbrukerne hvor mye tilsatt sukker er i produktet.

FDA forventet i utgangspunktet de fleste store merkevarer - de med minst $ 10 millioner i årlig matsalg - for å fullføre endringene innen 26. juli 2018, men på grunn av matprodusenter, støttet den av etterlevelsedatoen. FDA har ikke satt en ny frist, men dagligvareforetaket vil gjerne forsinke det til mai 2021.

Noen merker, som Campbell's Soup, har kritisert push for en forsinkelse og sier at de er glade for å overholde den opprinnelige fristen. Faktisk har Campbell's Soup allerede begynt å plassere de nye etikettene på sine produkter.

"Dette var en filosofisk beslutning," sa Campbell Soup Co., Denise Morrison, til The Wall Street Journal. "Transparens er den viktigste ingrediensen."

Coca-Cola vil bytte til nye etiketter for noen produkter i sommer.

Andre merker synes imidlertid ikke for ivrige etter å gjøre bryteren.

Kellogg støtter for eksempel en forsinkelse. Den frokostblanding maker sa at det trengte mer informasjon om kravene før det kunne overholde endringene, ifølge The Wall Street Journal.

Andre FDA Nutrition Label Changes kan komme

Sukker og kalorier er ikke de eneste tingene FDA har på sin agenda. FDA ønsker også å kreve merker som bruker genetisk modifiserte organismer å si så på produktets etiketter.

Det tapte kampen om å gjøre GMO-etiketter et krav i fjor da merkene kjempet tilbake, selv om enkelte merker, inkludert Campbell, begynte frivillig å avsløre GMO-bruk.

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar