Mat

Ikke betal ekstra for Guac: 5 Avokado Oppskrifter for mindre enn $ 5

Ikke betal ekstra for Guac: 5 Avokado Oppskrifter for mindre enn $ 5

Som mange, likte jeg ikke avokadoer da jeg var barn - et gustatorisk synspunkt som virker som en ufattelig blasfemi nå.

Å skaffe smaken på denne deilige, kremete frukten var for meg en av de aller beste delene av å vokse opp. Og i disse dager kan jeg ikke få nok av det.

Heldigvis, Avokados allsidighet er bare tilpasset næring og overkommelighet, så jeg kan spise de gode grønne tingene hver dag uten noen skyld.

Men noen ganger er det godt å finne måter å spise avokadoer som er mer komplekse enn å bare spre dem og sprinkle dem med salt.

Fem Delicious Avocado Oppskrifter - For Mindre enn Fem Bucks

Hvis du noen gang har funnet deg selv å gå forbi fjellet av avokadoer i matbutikken, usikker på hvordan du best kan bruke dem, har vi samlet denne listen over fem kjempebra avokadooppskrifter som vil la deg slippe - og dashing til butikken å ta et par av dine egne.

Enda bedre? Alle oppskriftene ringer inn på under $ 5, og de spenner fra hovedmåltider til dessert.

Selv om prisen på avokadoene selv vil variere avhengig av hvor du befinner deg, går de ofte i salg på mange markeder (faktisk kan du få dem til så billig som 7 cent hver hos sørøstlig dagligvare Publix i dag).

Og til tross for upcharge for guacamole mest burrito bodegas levy, frukten er egentlig ikke så dyrt, selv om du kjøper det til full pris. Ved bruk av dette innlegget bruker vi et estimat på $ 1 per avokado - et gjennomsnitt som vårt kontinentale kontorselskap mer eller mindre er enig i.

1. Guacamole

Dette er min egen, personlige guacamole-oppskrift, som jeg har laget gang på gang. (Ja, du burde føle deg privilegert.)

Det gjør nok til å tjene fire, men jeg har vært kjent for å rive hele bolle meg selv med en pose med gulrøtter for å hjelpe meg - eller la oss være ærlige, en skje.

2 Hass avocados: $ 2
1/4 frisk rødløk, hakket fint: 23 cent
1 ts hakket hvitløk: 13 cent
Juice av 1 fersk lime: varierer, men i Florida, vanligvis ca 50 cent. Du kan bruk ting i squeezy flasken hvis du har det rundt og splurging på ferske råvarer er ut av spørsmålet.
1 ts cumin: 2 cent
Salt og pepper etter smak: 1 cent

For å lage guacamole, bare kombinere ingrediensene til glatt.

Pro-tips: Hvis du har noen ekstra hakkede pennies, bruk dem til å kjøpe litt frisk jalapeno pepper eller koriander for å kaste i guacen din.

Totalpris: $2.88, eller ca 72 cent per porsjon. Selv om denne prisen ikke inkluderer dippers, kan du få en hel gigantisk pose med mais chips for $ 2 eller mindre - og du er sikker på å løpe ut av guac godt før du går tom for chips.

Hvis du gjøre på en eller annen måte har rester, her er en hemmelighet for å holde guac grønn (i stedet for brun): Etter å ha pakket den i en bolle, dekk overflaten med litt kaldt vann før du holder det i kjøleskapet.

Det vil skape en lufttett tetning for å holde avokadoens grønne kjøtt fra oksiderende - og siden det er så tett, fettfrukt, vil vannet ikke sippe inn i blandingen og ødelegge din deilige dukkert!

2. Avokado Toast

Denne Instagram-vennlig matkjepp er verdig til sitt band av hengivne: Avokado-toast er kremaktig, knasket, gal, tilpassbart og best av alt, super lett og billig.

Det fungerer også veldig bra som en sovesal.

Min favoritt ting om denne oppskriften er at det egentlig ikke er en oppskrift. I stedet begynner du bare med det grunnleggende, og la fantasien din gå tom.

1 stykke godt brød: 20 cent, topper
1/2 Hass avokado: 50 cent

Siden du har brukt mindre enn en bukk så langt, din topping muligheter er nesten uendelige. Avslutt din toast med smuldret geitost, et sprut av olivenolje og hakkede kirsebærtomater, eller - åpenbart - bacon.

Uansett hva, må du gjøre noen ganske seriøse snacking for å komme opp med et ferdig produkt over $ 5.

Total pris: 70 cent pluss påfyll

3. Avocado Eggs-in-a-Basket

Denne lav-carb, høyfiber frokosten vil holde deg fornøyd til lunsj og muligens utover - for å si ingenting om det faktum at det er mega deilig og enkelt å lage.

Rachels oppskrift på Southern Fairytale serverer åtte, men jeg har prissatt en person som serverer under.

1/2 Hass avokado: 50 cent
1 egg: 15 cent
Favoritt varm saus å smake (* kan garantere: Sriracha går eggscellently med denne parabolen): 5 cent
Salt og pepper etter smak: 1 cent

Valgfrie tillegg:
1 tortilla: 19 cent
1 skive bacon, kokt og smuldret: 40 cent

Total pris: $ 1,30, selv med alle festingene - og mindre enn en bukk uten dem.

4. Avokado tunfisk salat

Perfekt for å spredes på en sandwich eller dollop på en seng av salat til lunsj, eller bare for å spise i seg selv med en gaffel.

Dre's oppskrift krever bare en fjerdedel av en avokado og en 2,6-unse pakke tunfisk, som hun smartere i avokado-skallet selv - men du kan skala det opp og fortsatt kom godt inn under en fiver.

1 Hass avokado: $ 1
12-unse kan tunfisk: $ 2,44
Salt og pepper etter smak: 1 cent

Total pris: $ 3.45 - og du trenger ikke engang å lage noe. Ja. Vær så snill.

5. Avokado mørke sjokoladekaker

Hør, jeg vet at det høres rart ut. Jeg kan føle at noen av dere grimmer på skjermen din akkurat nå.

Men jeg har gjort disse dårlige guttene mange ganger og ja, jeg har tjent dem opp til mange uvitende folk ... hvem var ingen klokere etter at de var ferdige hver siste bit - og selv bedt om mer!

Smaken og teksturene til disse er mye bedre hvis de er kjølte, så gjør dem dagen før, og hold dem kul.

3/4 kopp Hass avokado (omtrent to små): $ 2
1/2 kopp sukker: 12 cent (Josefines oppskrift krever kokosnøtt sukker, noe som er litt dyrere - og har samme glykemiske effekt på kroppen din, til tross for sitt fancy navn. Jeg vil bare anbefale med vanlig gammelt bordsukker, eller til og med å prøve brun - du kan også dele i en banan, som koster ca 19 cent, så lenge du slår batteren veldig bra).
1 egg: 15 cent
1/2 kopp kakaopulver: $ 1,50
2 gram mørk sjokolade: 90 cent
1/2 ts bakepulver: 1 cent

Total pris: $ 4.67, eller $ 4,71 hvis du bruker en banan i stedet for sukker. Du får omtrent 10 cookies ut av partiet, noe som betyr at de er mindre enn 50 cent hver.

Så der har du det: fem rimelige måter å nyte avokadoer ved enhver anledning fra frokost til dessert.

Nå, hvis du vil unnskyld meg, har jeg litt matlaging å gjøre ...

Din sving: Hva er din favoritt rimelig avokadooppskrift? Gi oss beskjed i kommentarene!

Jamie Cattanach er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hvis du er hva du spiser, er hun i det minste like 20% avokado. Finn @JamieCattanach på Twitter for å bølge hei.


Skrive Inn Din Kommentar