Penger

Hvilken fleksibilitet er riktig for deg? Her er 6 typer som hjelper deg med å bestemme

Hvilken fleksibilitet er riktig for deg? Her er 6 typer som hjelper deg med å bestemme

Som et konsept lyder fleksibelt arbeid bra. Arbeidsfleksibilitet betyr generelt at du kan få mer kontroll over når, hvor og hvordan du jobber, og i retur henter arbeidsgivere fordeler som økt produktivitet og bedre rekruttering og oppbevaring.

Under paraplyen av arbeidsfleksibilitet er det seks hovedtyper av fleksible arbeidsalternativer: eksternt arbeid, deltidsarbeid, fleksibel planlegging, freelance- eller gig-arbeid, jobbdeling og phased pensjonering.

Hvilke av disse kan fungere godt for deg? Nedenfor har vi detaljert hver type fleksibilitet, og noen av selskapene ansetter for den typen fleksibilitet akkurat nå, sammen med de ledige stillingene (per 7 mars 2018). Arbeidene ble valgt fordi de representerer hver type fleksibelt arbeid, og fordi de viser ulike jobber som har fleksible arbeidsalternativer.

De fleste av selskapene nedenfor er tilhenger av 1 million for arbeidsmobilitet, noe som betyr at de har gjort det klart at de verdsetter fleksible arbeidsalternativer. De åpne jobbtitlene som er oppført med hvert selskap, er basert på fleksible stillingsdata fra 1 million søsterselskap, FlexJobs.

Fjernbetjening

Fjernbetjening, telekommunikasjon, telearbeid, arbeid hjemmefra - de betyr stort sett det samme: jobber utenfor kontoret, hvor det passer mest.

Mye av tiden jobber eksterne arbeidere hjemmefra, men noen av disse jobbene krever utendørs aktiviteter som møter på kontoret, reiser for å møte kunder og personlig trening. Hvis du har en lang daglig pendling eller du foretrekker å være nær hjemmet de fleste dager, og du kan jobbe godt selvstendig, kan eksternt arbeid være et godt alternativ for deg.

Bedrifter som ansetter for eksterne jobber:

  • Appirio (cloud consulting): Go-to-Market direktør, Account Executive og Business Architect.
  • Humana (helsetjenester): Informasjonssikkerhet Risikostyring Spesialist, Apotekstekniker, Care Coach

Deltidstimer

Deltidstimer er noen ganger sammenblandet med betydning halvtid eller 20 timer i uken, men det er ikke noe bestemt antall timer knyttet til deltidsarbeid. En deltidsarbeider er noen som jobber noe mindre enn heltids timer (40 timer per uke). Deltidsjobber finnes i så få som fem timer og så mange som 35 eller flere per uke, avhengig av rolleens rolle og selskapets behov.

Deltidstimer er en flott kamp for folk som jonglerer mye ansvar utenfor arbeidet, som omsorgspersoner, foreldre og personer med kroniske helseproblemer. De er også en god passform for alle som ønsker ekstra tid i løpet av uken for å forfølge hobbyer og interesser, starte en sidevirksomhet eller frivillig mer.

Bedrifter som ansetter for deltidsjobber:

  • Sodexo (gjestfrihet): Registrert Dietitian 2 og Registrert Dietitian 1 - Relief.
  • Enago (språkredigering): Copy and Substantive Editor

Fleksibel planlegging

En fleksibel tidsplan betyr generelt at du har litt kontroll over arbeidstiden, men det kan ta en rekke former.

For eksempel kan du kanskje velge å starte kl 8 og slutte klokken 4 hver dag, i stedet for å holde seg til tradisjonelle 9 til 5 timer. Eller du kan jobbe i løpet av bestemte kjerne-timer som er definert av selskapet (for eksempel kl. 10-22), men utenfor dem kan du velge når du skal fullføre resten av dagens timer.

Noen fleksible jobbstillinger gir deg full kontroll over når du jobber hver dag. Hvis du er ute etter mer kontroll over arbeidsdager, gir dette fleksible arbeidsalternativet deg det.

Bedrifter som ansetter for fleksible timeplanstillinger:

  • UnitedHealth Group (helsevesenet): RN Field Case Manager, Sales Account Manager
  • LiveOps (kundeservice): Call Center Roadside Assistance og kundeservice agent

Freelance eller Gig Work

Frilans arbeid er en annen type fleksibilitet som går av mange navn: uavhengig kontraktsføring, kontraktjobber, konsentrasjonsøkonomien, sideløsninger og rådgivning for å nevne noen. Freelancing er egentlig den ultimate form for fleksibel jobb fordi det gir deg full kontroll over når, hvor, hvordan og med hvem du jobber.

Frilansere er selvstendig næringsdrivende og arbeider med midlertidige oppgaver og pågående prosjekter for en eller flere klienter av gangen. I motsetning til ansatte er frilansere også ansvarlige for å betale egen arbeidsskatt, finne egen helseforsikring og administrere sine egne fordeler, som 401 (k) s, faglig utvikling, sykdom og mer. For den uavhengige ånden eller forretningsmessige profesjonelle jobber frilansjobber bra.

Bedrifter som ansetter for frilansjobber:

  • FlexProfessionals (bemanning og rekruttering): Social Media Manager, Business Insights Lead, HR Manager
  • Arbeidsløsninger (kundeservice): Bedriftsreiser og Senior Living Kundepleie

Jobb deling

En arbeidsandel er definert som en heltidsdelt rollefordeling mellom to deltidsansatte. Disse typer jobber er mindre vanlige enn andre fleksible arbeidsalternativer og er vanligvis funnet gjennom nettverk i stedet for åpne jobber.

Jobbdeling krever effektiv kommunikasjon, sterk tidsstyring og klare mål og forventninger, slik at de to personene som deler en stilling, er effektive og produktive. Hvis du jobber veldig bra med lag og ønsker å jobbe med reduserte eller deltids timer, bør du vurdere jobbdeling.

Bedrifter som ansetter for jobbdeling jobb:

  • iHeartMedia (media): Account Executive
  • Chmura Økonomi og Analytics: Bokholder og Office Manager

Phased Retirement

For arbeidstakere som nærmer seg pensjonsalderen, kan ideen om å trekke seg fullt ut etter en levetid virke urimelig. Uansett om du vil eller trenger å fortsette å arbeide, tilbyr faset pensjonering en måte å være aktiv i arbeidskraften mens du reduserer arbeidstiden.

Phased pensjonering kan skje med din nåværende arbeidsgiver, eller det kan oppnås ved å finne ulike deltids- og frilansroller som holder deg profesjonelt aktiv, men som ikke jobber på heltid.

Phased pensjonsjobber er vanligvis ikke annonsert som sådan. Eventuell deltids-, fleksibel tidsplan, fjern- eller frilansjobb kan være en god form hvis du er på utkikk etter et pensjoneringsavtale.

Det første skrittet for å finne en fleksibel jobb er å finne ut hvilke alternativer som skal fungere for deg. Så er det på tide å få undersøke og søke.

Brie Weiler Reynolds er Senior Karriere Spesialist på FlexJobs og dets søstersider, inkludert 1 million for arbeids fleksibilitet, en initiativ til å skape en kollektiv stemme til støtte for fleksibilitet i arbeidet. Brie har bakgrunn i menneskelige ressurser og karriere rådgivning, nesten 15 års erfaring med jobbsøkere og arbeidsgivere, og er en Certified Advanced Resume Writer (CARW). Finn Brie på Twitter, @briewreynolds.

Skrive Inn Din Kommentar