Penger

Dette er hva livet kan være som om to-ukers betalingsdag syklus forsvunnet

Dette er hva livet kan være som om to-ukers betalingsdag syklus forsvunnet

Hver annen uke gjør min mage dette morsomme lille flipp for glede da lungene myker ut et mildt sukk.

Payday, baby.

Jeg føler meg fornyet følelse av håp og motivasjon og kartlegger de neste pengene mine.

Dessverre, kort tid etter begynner jeg å twiddle tommelen mine som jeg venter på den neste lønnsslippet - den som er to uker unna.

Men hva om jeg ikke måtte vente to uker for en lønnsslipp? Hva om jeg kunne få betalt for de åtte timene jeg satte inn i dag - akkurat nå?

Tenk det: Du flop på sofaen etter jobb, sjekk kontoene dine og finn en del av lønnsslippet ditt allerede deponert. En pat-on-the-back, du-jobbet-hard-i dag betaling som vil gå mot middag.

En daglig lønnssjekk? Er det vår fremtid?

Er en Pay-Per-Hour Paycheck-modell mulig?

Dette spørsmålet har marinert i tankene mine i noen få måneder nå - siden jeg skrev om Earnin (tidligere ActiveHours), et program som betaler timepersonale for arbeidet de allerede har gjort. I stedet for å vente på den to-ukers lønnsslipp, kan brukerne velge å få betalt for, si de åtte timene de logget den dagen.

Det er som et lønningslån - men uten de ødeleggende renter og avgifter.

Andre finanstekniske selskaper følger lignende pay-as-you-work-modeller, inkludert FlexWage, som sikret $ 3,5 millioner i finansiering i 2014.

Nylig - og kanskje mest bemerkelsesverdig - Walmart har implementert et nytt system gjennom en app kalt Even som lar sine ansatte få en del av lønnen deres i timer de har jobbet - før lønning.

"Walmart sa det nye initiativet er ment å hjelpe arbeidstakere til å unngå kostbare lønningsdaglån og andre gjeldsspor, og redusere stresset som kommer med økonomisk motgang," rapporterte New York Times 13. desember.

Vurder også populariteten til konsertøkonomien, med plattformer som betaler arbeidere daglig. Tenk på Uber og Lyft, for eksempel. Sjåførene kan betale ut på slutten av natten. Umiddelbare penger.

Rohit Talwar, administrerende direktør for Fast Future Publishing, sier at lønn-dagmodellen også allerede skjer i tjenesteytende næringer - som restauranter, hvor servere og bartendere tjener tips.

Han gjør også et godt poeng: Det er den samme ideen som kontraktsarbeid eller frilansearbeid - selv om det dessverre ikke alltid resulterer i en rask lønnssjekk.

Utover å få betalt for de timene du har jobbet, "dette kan lett utvikle seg til å betale i minuttet, som teknologien er her for å gjøre det," sier Talwar.

Vil denne daglige lønnsmodellen få tak i?

Tross alt tjener Earnin et godt poeng - at den tradisjonelle lønnsyklusen ble bygget i løpet av en tid da alt ble gjort manuelt. Du vet, før datamaskiner og ting. Og Talwar sier fremtiden er over oss.

Ditching en to ukers lønnsslipp ville forandre våre liv

Som tidligere nevnt blir du betalt for de timene du har jobbet den dagen kan virkelig bidra til å lindre noen av disse lønnsslipp-til-paycheck woes.

Det ville bidra til å hindre folk fra å ta ut krepende lønningslån, som ofte spiral inn i sykluser med høye renter og avgifter og til slutt føre dem til å glide dypere inn i gjeld.

Det vil også bidra til å unngå forsinkede avgifter og overtrekk avgifter, som igjen, kan bare utdype din gjeld. (I fjor gjorde bankene 4,6 milliarder kroner av kassekreditt.)

Men vi må også vurdere nedgangen i et slikt system - både på arbeidsplassen og i bankkontoen.

Hvordan en daglig (eller per time) lønnssjekk kan endre arbeidsplassen

Med teknologi er mulighetene virkelig uendelige.

"Som teknologi erstatter mennesker, kan konkurransen om jobber øke, og vi kunne se betalingsmetoder mer knyttet til ytelse og produktiv tid arbeidet," forklarer Talwar.

Men er dette rettferdig?

Arbeidsgivere vil sannsynligvis like det.

"For arbeidsgivere hvor ansatte er ute på veien (for eksempel selgere, drivere, vedlikeholdspersonell), ville dette være en ekte velsignelse, da de kunne begynne å betale differensialsatser for å sitte i trafikken i forhold til å gjøre jobben, sier Talwar.

Men fra ansattsperspektivet sier Talwar at dette systemet kunne fremme hensynsløs oppførsel.

"Ulempen er at det kan oppmuntre til farlig kjøring og fart som arbeidere forsøker å minimere tomgangstid," bemerker han.

For de som har pultjobber, kan det bety at man bare får betalt hele priser for den tiden du er på skrivebordet eller arbeidsstasjonen. Hvis du står opp for å spise lunsj eller gå på en rask oppfrisknings tur, vil du se reduserte priser eller kanskje ikke betale i det hele tatt.

På den annen side, for de som jobber kontinuerlig flere timer enn de blir betalt til jobb, kan dette være bra og rettferdig, ettersom de ville få betalt for alt de gjør - og hver time jobber de - i stedet for stille i ubetalt overtid.

Hvordan en daglig betalingstjeneste kan endre personfinansiering

For det første ville skattesesongen bli enda mer mareritt. Talwar noterer seg kompliserte paystubs og komplekse tidsskrifter.

For det andre, tenk på budsjettering. Ved å motta en lønnssjekk hver uke, to uker eller måned, kan du opprette et budsjett. Du tildelte så mye mot leie, så mye mot mat og så mye mot moro.

"Hyppigere og sannsynligvis variabel, kontroller synes å være motproduktiv i budsjetteringsprosessen," sier Warren A. Ward, en sertifisert finansiell planlegger med WWA Planning & Investments i Columbus, Indiana.

Han har hjulpet folk med å investere og planlegge beslutninger i mer enn 25 år. Han sier at han ville være villig til å skifte til kundenes behov hvis det skulle oppstå en umiddelbar lønnssituasjon, men han innrømmer at det ikke er et skifte han ville ha en stor fordel.

"Jeg antar at folk kunne investere mandagens inntjening, tilbringe tirsdag for lunsjer, etc., men jeg tror det ville være en kamp - unnlatelse av lønningslån uansett," sier han.

Holly P. Thomas, administrerende direktør i Holly P. Thomas, LLC, et avgiftsfinansiert finansielt planleggingsfirma i Tampa Bay-området, forteller at fordelene og nedgangen i en timebasert lønn alle er avhengige av personlighet.

"Hvis de har en tendens til å få problemer med spontan overforbruk (og / eller over-gifting til andre), har en lønn sjeldnere å hjelpe dem med å bruke disiplin," sier hun.

"Men hvis de er en god sparer, vil de sannsynligvis komme seg bedre, litt, med hyppigere lønnsslipp fordi deres besparelser vil slå bank / investeringskonto raskere snarere enn senere."

Det vil si hvis du er noen som på lønningsdagen er klar til å slå opp Amazon for å kjøpe diverse varer du har stashed i handlekurven de siste to ukene, er en daglig lønnssjekk trolig ikke den beste ruten for deg.

Men Walmart tar skritt for å hindre denne hensynsløse utgiftsadferd. Gjennom sin tilknyttede app, Selv, tar arbeidstakere bare ut en del av lønnene sine åtte ganger i året. Hvis de trenger en fremgang mer enn det, må de betale et gebyr. Ellers dekker Walmart det.

I tillegg beregner appen, knyttet til de ansatte bankkontoer, hvor mye de trenger for bolig, mat og regninger. Det holder faner på hvilke regninger som må betales før lønning.

Likevel, det betyr at arbeidstakere får mindre penger kommer lønningstid.

En annen vurdering: Er du garantert arbeid? Oppturer og nedturer ved å bli betalt en dag, men ikke den neste, kunne vise seg å være ubehagelige.

Ikke vær bekymret: Ingenting er sannsynlig å skje når som helst snart

Dette er ikke noe å miste søvn over.

Jo, Walmart implementerer dette programmet som et alternativ. Og det er plattformer der ute som du kan velge om det passer til jobben din og livsstilen, men hvis du kaster sammen med en jevn tradisjonell lønnssjekk - og du er glad for det - så vil det trolig forbli den måten.

Egentlig er det ikke nok forskning på saken heller. Faktisk, før nyheter om Walmart vedta Even-appen, har det nesten ikke noe annet nyhetsutløp utforsket emnet unntatt New York Times i 2014.

Og da jeg plukket hjernen til fagfolk, var mange enten uvitende om at en timelønn var enda "en ting", eller ønsket å ta litt tid å kaste ideen over i hodet.

Så nei: Det er ingen umiddelbar trussel mot vår troverdige to ukers lønnssjekk. Men for de som trenger mer umiddelbar lønn - og som ikke vil dykke inn i lønningsdagens lånesyklus - finnes det tilgjengelige alternativer.

Men vil disse modellene overta? Som alt annet i livet, vil bare tid fortelle.

Carson Kohler ([email protected]) er en junior forfatter på The Penny Hoarder. For henne kan en dag-til-dag lønnsslipp vise seg katastrofale fordi hennes viljestyrke, på en skala fra en til 10, er en solid to.

Skrive Inn Din Kommentar