Penger

Ukonvensjonelle boliger: Hva koster små boliger og rammed-jord boliger virkelig?

Ukonvensjonelle boliger: Hva koster små boliger og rammed-jord boliger virkelig?

Å bli et hus er sikkert ikke billig. Selv om du kan spare $ 1000 ved å ta ut et boliglån fra en bestemt bank, eller dele utgifter ved å leie ut ekstra rom, er det fortsatt ikke billig å eie ditt eget hjem.

I fjor var medianprisen på et eksisterende hjem i USA 188 900 dollar. Selvfølgelig er det medianprisen, og den inkluderer den gjennomsnittlige boligprisen på $ 1 million i San Francisco, samt et fylke i South Carolina, hvor gjennomsnittlige boligpriser ligger over $ 37.000. Så det er ikke representativt for prisene i de fleste lokaliteter.

Med mange som er trette av å leve i konvensjonelle og "cookie-cutter" -utviklinger, velger noen for ukonvensjonelle typer boliger, som små hus og rammed-jord-design. Men hvor mye koster disse uvanlige hjemmene virkelig?

Tiny Houses

The Tumbleweed Tiny House Company belaster $ 410 per kvadratmeter for sin "Elm" -modell, som koster 66.000 dollar på 161 kvadratmeter. De mer luksuriøse modellene kan løpe opp til $ 124 900 for et 400 kvadratmeter hjem.

Et annet lite hjem selskap, Rocky Mountain Tiny Houses, priser en 136-kvadratmeter modell på $ 27.350, ifølge Forbes. Dette kan virke som en stjele, men det bryter ned til $ 201,10 per kvadratmeter; billigere enn mange alternativer, men ikke hva mange ville kalle skitt billig.

Selvfølgelig, hvis du betaler noen andre for å svinge en hammer og håndtere de logistiske hodepine av konstruksjon, er det fornuftig at det ikke kommer billig. Mange budsjettbevisste, små boligbyggere holder kostnadene nede ved å gjøre arbeidet selv. Og det virker som halvparten av det morsomme med å leve i et lite hus er skreddersydd for å inkludere et lite kjepp for te-koppene og et hemmelig gjemmested for din favorittskatt.

To små hjembyggere, Andrew og Gabriella Morrison fra Tiny House Build, oppnådde sine kostnader og fant sine totale utgifter til $ 22 744,06 for hjemmet, som kommer til $ 65 en kvadratmeter eller så, inkludert loftrom. Dette tallet utelukker kabinett og apparater for estimering av bare-bein. Den faktiske kostnaden kom til $ 33,089.72, inkludert $ 1.400 brukt på kompostering toalett, samt kabinett og hvitevarer.

Denne summen inkluderer imidlertid ikke en krone i lønnskostnader siden Morrisons gjorde arbeidet selv. (I tillegg hadde Andrew vært en profesjonell byggmester i 20 år, så han visste hva han gjorde.) Det inkluderer heller ikke et sted å parkere sitt lille hjem, så med mindre du allerede har et stykke land eller en kodekompatibel plott å låne, sørg for å holde det i tankene.

Den gjennomsnittlige kostnaden for et lite hjem er $ 25 000 - $ 30 000, ifølge Tiny House Talk, som inkluderer en ny trailer for å holde hjemme, nye materialer, profesjonelle konstruksjonsplaner og apparater. Imidlertid bygget en liten husbygger ved navn Sage for bare $ 4000, og utførte alt arbeidet selv. Han kaller det en "gypsy wagon style" hjemme.

Måter å spare penger på et lite hus

Åpenbart vil du bygge penger på deg selv ved å bygge ditt hjem selv. Men vær sikker på å lære om de beste teknikkene på forhånd. Hvis du må betale en profesjonell for å fikse dine blunders, vil det trolig koste mer enn hvis du betalte noen til å bygge den for første gang. Og noen ting, som elektrisitet, krever spesiell oppmerksomhet fra en utdannet profesjonell.

Hvis du jobber på ditt lille hjem selv, vil den dyreste delen av byggingen være materialene. Hold øye med kvaliteten på brukte materialer på nettsteder som Craigslist og Freecycle, og hos brukte forhandlere som for eksempel Habitat for Humanity Re-Store butikker. Vær klar til å endre design for å imøtekomme cut-rate høye kvalitet dører og vinduer hvis du finner dem.

Rammed-Earth Homes

En annen populær stil av ukonvensjonelt hjem er rammed-jorden modellen, som er populær i ørkenene i det amerikanske sørvest.

Disse miljøvennlige boliger har rammede jordbærende vegger (vanligvis skapt av pounding jorden til brukte dekk med sledehammer), passive termiske energisystemer for oppvarming og kjøling, vanngenvinningssystemer (vanligvis inkludert regnvannsopptak) og komposteringssystemer. De er plassert i forhold til solen for å forbedre passiv solvarmeutforming. Gjenbrukte flasker og bokser kan skape vakkert designet indre vegger.

Et New Mexico-selskap selger planer, lærer workshops og bygger selv disse hjemene under merket "Earthship." Et skreddersydd Earthship kan være en kostbar innsats: design kan koste mer enn $ 10.000, etterfulgt av konstruksjons tegninger som kan kjøre $ 15,000-50,000. På toppen av disse kostnadene starter byggekostnadene på $ 250 per kvadratmeter.

Hvis du er åpen for en standardmodell i stedet for en egendefinert design, kjører Global Model Earthship rundt $ 225 per kvadratmeter for bygging, men ikke glem kostnaden for konstruksjonstegninger (opptil $ 10.000). Selvfølgelig må du også kjøpe landet der du skal bygge jordskapet ditt.

Earthship-hjemmesiden sier at boligen "koster omtrent det samme som et vanlig hjem", men de har også miljøvennlige pengerbesparende funksjoner, inkludert måter å lage strøm (ofte ved hjelp av solenergi) og resirkulere vann gjennom deres flertrinsbehandlingssystem.

Earthship Village Colorado er en videreutvikling av disse eco-homes nær Colorado Springs, Colorado, hvor boliger koster mellom $ 200.000 og $ 600.000, ifølge The Gazette. Og det er før du kjøper mye i utviklingen, som starter på $ 50.000.

Slik sparer du penger på et Rammed Earth-hjem

Rammed-earth hjem er mye billigere hvis du bygger din egen. Å få brukt flasker, bokser og dekk og utføre så mye av ditt eget arbeid som mulig, vil redusere kostnadene betydelig. Du vil imidlertid fortsatt ha et tomt for å bygge det på, nødvendige byggetillatelser, materialer, apparater, deler og kompetanse for regnvann og elektriske systemer og mer.

Selv om disse boligene ikke er budsjettmodeller, er de gode valg for folk som søker en bestemt type livsstil, ofte i et fellesskap med andre likesinnede personer.

Din tur: Vil du vurdere å bo i et av disse ukonvensjonelle hjem? Hvis du har, vil vi gjerne høre historiene dine!

Kristen Pope er frilansskribent og redaktør i Jackson Hole, Wyoming.

Skrive Inn Din Kommentar