Penger

Harvey og Irma tok våre jobber! Amerikanske økonomier mistet 33K jobber i september

Harvey og Irma tok våre jobber! Amerikanske økonomier mistet 33K jobber i september

September var den mest aktive måneden for orkaner og tropiske stormer i Atlanterhavet på mer enn 30 år med hensyn til stormstyrke og varighet.

Mens måneden brakte bølger av ødeleggelse, tok det også en slutt på syv årers strekk av arbeidsgevinster for økonomien. For første gang siden september 2010, den amerikanske shed jobben - omtrent 33.000 - ifølge September jobber rapport fra U.S. Bureau of Labor Statistics.

"Det er sannsynlig at lønnsoppgjøret estimatene for september var lavere på grunn av effekten av orkanene Irma og Harvey," sier byråets fungerende kommisjonær, William Wiatrowski, i en uttalelse.

Det er en av de få ganger at tropisk syklonaktivitet har påvirket USAs ansettelse siden orkanen Katrina slo New Orleans i 2005; sysselsetting rapporter etter orkan sandy og andre stormer siden katrina ikke viste en betydelig innvirkning på sysselsetting.

Fritids- og gjestfrihetssektoren og nærmere bestemt restaurant- og barindustrien tok den største suksessen, med a tap på 104 700 jobber mellom august og september.

På toppen av de tapte jobbene, savnet 1,5 millioner mennesker arbeid på grunn av orkanene for hele uken, og statistikkbureauet samler dataene sine, en 20-årig post. Det inkluderer selvsagt ikke de som hustled på siden for å scrounge opp penger i nødstilfellet.

September Jobs Report er ikke alle dårlige nyheter

OK, nå skal jeg slippe økonomen Debbie Downer-tonen.

Til tross for stormskyene over den siste arbeidsrapporten, krysset arbeidsledigheten til 4,2%, den laveste det har vært på over ti år.

Og gjennomsnittslønnen økte 2,5% til 22,23 dollar i timen i september, opp fra 21,68 dollar i september 2016.

Så hake opp, Amerika! Og hvis du tilfeldigvis er en av arbeiderne som mistet jobbene sine på grunn av orkanene, hold øye med The Penny Hoarder Jobs-siden på Facebook for mange nye muligheter.

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar