Penger

Chipotle finner ut den vanskelige måten hvorfor betalte sykdomsforhold for arbeidere

Chipotle finner ut den vanskelige måten hvorfor betalte sykdomsforhold for arbeidere

Å nei, Chipotle. Ikke igjen.

Tidligere i måneden ble Chipotle rammet av et annet matbåren sykdomsutbrudd. Og det viser seg at en eneste syke ansatt var ansvarlig.

En norovirusforurensning som rammet mer enn 100 kunder på Sterling, Virginia, var stedet på grunn av at en enkelt ansatt kom inn i arbeid med sykdom, Sa Chipotle, Steve Ells, i en konferansesamtale med investorer, rapporterte CNBC tirsdag.

Det er bare et nytt siste tilbakeslag for den beleirede burrito-kjeden, hvis aksje er falt 8% siden tirsdag.

Så etter fallet fra E. coli-utbruddet for to år siden og fanfare om endringer i restaurantens mat-sikkerhetspolitikk etter hendelsene, hvordan skjer noe slikt?

Det er et godt eksempel på problemene med sykefraværsgodtgjørelse og overholdelse i USA

Chipotle Blames lokal forvaltning for Norovirus utbrudd

Selv om Chipotle har en betalt sykefraværsordning for ansatte, var Sterling-butikken tilsynelatende ikke pådriver den.

"Vi gjennomførte en grundig undersøkelse, og det avslørte at vårt lederskap ikke fulgte strengt med selskapets protokoller, sier Ells under investor call, ifølge CNBC.

Og øvelsen kan ha skjedd på andre steder i hele USA

«Sjefen min har fortalt meg at jeg ikke har noe annet enn å komme inn i morgen, og det har vært sterkt underforstått at jobben min vil være i fare hvis jeg ikke kommer inn,» skrev Missouri-basert Reddit-bruker uglydarby i en post i Chipotle subreddit for en måned siden.

Brukeren ble ikke sparket, men fraværet ble "rynket på," rapporterer CNBC.

Chipotle-talsmannen Chris Arnold fortalte CNBC at firmaet har lagt til daglige velværeundersøkelser til restaurantprotokollene.

"Hvis noen ansatte rapporterer symptomer på sykdom, blir de unnskyldt fra jobb til de føler seg bedre," sa Arnold.

Hvorfor en betalt sykedagspolitikk er viktig for arbeidstakere

Sykefravær er en viktig fordel, spesielt for lavlønnsarbeidere, for hvem en enkelt ubetalte syke dag kan koste en hel måned med medisiner, grønnsaker eller bilforsikring.

Til tross for fordelene for ansatte og kunder er enkelte selskaper fortsatt motstandsdyktige mot å tilby det som en fordel.

I 2011 fyrte Jimmy John seks arbeidstakere for å lage en meme som pekte på at selskapet ikke tilbyr sykefravær og kan være i fare for kunder. Nyheten gjenopplivet etter at en dommer nylig styrte selskapet var berettiget til å avvise ansatte.

Jimmy John er absolutt ikke det eneste firmaet som nekter disse fordelene til ansatte. Faktisk, Om lag 50 millioner amerikanske arbeidere har ikke tilgang til betalte syke dager, og på grunn av dette går 1,5 millioner på jobb syk hver uke, ifølge en 2016 New York Times-artikkel.

Med nesten halvparten av alle amerikanske arbeidstakere mangler noen form for betalt sykefravær, er det kanskje på tide å gjøre som andre industrialiserte nasjoner og skape et føderalt mandat, som USA for øyeblikket mangler.

Og for ektefelle, har Chipotle-ansatte allerede det vanskelig nok med jokere som fyren som ba om at de ansatte skal pakke alle ingrediensene individuelt. De fortjener en fridag - spesielt hvis de er syke.

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar