Investere

En svært viktig del av investeringsråd for nybegynnere

En svært viktig del av investeringsråd for nybegynnere

Selv om de fleste artiklene jeg skriver er rettet mot unge fagfolk, finner jeg fremdeles meg selv mange spørsmål fra alle typer investorer. De fleste grunnleggende investeringsprinsipper gjelder faktisk for investorer i alle aldre, men hvordan du bruker disse prinsippene er det som skiller seg fra.

Selvfølgelig bør en yngre investor ha en mer risikabel allokering, mens en investor som nærmer seg pensjonering, bør ha en mer konservativ tildeling. Men en ting jeg har lagt merke til er at ikke alle liker å tilbringe timer og timer å lese om og forske på personlig økonomi som jeg gjør. Jeg tror flere mennesker burde bruke tid på å forske på deres økonomi, men til slutt vet jeg at de fleste ikke vil.

Så når jeg kommer over en nybegynner investor eller noen som ønsker å bli satt på den rette økonomiske banen, hva forteller jeg dem? Jeg kunne gå inn i en detaljert sammenstilling av hva aktivaallokering er og hva deres forskjellige investeringsalternativer er, men mesteparten av tiden gjør jeg ikke.

Investering er ikke det vanskeligste emnet på planeten å mestre, men det tar mye flid og tålmodighet. Jeg vet at investering er mer av en karriere enn en hobby for de fleste, så jeg pleier å starte dem med samme råd.

Mitt stykke råd

Uunngåelig vil alle vite om det er noen magiske investeringer de kan slippe pengene sine inn og få en garantert 10% avkastning, eller kanskje de leter etter noen tips og triks om innside. Dessverre har jeg ikke funnet noe slikt ut ennå, men for nå forteller jeg dem bare å holde det enkelt. Dette er kanskje ikke svaret de forventer, men hvis jeg bare kunne fortelle noen en ting, så er det det.

Investering kan være så komplisert eller så enkelt som du vil at den skal være. Det er noen veldig kompliserte investeringsalternativer og noen veldig enkle. For din typiske investor tror jeg ikke det gir massevis av fornuft å investere i de komplekse siden, siden risikoen og belønningen til enhver tid alltid vil være relatert. Det er ingen magisk investering som gir et bedre risikoavkastningsforhold fordi det er ekstremt komplekst. I stedet har jeg funnet at det vanligvis er de komplekse investeringsalternativene som får deg til å tape penger, siden du kanskje ikke forstår dem fullt ut.

Den gyldne tiden for å investere

Det er enklere enn noensinne å investere pengene dine i disse dager. Bedrifter konkurrerer om virksomheten din ved å senke sine avgifter og tilby bedre produkter, og det har alle fordeler for forbrukeren. Du kan handle øyeblikkelig og ofte gratis, så det virker som om det burde være enklere enn noensinne å investere og få det riktig.

Du trenger ikke engang å vite hva du gjør lenger med tillegg av livscyklusmidler. Til slutt tror jeg at disse typer midler vil være en stor spilleskifter siden så lenge du kan velge riktig dato for pensjonen, er du ganske mye satt. Det holder det enkelt der. Alt du virkelig trenger å bekymre deg for er kostnadsforholdet og bidragene etter at du har valgt et livsforsikringsfond, og du er ferdig.

Kompleksitet legger ikke alltid verdi

Jeg tror en felle som folk pleier å falle inn i ofte, tenker at kompleksiteten på en eller annen måte vil tilføre verdi. Dette er sjelden tilfellet i min erfaring siden du ikke trenger komplekse investeringsstrategier for å tjene mye penger. Investering er en eksakt vitenskap når du går til gjennomsnittlig avkastning, men når du begynner å prøve å slå gjennomsnittet, er det hvor du kommer til å trenge inn i noen problemer. Jeg liker å basere mine investeringsbeslutninger på grunn av grunn og vitenskap i stedet for å gjette eller timing, og til jeg ser empiriske bevis på suksess med sistnevnte, skal jeg holde seg borte fra disse typer strategier.

Faktisk bruker jeg fortsatt samme trefondsportefølje som jeg startet med år siden. I den perioden har jeg lært meg mye om å investere, men ingen av det har gjort at jeg vil endre investeringsstrategien min og gjøre den mer kompleks. Jeg har rebalansert her og der, men selv det virker trivielt til tider siden det er studier som viser rebalansering, kanskje ikke har så stor effekt som vi en gang trodde det gjorde.

Hvis det var en pengeavtale mellom å holde investeringene enkle og tjene mindre enn hvis du skulle gå med noe mer komplekst, kan jeg være tilbøyelig til å forandre meg. Men så langt har jeg ikke sett noe som ville få meg til å tro at kompleksiteten er en god ting for investorer. Så, KISS - gjør det enkelt dummen!

Lesere, hva synes du om å holde det enkelt? Hva ville ditt ene råd være til noen som spurte deg om å investere hjelp?

Skrive Inn Din Kommentar