Penger

8 Super vanskelige penger situasjoner ... og hvordan håndtere dem som en proff

8 Super vanskelige penger situasjoner ... og hvordan håndtere dem som en proff


Bare å snakke om penger er ofte ubehagelig, og så er det egentlig ubehagelige situasjoner som involverer penger ...

For mange år siden var jeg på en blind date i en restaurant på toppen av et fancy hotell. Da regningen ankom, så jeg ut av vinduet på bilen min langt under parkeringsplassen - og innså at lommeboken min var i den.

Som en scene fra en sitcom bestilte jeg plutselig en annen dessert og unnskyldte meg selv å gå på toalettet, så løp ned 13 trapper (hvis jeg hadde brukt heisen, ville datoen min ha sett meg).

Lommeboken i hånden løp jeg tilbake over parkeringsplassen, tok heisen til 12. etasje og gikk opp den siste trappen, kom til bordet litt svett og utpustet. Selvfølgelig måtte jeg spise den ekstra desserten på en full mage for å fullføre min bedrag.

Hei, hvem har ikke glemt sin lommebok i det minste en gang, Ikke sant?

Her er noen andre vanlige - men vanskelig - pengesituasjoner du måtte ha møtt, sammen med noen tips om hva du skal gjøre.

1. Din første forespørsel om løft

Det er aldri lett å spørre sjefen din for en heve, men den første gangen er den verste tiden.

Jeg tror jeg presenterte min første forespørsel noe som dette: "Får jeg en heve eller vil du ansette noen andre?"

Selv om jeg var heldig nok til å hente opp, det er ikke måten å gjøre det på.

Forberedelse og fange sjefen til rett tid vil gjøre forespørselen mindre vanskelig og mer sannsynlig å lykkes.

Mandager er ofte stressende for alle, så vent til et roligere øyeblikk senere i uken - ideelt, bare etter at du har fullført noe prosjekt.

For flere strategier, se mitt innlegg på hvordan du får en høyning.

2. Kredittkortet ditt blir avslått

Kredittkortet mitt ble avslått i en bensinstasjon mens det var en linje med folk bak meg.

Fylling på bensinstasjoner 1.000 miles fra hverandre på samme dag er tilsynelatende mistenkelig aktivitet til et kredittkort selskap (det var en lang tur). Heldigvis løste jeg problemet med en telefonsamtale.

Selv om du ikke har gjort noe galt, vil du sannsynligvis ha et kredittkort nektet på et tidspunkt, og det kan vær ubehagelig.

Hvis du reiser lange avstander - og spesielt hvis du skal til et annet land - ring kredittkortselskapet ditt for å legge notat på kontoen din.

En annen enkel løsning er å alltid ha mer enn ett kredittkort.

Hvis du er jevn nok, kan du kjøre det andre kortet som det er det første, så alle kan tenke at kortet bare ikke leste riktig første gang. Å ha litt penger i lommeboken din er også en god ide, bare i tilfelle.

3. Du har glemt lommeboken din

Hvis du er heldig, er den i nærheten - som i bare 13 fly av trinn under og over parkeringsplassen.

Men kanskje du forlot lommeboken hjemme, og du skjønner ikke dette før ... vel, til du trenger det, selvfølgelig. Hva gjør du?

Du kan få datoen til å betale, og lover å bosette seg så snart du får lommeboken din.

Eller du kan gjenskape en scene fra noen romantisk komedie, og ring en venn fra badet for å få ham til å løpe over med lommeboken eller litt penger.

Hvis du er ute med en vennegruppe, må du slå opp en av dem for et lån.

En måte å gjøre det mindre vanskelig: Betal pengene du skylder umiddelbart med en PayPal eller Venmo-overføring ved hjelp av telefonen din. Datoenes inntrykk av deg kan raskt bytte fra "moocher" til "problemløser."

4. Du vet ikke hvem som betaler

Du er på en dato og sjekken kommer.

Du knuser nesten hverandres fingre når du begge når for det. Eller verre, dere begge bare la sjekken sitte der ... og så møtes dine øyne.

det er pinlig.

Hvem skal betale på en første date? Menn betaler 68% av tiden, ifølge eHarmony.com - men det svarer ikke virkelig på spørsmålet. Det viser bare kjønnsbaserte forventninger i vår kultur har ikke blitt fullstendig endret.

For å unngå ubehagelighet antar du at du betaler hvis du foreslår datoen, men når du sjekker selv om du var den som ble spurt.

Når din dato sier, "Jeg har det," kan du bare si takk. I verste fall betaler du for en leksjon om den andres forventninger.

5. Din første penger snakkes med en betydelig annen

Når du går inn med kjæresten din eller kjæresten - eller bli engasjert - kommer tiden til pengene.

Hvordan vil du håndtere regninger? Vil du dele dem? Vil en person bli hjemme og den andre jobben? Trenger du tillatelse fra din betydelige andre før du foretar store kjøp? Hva med pensjonsplanlegging?

Selv om det er mye råd der ute på hvordan du snakker med din ektefelle om penger, kan det fortsatt være vanskelig for første gang. Det er sannsynligvis best å bare dykke inn og gjøre det.

Par som snakker om penger, er mindre sannsynlig å skille seg fra, rapporterer MSN Money - og mer sannsynlig å samle betydelige eiendeler.

6. Splitting utgifter med roommates

Kanskje dine romkamerater er ærlige og forventer å betale sin rettferdige andel, men de har kanskje ikke de samme ideene som om deg hvordan og når å betale.

Du kan foretrekke å sende en sjekk så snart den elektriske regningen kommer, mens romkameraten din kan være vant til å betale regninger i kontanter - og bare når en sen varsel kommer.

Så hvordan håndterer du penger med romkamerater?

Det er best å avklare alt før du deler en leilighet eller et hus. Sett det skriftlig. Du trenger ikke en formell kontrakt, men hvis du kan peke på et stykke papiroppføring som ble avtalt, vil det være lettere å løse eventuelle pengerproblemer.

For å unngå mange problemer med å splitte regninger, for eksempel argumenter om hvem som bruker mer vann eller elektrisitet, eller hvem som har det større rommet, bør du vurdere å unngå splittelsen helt.

Lei eller kjøp i ditt navn og beløp deretter romkamerater et bestemt beløp. Se min guide om hvordan du kan leie rom for flere forslag.

7. Spør foreldre om hjelp

Livet skjer, og det kan komme et poeng hvor du må spørre familien din om å kausjonere deg ut av et økonomisk rot.

Det blir spesielt vanskelig når du er i 30-årene.

For å gjøre det lettere for alle involverte, ha en solid plan på plass før du spør mamma og pappa for penger - eller å bo i kjelleren. Du vil at de skal vite at du har gjort en feil, men du vet allerede hva som er nødvendig for å rette opp det.

Med andre ord, fortelle dem skriftlig nøyaktig hvordan du vil tilbakebetale dem og når, og / eller nøyaktig hvor lenge du trenger å bli hos dem - og hvordan du sparer pengene for å flytte ut.

8. Samle gjeld

Det er aldri veldig behagelig å minne noen om de skylder deg penger, men det er spesielt vanskelig med venner og familie.

Heldigvis er det noen få måter å gjøre det lettere å nærme seg emnet.

Først, hvis du har en uansvarlig venn som sannsynligvis aldri betaler deg tilbake, må du lage et lite lån før han trenger det.

Når din venn trenger å låne store penger i fremtiden, vil han spørre noen andre fordi han fremdeles skylder deg penger. Jeg kan fortelle deg fra erfaring at denne billige "skam" forsikringen fungerer.

En annen tilnærming er å gjøre det klart at lån er en investering, og du forventer renter og sikkerhet.

Jeg har hatt en venn kommet til meg et år for sent for å tilbakebetale et lån og gjenvinne sin TV. Jeg sa bare: "Hold pengene, Jeg solgte TVen for lenge siden. "Jeg gjør det klart at lån er forretninger for meg, ikke en personlig sak, så jeg har aldri mistet en venn over et dårlig lån.

Også, jeg finner en epost om en sen betaling mindre ubehagelig enn en personlig påminnelse.

Du kan finne flere forslag i vårt forrige innlegg om hva du skal gjøre når familie og venner vil låne penger.

Din sving: Har du møtt noen av disse vanskelige pengesituasjonene? Fortell oss om dine erfaringer.

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter har han tjent penger, skriving er hans favoritt (så langt) .

Skrive Inn Din Kommentar