Penger

Denne enkle strategien kan hjelpe deg med å gjøre en stor karriereendring

Denne enkle strategien kan hjelpe deg med å gjøre en stor karriereendring

Klar til å koble av en ny karriere?

Enten du er ferdig med skolen, går tilbake til arbeidsstyrken eller bare trenger å riste ting, kan en deltidsjobb på siden av klassene dine eller vanlig konsert være din billett å ri.

Men hvordan kan du utnytte en sidejobb til en meningsfylt opplevelse?

Om lag 5% av amerikanerne har mer enn én jobb, og årsakene er like varierte som snøfnuggformer. Noen ganger er det et spørsmål om å få enden til å møtes. Hvis du tar på en annen konsert for å tjene mer penger eller som en måte å betale ned gjeld, kan du også ha det bra.

Men oftere enn ikke, kan en annen jobb bidra til å øke karrieremulighetene dine like mye som det legger ekstra penger i lommen.

Hvis du har større karrieremål, sett på tankeklokken din før du begynner å fylle ut applikasjoner.

Hva skal du gjøre som en annen jobb?

"Nøkkelen til å finne en lukrativ side-konsert er virkelig å tappe inn i hva du er god til, og det trenger ikke å være noe tradisjonelt profesjonelt, sier Kimberly Palmer, forfatter av "The Economy of You" og den siste "Smart Mom, Rich Mom: Hvordan bygge rikdom mens du reiser en familie".

En måte å finne ut et godt alternativ for deg, anbefalte hun, er å tenk på hva folk ofte spør deg om råd om - klikk så på den ferdigheten.

Starter en karriere? Kick Butt i din deltidsjobb

"Jeg startet deltid med et møbelfirma mens jeg var på college, bokstavelig talt feiende etasjer," forklarte Mike McCann, en South Carolina-basert markedsfører og strateg.

Han ble til slutt VP for operasjoner i samme små møbler selskap.

Hvordan? Et lite flaks, og mye trengsel.

"Jeg hadde ingen anelse om hva jeg ønsket å gjøre da jeg kom til skolen," sa McCann, som hadde hovedroll i forretning og spilte fotball. "Jeg hadde ikke mye syn utover hva mine fire år på banen ville være."

Hans jobb som en liten bedrift assistent, "Var rett og slett det som var tilgjengelig for meg, og jeg hadde ingen intensjoner om å gå inn i bransjen."

Etter hvert som McCann utviklet ulike ferdigheter, opplevde mannen og kona-teamet som kjørte selskapet, at han hadde et talent for virksomheten.

"Jeg fortalte dem at jeg ønsket å være en del av selskapet og være en del av det på en stor måte," sa McCann og husket å drømme om å forlate gulvoppdraget.

Etter at han ble uteksaminert, skapte de en rolle bare for ham.

Å ta eierskap kan være en viktig nøkkel til karriereutvikling, selv om sjefen på deltidsjobben ikke skjønner at du er i det for lang tid.

"Jeg satte meg nær sjefene mine ... og gjorde sitt beste for å bevise for dem at jeg kunne håndtere det som ble kastet meg," sa McCann.

Jeg handlet som om jeg var eier av virksomheten selv om jeg ikke var det.

Han viste at han kunne stole på stadig mer komplekse oppgaver, selv om han var ung.

"Hvor jeg laget et navn for meg selv, gjorde ting som ikke var i jobbbeskrivelsen min,"Sa McCann. "Jeg ventet ikke på noen til å fortelle meg hva jeg skulle gjøre."

Han utviklet seg gjennom rekkene, ble salgssjef, butikkjef, direktør for bedriftsutvidelse, daglig leder og administrerende direktør, før han forlot selskapet for å starte sin egen markedsføringsvirksomhet.

Og husk, selv de minst glamorøse jobbene, som å feie gulv, kan ha fordeler, selv om de ikke er perfekte karrierepasninger.

"Det er nesten alltid en mulighet til å lære og vokse som en person og oppdage mer om deg selv og hva slags arbeid du vil (og ikke vil) å gjøre," sa Palmer.

"Selv dine verste jobber kan vanligvis ende opp med å lære deg noe, eller i det minste motivere deg til å bevege deg i en annen retning. "

Prøver å hoppe karriere? Se på deltidsarbeid som stepping stone

En deltidsgig kan hjelpe deg med å lette deg i en karriereovergang uten å måtte planlegge for tid som er tapt i "funemployment".

Jo nærmere du kan komme til ønsket felt mens du tar på deg en sidegas, desto bedre. Hvis du vil jobbe i mote design, er en detaljhandel gig en naturlig passform.

Ventetabeller, for eksempel, er ikke så ideelle for å bygge ferdigheter i visuell merchandising (selv om det kan være bra for tips).

Men hvis din ideelle deltidsjobb ikke er tilgjengelig, kan du fortsatt få mest mulig ut av opplevelsen.

Monster.com-bidragsyter Susan Kennedy minner de som leter etter en heltids karriere, for ikke å undersell ferdighetene de har raffinert i en deltidsjobb.

En detaljert jobb, hvor du må utmerke seg på kommunikasjon, kundeservice, salg og problemløsning, oversetter pent til en karriere innen regnskap eller økonomi.

Har du jobbet som landscaper? Du har oppmerksomhet på detaljer, og du kan sannsynligvis rasle av eksempler på samarbeid. Det vil være enkelt å oversette disse ferdighetene til kundeservice, reklame eller salgsjobber.

Du må kanskje begynne på bunnen når du ser etter en heltidsposisjon i den nylig valgte karriereveien. Men enhver sjanse for at du må minne potensielle arbeidsgivere om aktuelle ferdigheter, kan hjelpe deg raskere fremover.

Et ord med advarsel: Ikke bli lat om det.

Hold dagen din jobb, måneskinnende konsert og dine langsiktige karriere drømmer skille, for sikkerheten til alle tre.

"En stor risiko er å bruke så mye tid på din sidegig at du begynner å fokusere mindre på din heltidsjobb, noe som kan bety at du ender med å miste det før du ville," Palmer advarte.

"Det er viktig å unngå interessekonflikter og å fokusere på arbeid når du blir betalt for å være der."

Vil du starte en bedrift? Her er hva du skal gjøre først

"En sidegig er en fin måte å teste ut din nye karriereflytting på," sa Palmer.

"Hvis du vil være en heltidsentreprenør, kan du begynne å selge produktet eller tjenesten i liten skala mens du fortsatt holder på din vanlige jobb. En sidegig hjelper til med å lette overgangen. "

Da jeg ble lagt av en jobb og besluttet at jeg ønsket å åpne en vintage klærbutikk, vendte jeg meg til en lokal boutique eier jeg visste for råd.

Hun tilbød meg en deltidsroll i butikken hennes, der jeg utførte typiske oppgaver som å ringe opp salg, assistere kunder og ja, feie gulvene.

Å jobbe i butikken var mer enn bare en lønnsslipp for å holde meg borte da jeg skjønte ut mine planer: Det var som småbedrifter boot camp.

Jeg lærte om hvordan man velger varer for å imøtekomme ulike typer kunder. Jeg så førstehånds utfordringene med å kjøre en populær nabolagsbutikk. Og jeg begynte å dyppe tærne i forretningsreguleringsverdenen.

Du kan lese forretningsbøker hele dagen, men til du ser typen du vil starte i handling, klikker kunnskapen ikke på plass.

Din sving: Hvilke fordeler har du utnyttet fra en deltidsjobb?

Lisa Rowan er en forfatter, redaktør og podcaster som bor i Washington, D.C.

Skrive Inn Din Kommentar