Penger

Kan du kreve $ 50 000 i tapte penger?

Kan du kreve $ 50 000 i tapte penger?


Det høres ut som en svindel-epost, men det er det ikke. Du kan virkelig mangle tusenvis av dollar i tapte penger. I et øyeblikk vil jeg vise deg nøyaktig hvordan du skal søke etter det, men først har jeg en sann historie for deg ...

Sharon Finn fra Cranston Rhode Island sier at hun hadde hørt om "Unclaimed Property Division" av hennes statsregering. Men hun tenkte aldri å sjekke det for å se etter tapte kontoer eller penger til nylig. En dag ble hun nysgjerrig og gikk på nettet for å se hva hun kunne finne.

Hun skrev navnene til noen familiemedlemmer i den manglende pengedatabasen og la merke til at det var en oppføring for hennes bror. Tilsynelatende hadde han en glemt livsforsikring. Det tok noen minutter å fylle ut skjemaer, og hun måtte besøke statskassørkontoret med identifikasjon, men mindre enn to uker senere fikk Sharon Finn en sjekk på nesten $ 50.000!

De fleste krav til tapte penger er ikke så store. I Rhode Island var gjennomsnittet $ 1037 for 2013. Men å finne en $ 1000 ville også vært fint, ikke sant?

Da jeg sjekket nylig, fant jeg tre oppføringer for penger skyldig til min far. For seks år siden sjekket jeg på nettet og så at min mor hadde penger holdt av staten Michigan for en forsikringspremie som aldri gjorde det til henne. Jeg fortalte henne om det, og hun samlet omtrent $ 900 for en times arbeid.

Hver amerikansk stat, pluss Puerto Rico, De amerikanske jomfruøyene og District of Columbia, har uanmeldte eiendomsprogrammer. Tre provinser i Canada gjør også (Quebec, British Columbia og Alberta). Kanskje er oddsene slanke for å finne penger du har rett til, men du kan bli overrasket. Consumer Reports merker at det er mer enn $ 1 milliard i uopptjente fordeler bare fra glemte livsforsikringspolicyer. Sjansene er 1 i 600 at noen forsikringspenger er dine for å hevde - bedre odds enn å vinne lotteriet. Og forsikringspolicyer er bare starten.

La oss se på noen andre former for tapte penger som kan vente på deg:

  • Bankkontoer (Inaktive kontoer blir overført til staten, der kontoinnehaveren eller arvinger kan kreve pengene.)
  • Innhold i Safe (Innhold er ofte auksjonert, og pengene holdes deretter.)
  • Utility Security Deposits
  • Uncashed Paychecks
  • Uncashed utbytte sjekker
  • Uoppfordrede tillitskreditter
  • Uoppfordret refusjon av boligforsikring
  • Glemt pensjonskonto

Over 41 milliarder dollar! Det er så mye som holdes av statlige uoppfordrede eiendomsprogrammer rundt om i landet. Hvor mye kan tilhøre deg?

Du kan betale et selskap for å hjelpe deg, men det er virkelig ikke behov for det. Prosessen med å finne og hevde pengene dine er ganske grei i de fleste stater. Så nå må du lure på ...

Hvor finner du tapte penger?

Databasene for manglende penger og eiendom vedlikeholdes av hver stat. Men de fleste stater er medlemmer av National Association of Unclaimed Property Administrators, også kjent som NAUPA.

Klikk på kartet for å komme til det uoppfordrede eiendomsprogrammet for staten eller provinsen din. De statlige nettstedene er vanligvis ganske enkle å bruke. Noen viser om beløpet er under eller over $ 100, mens andre krever at du fyller ut noen skjema for å finne ut.

Et annet bra sted å sjekke er manglende penger. Denne organisasjonen jobber med NAUPA for å gi enklere søk på nettet. For de beste resultatene, søk etter fullt navn og staten der tapte kontoer er mest sannsynlig å bli funnet. Hvis du vil utvide nettverket ditt, søk hele landet med bare etternavn. Men bare prøv det hvis det er et uvanlig etternavn, fordi det er mange tapte kontoer!

Vær oppmerksom på at det er svindlere som prøver å få deg til å betale forhåndsavgift for uoppfordrede penger de har anlagt. Noen stater tillater legitime selskaper å hjelpe deg med å finne og kreve pengene dine for en prosentandel. Men du kan gjøre det minste arbeidet som kreves selv, og du trenger ikke å betale for å finne eller kreve din tapte eiendom.

Søk ditt eget navn og navn på slektninger. Du kan til og med prøve å søke på alle vennens navn bare for moro skyld, og for å se om du kanskje kan ringe en med en hyggelig overraskelse. Men vær sikker på at vennene dine i det minste kjøper deg en drink hvis du finner noen tapte $ 50 000 forsikringspolicyer for dem.

Din sving: Har du noen gang arkivert et krav på tapte penger eller eiendom, eller kjent noen som har hevdet tapte penger? Fortell oss historiene dine nedenfor ...

Skrive Inn Din Kommentar