Penger

Nøkkelen til å være glad på jobben, kan bare være å bry seg mindre om det

Nøkkelen til å være glad på jobben, kan bare være å bry seg mindre om det

Det er et gammelt ordtak som går noe slikt:

Ingen ligger noen gang på deres dødsbedring, "Man, jeg skulle ønske jeg hadde brukt mer av livet mitt."

I teorien er det lett å love oss selv, vi skal dele våre profesjonelle og personlige liv, jobbe når det er på tide å jobbe og leke når det er på tide å spille.

I virkeligheten er mange av oss aldri helt mentalt klokka når vi forlater arbeid på slutten av dagen.

Jeg forstår. Det er vanskelig å ikke tenke på jobbene våre utenfor arbeidstiden, spesielt når vi stadig bombarderes med råd om hvordan du maksimerer ytelsen for å komme videre.

Fra produktivitetsappene visste vi ikke at vi trengte å jobbe med metoder som var utformet for å sikre at vi forblir hyperfokuserte på oppgaven ved hånden. Vi ser ut til å være nesten patologisk opptatt av å vri ut hver eneste dråpe energi vi har for å forbli relevant på vår arbeidsplasser.

Så er det rart at arbeidsstress er på vei opp og til og med gir noen av oss mareritt?

Du har tillatelse til å bryr seg mindre om arbeid

Philosopher og forretningsrådgiver Andrew Taggart sier nøkkelen til jobbtilfredshet er å bare bry seg om det.

Taggart er ikke noe som tyder på at arbeidstakere skiller sitt ansvar eller gjør så lite innsats som de kan komme seg unna og fremdeles tegne en lønnsslipp.

I stedet anbefaler Taggart vi slapper av det følelsesmessige grepet våre jobber har på oss og tenker på hvem vi kunne bli hvis vi ikke hele tiden forsøkte å komme videre på jobb.

Målet er ikke å bli likegyldig for jobbene våre - faktisk vil apati sannsynligvis lande deg på ledigheten.

Snarere er nøkkelen å slutte å tro at nøkkelen til lykke ligger i hvor vellykket du er på jobb og fri plass i tankene dine for å være åpen for erfaringer som beriker deg som en person og ikke som en arbeiderbi.

"Ved å bry seg om arbeid litt mindre, har vi råd til oss selv erfaringer fra det som er virkelig meningsfylt, og la oss hvile en stund i den utfoldende stede," sier Taggart.

Lettere sagt enn gjort?

Å lære å bry seg om arbeid uten å være helt løsrevet kan være vanskelig.

Så hva er trikset?

"I stedet for å ta vare på alt, velg det som er viktigst og slippe presset på ting som ikke har betydning for deg så mye," forklarer klinisk psykolog Dr Jessamy Hibberd.

Kanskje det betyr å ta en mental helse dag uten jobb, enn å prøve å holde din perfekte oppmøte strek på ubestemt tid. Kanskje betyr det at du forlater din utstedte laptop på kontoret eller ikke sjekker arbeidsmeldingen din "en siste gang" før senga.

For meg betyr det å slå av arbeidsmeddelelser på telefonen min minuttets arbeidsdag er over. Jeg har ennå ikke å angre på at jeg ikke er tilgjengelig 24/7 i tilfelle en katastrofal skrivesituasjon.

Omsorg mindre om jobben din kan virke counterintuitive for suksess, men du kommer ikke til å komme deg overalt hvis du flammer ut.

"Det er flott å være nyttig og gjøre en forskjell på jobben, men du må ta vare på deg selv først," forteller forfatter Kelly O'Laughlin. "Du hjelper ikke noen hvis du brenner ut og slutter. Å sette inn litt mindre innsats i tider med høyt stress betyr ikke at du ikke bryr deg om jobben din; det betyr at du bryr deg om deg selv mer. "

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun vil ligge på hennes dødsdyktanking, "Man, jeg skulle ønske jeg hadde brukt mer av livet mitt på å kjøre rulleskøyter."

Skrive Inn Din Kommentar