Mat

Jeg er en Carnivore, men jeg spiser Tofurky til jul. (Ikke døm.) Her er hvorfor

Jeg er en Carnivore, men jeg spiser Tofurky til jul. (Ikke døm.) Her er hvorfor

Som enhver god mann, ville jeg gjøre omtrent alt for min kone.

Det inkluderer hengivenhet i en ferie tradisjon som ville gjøre noen folk svelg.

Ja, la oss snakke Tofurky.

Hvert år, før Thanksgiving og jul, forlater vi kalkun og leder til nærmeste helsekostbutikk for å plukke opp en av de gyldne runde orbsene med vegansk godhet.

Men "gyldne runde orbs av vegansk godhet" er ikke akkurat hvordan jeg ville ha beskrevet det først. Faktisk ville de fleste trolig ha samme reaksjon jeg hadde ved å høre forespørselen om å hente en Tofurky:

En, er du seriøs? Og to, jeg tror vi kan hoppe over dagligvarebutikken denne uken, fordi jeg har mistet min dang-appetitt.

Jeg mener, se på den tingen. Du forteller meg at det er til og med eksternt sammenlignbart med en kalkun, benene som jeg betrakter en av mine hovedmatgrupper (sammen med bacon).

Hør her, det er bare to tanker om en nærbilde, men også for redd for å gå ut av sin komfortsone. Da jeg gjorde det, var det en øyeåpning opplevelse.

Her er 10 tanker jeg hadde under min første Tofurky-opplevelse

1. "Hvor holder de Tofurky her? Ja, fyr, jeg vil faktisk ha en Tofurky. Jeg visste ikke at dommen var i en lagerførers jobbeskrivelse. "

Spesielt i år var det vanskelig å finne en Tofurky. I følge noen innlegg på selskapets Facebook hadde de noen produksjonsproblemer.

Etter å ha ringt mer enn et dusin lokale matbutikker, fant jeg endelig en i et helt matmarked. Men selv om det er en helsekostbutikk, sverger jeg at kontorist var eyeballing meg da jeg sjekket ut.

(Du bør også kunne finne en hos Trader Joe's.)

2. "Dette kan være første gang jeg har kjøpt en steke i en boks. Nå vet jeg hvordan besteforeldrene mine følte seg under krigen. "

Siden verden er en komplett dumpsterbrann akkurat nå, kjenner jeg en hovedmatvare som vil vare for alltid i min bunker.

3. "Denne tingen er rund. Liker, veldig rund. Det ser ut som klumpen av leire før det blir en pott, men etter at noen spinner det en stund. "

Det vanskeligste å komme seg over er hvordan en Tofurky ser ut. Jeg brukte bare fantasien min til å late som en 18 pund gullkalkong hadde dukket opp foran meg.

Hvis du ikke har en god fantasi, la som om du er i fremtiden, og dette er hva mat ser ut nå.

4. "Det lukter vått. Nei, ikke som våt hund. Og ikke nødvendigvis dårlig. Det er bare noe ... våt om det. "

Jeg vet ærlig ikke hvordan jeg skal utvide på denne tanken lenger. Du må bare være vitne til det selv.

5. "Hvorfor må det lages i ovnen så lenge hvis det ikke er ekte kjøtt? Kan jeg ikke bare kaste den i mikrobølgeovn? "

Du må bare lage en Tofurky i omtrent en time, noe som er mye bedre enn de fem pluss timene det kan ta for en ekte kalkun.

Jeg prøvde faktisk å mikrobølgeovn en Tofurky ett år, og la oss bare si at ovnen endte opp som et Jackson Pollock-maleri.

6. "OH MINE GUD HVAD HAR JEG GJORT ?!"

Du vet, de sier det er det som er på innsiden som teller. Når det gjelder Tofurky, er jeg ikke sikker på at det gjelder.

Når du skjærer inn i din første Tofurky, kan du bli overrasket over det du har, inner som brenner ut. Ikke bekymre deg, du drepte ikke Tofurky, det er bare "stuffing."

7. "Dette smaker faktisk ganske bra bra. Pass sausen og den skitne Grateful Dead Poncho, fordi jeg tror jeg skal vegan. "

Seriøst vil du bli helt overrasket over hvor deilig Tofurky egentlig er. Hver bit er en kontrast til å tenke på hverandre - skrape opp en blomst av fargeløs tofu og få en munnfull velsmakende kalkun.

Det er ikke kalkun, men det er definitivt kalkun-sh. Som fører oss til å ...

8. "Hvor mange familiemedlemmer kan jeg lure inn i å tro at det er kalkun hvis jeg ikke sier noe?"

Det er ikke noe mer tilfredsstillende enn å lure familiemedlemmer som selvidentifiserer som rovdyr til å spise tofu. Pluss det er sunnere, så vet du at du bare er en god nevø.

9. "Vi kan ikke muligens spise denne en annen natt på rad, vær så snill, la meg bare spise en haug av støv i stedet. Kom igjen, jeg tar tak i støvsugeren. "

Siden det bare er min kone og jeg nyter Tofurky, har vi vanligvis massevis av rester. Og så godt som den opprinnelige orb er, kommer det et brytepunkt etter den tredje iterasjonen av rester der jeg hellere vil spise en ball voks enn en annen stykke ting.

10. "Når skal de lage en seitanurky? Det er det veldig gode falske kjøttet. "

Hail, seitan. Ikke sant?

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder. Han tar sin Tofurky innpakket i bacon og smothered i pølse saus. Ikke døm.

Skrive Inn Din Kommentar