Liv

Flying for helligdager? Her er det å vite om TSA-sikkerhetslinjer

Flying for helligdager? Her er det å vite om TSA-sikkerhetslinjer

Helligdager er over oss.

Enten du går hjem eller bare besøker familie og venner, vil du ha et par ting i tankene hvis du flyr til ditt feriemål.

Mellom transportsikkerhetsadministrasjonens økte kontrolltiltak og det vanvittige antall ferierende vil du sannsynligvis ha å gjøre med looong sikkerhetslinjer på flyplassen.

Her er noen råd om hvordan å gjøre dem litt mindre elendige.

Få all din elektronikk ut

Du kan være vant til å ta den bærbare datamaskinen ut av din veske og plassere den i en skuff som skal skannes. Du må nå gjøre det for en hvilken som helst elektronisk enhet som er større enn en mobiltelefon, i henhold til nye TSA-regler.

Din iPad eller nettbrett kan gå i skuffer med andre gjenstander så lenge det ikke er noe under eller på toppen av enheten din.

Vær forberedt på å sjekke maten din

Hvis du bringer hjem Thanksgiving rester eller bare prøver å unngå å kjøpe dyre flyplass mat, vær oppmerksom på at din carry-on goodies - selv ferdigpakket - kan trekke oppmerksomheten til sikkerhet.

En TSA-talsperson fortalte et nyhetsutløp at det blir stadig mer vanlig i noen flyplasser å spørre passasjerene om å ta mat ut av sine bærevesker for skanning.

Spar deg tid og bare legg alle edibler i en egen sikkerhetsboks. I det minste, få dem gruppert sammen og lett å få tilgang til, slik at du ikke graver gjennom alt for å finne den ene pakken med sti blande.

Husk også TSAs 3-1-1 væskestyre, som gjør det mulig for hver passasjer å ta med en kvarts størrelse resealable pose med væsker, kremer, geler, pasta eller aerosoler i beholdere som ikke overstiger 3,4 ounces eller 100 milliliter.

Medisiner og brystmelk, formel eller juice til spedbarn eller smårollinger er unntatt fra denne regelen.

Hør opp og spør

Når du venter i sikkerhetslinjen, gjør TSA-agenter vanligvis kunngjøringer om retninger du må følge. Følg med.

Du vil ikke være den fyren som fumler på røntgenbeltet fordi du var på plass under de gjentatte kunngjøringene for å tømme alle lommene og ta av deg skoene dine.

Hvis du er usikker på noe, spør en TSA-agent mens du fortsatt er i tråd med flere personer foran deg. Ikke vent til du går gjennom hele kroppsskanneren.

Gi deg selv ekstra tid

Du vet aldri hvor lenge linjene vil være - eller hvis du eller dine ting vil bli flagget for ytterligere screening - så gi deg mer tid enn du tror du trenger.

TSA anbefaler de som reiser til Thanksgiving til ankomme til flyplassen to timer før en innenlandsflytur og tre timer før en internasjonal flytur.

Andre ting å vurdere

Når du står overfor store folkemengder i løpet av ferien, har TSA også noen andre nyttige tips å huske på:

  • Vurder å søke om TSA PreCheck eller et lignende fremskyndet screeningprogram, som kan redusere ventetiden din drastisk. (Det er en $ 85 avgift for et femårig TSA PreCheck-medlemskap.)
  • Prøv å minimere varene du vil ha på flyplassen, for eksempel store smykker, belter, hårtilbehør og skjerf.
  • Ha din ID og boarding pass ut for når du kommer til kontrollpunktet.
  • Når du har gått gjennom screening, må du sjekke skuffene slik at du ikke legger noe bak.

Du kan finne flere detaljer om hvilke elementer som er akseptable og som er forbudt når de flyr her.

God tur!

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder. Hun planlegger å bli hjemme for ferien.

Skrive Inn Din Kommentar