Liv

Minibanker gir ikke ut gratis penger: 5 ting din 5 år gamle burde vite om penger

Minibanker gir ikke ut gratis penger: 5 ting din 5 år gamle burde vite om penger

Undervisning 5-åringer om penger høres gal. De kan knapt gå potty av seg selv - hva kan de muligens vite om penger?

Hvis du vil heve en fremtidig Penny Hoarder, skjønt ... Det er aldri for tidlig å begynne å lære økonomisk ferdighet for barn.

Derfor har vi bestemt oss for å finne ut hva din 5-årige burde vite om penger, samt noen barnevennlige måter å lære dem på.

De første fire konseptene er rett fra Money As You Grow, en nyttig ressurs opprettet av presidentens rådgivende råd om finansiell kapasitet, og det siste tipset er en spesiell for Penny Hoarders.

Her er fem leksjoner din 5-årige - og fremtidige penger rockstar - trenger å vite ...

1. Du trenger penger til å kjøpe ting

Hva er penger? Hva bruker du den til?

Penger konsepter som kan virke grunnleggende og åpenbare for deg er sannsynligvis baffling til barnet ditt.

For det første, la barnet ditt fysisk samhandle med penger. Lær dem navnene på mynter og små regninger, og bruk dem til å øve telling.

Når du kjøper et lavpriselement - som et nytt par sokker, en bok eller en cookie - snakk om hvor mye penger det koster. Deretter teller ut den summen av penger sammen.

Å spille "butikk" (en av mine personlige favoritter!) Er en annen flott måte å drive dette konseptet hjem.

2. Du tjener penger ved å jobbe

En av mine venner lærte nylig at hennes barn trodde at minibanker tjente penger og ga det ut til alle som ønsket det. (Ville det ikke vært fint?)

Klart er det ikke bare viktig å hjelpe barnet ditt å forstå hva penger er, men også hvor det kommer fra. Du vil ikke ha dem til å tenke, det er noe magisk penger eller en maskin.

Forklar at barnet ditt er den eneste måten å tjene penger, er å jobbe hardt.

Pek på forskjellige jobber de kan ha når de vokser opp, og forklar hva du gjør på jobben din. Fortell dem at du jobber hver dag, slik at du kan kjøpe mat, klær og andre ting som holder familien glad og sunn.

Ikke glem å fortelle barnet ditt at de også har en jobb: å gjøre det bra i skolen. Du trenger ikke å korrelere gode karakterer med høyere inntekt ennå; bare forklare at alle har en jobb, og for barn skal jobben være oppmerksom og gjøre sitt beste i skolen.

3. Det er en forskjell mellom ting du vil ha og ting du trenger

Det kan være vanskelig å lære barna å skille behov fra behov - det er jo noe mange voksne fortsatt ikke kan eller ikke vil forstå!

En morsom måte å illustrere dette på er å gjøre barnet ditt med en tegning med to sirkler: en for ønsker og en for behov. De kan tegne forskjellige elementer i hver sirkel, og du kan snakke om hvorfor hver enkelt er en vilje eller et behov.

En annen flott mulighet? Drar til dagligvarebutikk.

Bruk disse noen ganger sindssykdommer som en sjanse til å snakke med barna om både penger og sunn mat. Hold opp forskjellige ting og spør barnet ditt, "Trenger du? Eller vil du? "

Ved å slå kampene mot kaker og agurker i et spill, kan du forhåpentligvis gjøre turene både utholdelige og lærerikt.

4. Du må vente før du kjøper noe du vil ha

Piggybacking av det siste konseptet er ideen om forsinket tilfredsstillelse. (Dette er en god påminnelse for voksne også!)

Dette er hvor et godtgjørelse - uansett hvor lite det er - eller et entreprenørskap, som en lemonadefelt, kan være effektiv i å bygge økonomisk kompetanse for barn.

Med ditt barn velger du et element ut av ønsket side av illustrasjonen, og snakk om hvordan de skal spare for det. Pass på at det er noe lite og oppnåelig, som et sett med markører eller et utstoppet dyr.

Etter at du har funnet ut hvordan de skal spare for kjøpet, få dem en klar krukke slik at de kan se pengene sine vokser hver uke. Hjelp barna dine til å utvikle en sparingavgift tidlig i livet, og forhåpentligvis vil det være mindre av en kamp for dem som de blir eldre.

5. Det er morsomt å spare penger

Denne er et spesielt tips bare for Penny Hoarders; siden vi vet at du elsker å spare penger, vil vi at barna skal nyte det også.

En enkel måte å gjøre dette på? Klippkuponger sammen!

Se gjennom sirkulærene og be barnet ditt om å peke ut varer du normalt kjøper. Få dem enda mer involvert i prosessen ved å la dem klippe, bære og gi kupongene til kassereren.

Hvis du vil, kan du ta det et skritt videre og gi dem alle pengene du sparer med kupongene deres - det er en surefire måte å motivere dem til forkjøpsjakt!

Selv om du ikke vil lære barnet ditt noen av disse spesifikke konseptene, bare sørg for at du starter snakker om penger. Det verste du kan gjøre er å unngå emnet helt.

Du kan ikke være så god med penger som du vil (nyhetsflash: ingen av oss er), men ved å utstyre barnet ditt med grunnleggende økonomisk kunnskap, vil du sette dem opp for en lys fremtid.

Her er din fremtidige Penny Hoarders!

Din sving: Har du begynt å lære barna dine om penger?

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar