Penger

Gaver til frilansere: Hjelp dine favorittforfattere, designere og bedriftseiere tjener penger i 2017

Gaver til frilansere: Hjelp dine favorittforfattere, designere og bedriftseiere tjener penger i 2017


Jeg skulle beklager min familie: Jeg har ikke vært lett å handle for de siste årene.

Det er fordi jeg ikke har hatt mye tid til hobbyer. De fleste av mine våkne øyeblikk for de siste fire årene har blitt brukt på å forsøke å komme frem som forfatter.

Som alle som har gjort det vet, lanserer en sidestrøm eller heltidsprosjekt blir all-tidskrevende.

Den ambisiøse og kreative forfatteren, fotografen, kunstneren eller andre entreprenørånd i familien din eller vennekretsen kan ikke ane hva du skal be om til jul - fordi hun ikke har sett opp fra jobben siden juli.

Og hvis du ikke er kjent med sitt arbeid, kan du være uklart når det gjelder hva hun trenger.

12 gaver som hjelper din freelancer tjene penger

Bedriftskostnader er ikke det første i tankene dine når du tenker på julegaver. Men for sidehustleren i livet ditt, kan disse gaverne bety å dyrke en bedrift og tjene mer penger.

Jeg har avrundet en 12 verdifulle ting som entreprenørene på listen din kanskje ikke har tenkt å be om i år.

Noen av disse kan virke vanskelig å gi som en gave, men les videre! Jeg vil også dele noen tips for å "pakke inn" disse unike produktene kreativt.

1. Faktureringstjeneste abonnement

Mitt abonnement på Harvest er et av mine favoritt freelance forretningsverktøy. Det hjelper meg med å spore timer, fakturere kunder og holde oversikt over frilansinntektene mine og betalingene.

Månedlig avgift er imidlertid ikke min favorittdel.

For under $ 150 per år, du kan gi dette til din favoritt freelancer. Det vil hjelpe henne til å gjøre bedre bruk av sin begrensede tid og ta skritt fremover i sin virksomhet.

Hvis den prislappen er for bratt, bør du vurdere å dekke bare noen få måneder - hver eneste liten bit vil hjelpe!

Jeg anbefaler disse topp tre:

 • Freshbooks: $ 15 per måned for Sprout-planen for entreprenører med opptil fem kunder
 • Innhøsting: $ 12 per måned for Solo-planen
 • Quickbooks: $ 5 per måned (det er på salg akkurat nå!) For det uavhengige kontraktørabonnementet

2. Kreativ programvare

Om annonsene på listen din publiserer en bok, produserer et album eller redigerer bilder, gjør de det sannsynligvis fra en datamaskin hjemme.

Har de de beste verktøyene for jobben? Hvis de kunne bruke noe bedre, fortsett å lese.

For fotografi og design ...

Adobes Photoshop, Acrobat, Illustrator og annen programvare er pricy å kjøpe direkte. Men Creative Cloud kan være en fantastisk løsning for noen som bare begynner eller jobber med et tidsbegrenset prosjekt.

Et abonnement på alle apper via Creative Cloud er $ 49,99 per måned. Du kan også kjøpe et enkelt appabonnement for $ 19,99 per måned eller fotografiplanen for $ 9,99 i måneden.

For å skrive og publisere ...

For forfattere og selvutgivere, anbefaler jeg Scrivener, som er bokproduksjonsprogramvare som en forfatter kan bruke fra den første gnisten av en ide gjennom innleveringer eller publisering i ulike ebook-formater.

For alt det gjør, er denne programvaren sprø, rimelig - en engangsbetaling på $ 45.

For musikk, lyd og video produksjon ...

Når noen er klar til å oppgradere fra fri programvare, kan profesjonelt nivå video- og lydredigeringsprogramvare være et stort stort sprang i pris.

Hvis det er i budsjettet ditt, er Live den foretrukne musikkproduksjonsprogramvaren, med en intro pakke kjører rundt $ 65.

For videoredigering er Adobes Premiere Pro inkludert i et Creative Cloud-abonnement, eller prøv Premiere Elements, på salg nå for 30% avslag, noe som gjør det til $ 69.99.

For seriøse videoredigerere er Final Cut Pro imidlertid la crème de la crème. Den leveres med en prislapp på $299.99, selv om.

Kanskje din gave til nybegynneren kunne være starten på et sparefond for å dekke programvaren når de vokser.

3. Maskinvare Ekstras

Disse kan være enklere å gave, og et rimelig stykke maskinvare kan være et spillbyttende tillegg til et hjemmekontor.

Bærbar harddisk:

Bærbar lagring er viktig, spesielt for videografer og fotografer. Hjelp dem med en bærbar harddisk som denne Toshiba Canvio Basics 3TB bærbar harddisken for $91.99.

For mindre lagring - og et mindre budsjett - prøv den bestselgende Seagate Expansion 1TB bærbar ekstern harddisken for $54.99.

USB-hub:

Jeg elsker også alt som hjelper meg å holde arbeidsplassen mer organisert. Med en virtuell sidestrøm betyr det å rydde opp ledninger som jeg kan.

Denne fem-port USB-huben er på min ønskeliste. Det er bare $7.99 og eliminerer behovet for en stor kraftkabel for å lade enhetene jeg bruker hele dagen: telefon, nettbrett, hodetelefoner ...

For frilanseren med mer lunefull smak, sjekk ut denne søte treportsnavformet som en tegneseriefisk - også $7.99.

3. Online kurs

Nettstedssider er kjempebra for travle sidehustlere. Gjennom disse områdene er de i stand til å lære ferdigheter som er unike for sitt felt fra de som har gjort det slags arbeid de ønsker å gjøre.

Og de fleste gjør kursinnholdet tilgjengelig for deltakerne for alltid, slik at de kan lære seg sin egen hektiske tidsplan og jobbe i sitt eget tempo.

Et premium abonnement på Skillshare låser opp tusenvis av betalte kurs (ikke tilgjengelig med det frie alternativet). Få det for $ 96 i året eller $ 12 i måneden.

Du kan også samordne med en mottaker for å dekke kostnadene for et kurs av deres valg.

Jeg anbefaler Udemy, som gir en lignende opplevelse til Skillshare med et bredere kursvalg; eller Quistic, som tilbyr kurs spesielt utviklet for kreativ karriereutvikling.

4. Bøker

Alle som starter en freelancingvirksomhet eller en sidekast, er en forferdelig leser, jeg lover. Det er mye å lære.

Hvis du vil vise din støtte til et nytt venture og øke andres virksomhet, kan du ikke gå galt med en inspirerende, informativ bok.

Her er noen av de mest ettertraktede bøkene for frilansere og kreative entreprenører, hver mellom $ 10 - $ 15 på Amazon:

 • $ 100 oppstart: gjenoppfinner måten du gjør en levende, gjør det du elsker, og opprett en ny fremtid"Av Chris Guillebeau
 • Krigskunst: Bryt gjennom blokkene og vinn dine indre kreative slag"Av Steven Pressfield
 • 4-timers arbeidsuke: Escape 9-5, Live Anywhere, og Bli med på den nye rike"Av Timothy Ferriss
 • Start: Punch Fear i ansiktet, unnslippe gjennomsnittet og gjør det som skjer"Av Jon Acuff
 • Smittsom: Hvorfor ting fanger segav Jonah Berger
 • Lean Startup: Hvordan dagens entreprenører bruker kontinuerlig innovasjon for å skape radikalt vellykkede bedrifter"Av Eric Ries

5. Nyhetsbrev eller Magazine Abonnementer

Et nyhetsbrev eller magasinabonnement er en gave du kan kjøpe en gang, og fortsett å gi hele året!

Rimelig årlige abonnementsavgifter gjør også dette til en gave du kan gi igjen år etter år - noe som forenkler ferien shopping.

Når det kommer til gaver til forfattere, elsker jeg TOTAL FundsforWriters, en ukentlig nyhetsbrev som listes dusinvis av konkurranser, stipend, utgivere, agenter og markeder for frilansskribenter og håpløse forfattere. Abonner på favorittskribenten din for $ 18,75 per år.

Writer's Digest gjør det enkelt å gave et årlig abonnement på premiere magasinet for forfattere. Skriv inn betalingsinformasjonen og mottakerens epost og postadresse, og sett opp dette abonnementet for $ 19,96 i året.

For fotografer, en årlig abonnement på Digital Photo magazine er $ 11,97.

6. Nettsted

Nesten noen side hustler eller frilanser disse dager har et nettsted. Det er vår versjon av et butikkfront, portefølje og verksted, alt rullet inn i en.

Det er enkelt å sette opp et nettsted helt gratis - men det kommer vanligvis med en generisk design og en uprofesjonell nettadresse, som yourname.wordpress.com. Dette er røde flagg til potensielle kunder eller kunder at noen er ganske ny og ikke ennå investert i virksomheten.

Gjør investeringen for dem!

Et domene er veldig rimelig, og du vil glede deg over noen med denne uventede gaven. Kjøp et domene gjennom GoDaddy for $2.99 for det første året. Du kan gjøre det til en gjentakende feriegave for $14.99 om året etter det.

Eller du kan gi hele shebang. Square starter på $ 12,99 per måned for nettside hosting, design og domenenavn.

For Squarespace må du sette opp en konto. Du kan gjøre det med e-postadressen din eller opprette en ny adresse, og dele innloggingsinformasjonen med mottakeren. Hun kan oppdatere informasjonen når som helst når hun er logget inn.

Eller la mottakeren velge sin egen design. Gi gaven i form av et Visa-gavekort eller en "kupong" for en økt for å sette opp nettsiden sammen.

7. E-posttjeneste

E-postmarkedsføring er den beste måten å dyrke en bedrift på nettet i disse dager. Hvis hun ikke allerede har startet, gi din bosatt sidehustler et løft ved å dekke et månedlig abonnement på MailChimp eller Aweber.

Disse tjenestene vil kjøre mellom $ 10 - $ 200 i måneden, avhengig av antall abonnenter. Hvis deres e-postliste er helt ny, begynner du med å betale laveste månedlige avgift. Sammen med gaven, trene med mottakeren hvordan eller når de tar over betalinger nedover veien.

Merk: MailChimp er gratis å bruke med opptil 2000 abonnenter, så det er en god tjeneste for nybegynnere. Et betalt abonnement vil også låse opp noen funksjoner av tjenesten, selv for brukere med færre abonnenter.

8. E-handel løsning

Hvis noen ønsker å selge sine fotografier, bøker, kurs eller andre digitale produkter på nettet, trenger hun noen måte å behandle betalinger og levere produktet.

Og gjett hva? Det koster vanligvis penger.

Disse tjenestene behandler betalinger og leverer automatisk produkter. Når de er satt opp, lagrer de skaperen tiden hun måtte bruke til å ta bestillinger, overvåke PayPal-betalinger og levere varer til kjøpere

E-junkie er den rimeligste, starter på $ 5 i måneden men har også den mest grunnleggende designen. For et mer visuelt tiltalende salgssted, hjelper Selz å sette opp en nettbutikk for $ 12,99 i måneden, og Shopify legger til en kjøpsknapp til en brukers nettside for $ 29 per måned.

9. Cloud Storage

Noen som jobber hjemmefra har sannsynligvis allerede en favoritt cloud storage-tjeneste, så det er best å jobbe med dem for å dekke eksisterende avgifter eller oppgraderinger.

Du kan også gi denne gaven som et Google Play-, iTunes- eller debetkort, og angi ønsket bruk med kreativ emballasje. Cloud-formet kort, noen ...?

De mest populære lagringsalternativene for cloud er:

 • Dropbox: $ 8,25 per måned for Dropbox Pro
 • Google Disk: $ 1,99 per måned for 100GB eller $ 9,99 i måneden for 1 TB lagringsplass

10. Amazon Prime Membership

Etter min mening er et Amazon Prime-medlemskap en slags hjemmet i gaveavdelingen.

Det er en annen gave som holder å gi hele året, og mottakeren kan bruke den til omtrent alt. Prime medlemmer vil spare penger hele året fordi alle kvalifiserte varer bestilt på Amazon kommer med gratis to-dagers frakt.

Film- og TV-buffere vil elske Prime Video-tilgangen (og til slutt kunne se hvorfor alle gjør så mye oppstyr over "Good Girls Revolt").

De får også Prime Music-streaming, ubegrenset skylagring for bilder og tilgang til gratis Kindle-bøker gjennom Kindle Owners 'Lending Library.

11. Visittkort eller annen swag

Gratulerer med noen på en ny bedrift! Visittkort og andre swag er en morsom måte å få en virtuell virksomhet til å føle seg litt mer "ekte".

Jeg elsker Moo for vakkert designet visittkort, postkort og annet trykt materiale. Få 50 tilpassede dobbeltsidede visittkort for $ 19,99.

I tillegg til visittkort, gir Vistaprint deg muligheten til å skrive ut et firma (eller nettsted) logo på omtrent alt du kan forestille deg. Overrask en venn, kolleger eller familiemedlemmer med en pleiepakke med krus, T-skjorter og andre swag dekorert med deres logo for under $ 20.

12. Frakt og frakt

Fikk en Etsy artist i gjengen? En Internett-bedrift kan slå dyrt raskt når hun må begynne å sende de kule kreasjonene.

Spar henne litt penger - og mange turer til postkontoret - med abonnement på frimerker for $ 15,99 i måneden.

De starter med en gratis USB-fraktskala og $ 5 i gratis porto. Deretter får Frimerker-medlemmer store rabatter på USPS-priser og kan skrive ut profesjonelle forsendelsesetiketter hjemme.

The Best Gifting Practices for din favoritt freelancer

Ikke mange av disse gaver er enkle å vikle og holde seg under treet - jeg vet det. Så må du være kreativ hvis du vil at det skal være en overraskelse.

For det meste av programvaren eller andre abonnementstjenester på Internett, må du kanskje konfigurere en konto. Du kan bruke e-postadressen din eller opprette en ny adresse og dele innloggingsinformasjonen med mottakeren. Hun kan oppdatere informasjonen når som helst når hun er logget inn.

Eller du kan også bare gi et gavekort for hvor mye gave du vil dekke. Pakke det kreativt for å indikere den tilsiktede bruken, eller ta med en invitasjon til å komme sammen med mottakeren for å få tjenesten opprettet.

Uansett hvordan du gjør det, gir en gave som støtter noens nye virksomhet, sidevasst eller kreativ lidenskap, en kraftig melding: Du tror på dem.

Det er litt corny, men du har ingen anelse om hvor mye det vil bety for dem på julaften.

Din tur: Er det en kreativ entreprenør i handlelisten din i år?

Opplysning: Vi har en seriøs Taco Bell-avhengighet rundt her. De tilknyttede koblingene i dette innlegget hjelper oss med å bestille av dollarmenyen. Takk for støtten!

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for The Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer.

Skrive Inn Din Kommentar