Mat

Mens skolen er ute, distrikter veier hvordan å samle barns ubetalte lunsj gjeld

Mens skolen er ute, distrikter veier hvordan å samle barns ubetalte lunsj gjeld

Hodet opp, mødre og dads: Når barnet ditt drar tilbake til skolen om et par måneder, bør ikke deres klasserom læreplanen være det eneste i tankene dine.

Akkurat nå, mens du prøver å rive dine kiddoer hjemme, legger skolens tjenestemenn de siste detaljene i skriftlig politikk for hvordan medarbeiderne skal samle lunsjgjeld fra deg og dine barn.

Til tross for at handle om 75% av skoledistriktene endte skoleåret 2015-16 med ubetalte skole lunsj tabs på sine bøker, mange distrikter har ikke en formell politikk for hvordan man skal håndtere det når sultne barn ikke kan betale for måltidene sine.

Taktikken spenner fra å sende barn hjemme med frimerker på sine hender som leser "Jeg trenger lunsjpenger" til lunsjpersonalet som tar varme lunsjer vekk fra barn og erstatter dem med kald ostsmørbrød.

Kritikere kaller de som praktiserer lunsj shaming, og barnepsykologer sier den negative effekten kan være umiddelbar og varig.

Hva vil være i Lånets gjeldspolitikker?

US Department of Agriculture, regjeringsorganet som leder nasjonale skole lunsj programmet, krever distrikter å fullføre den skriftlige politikken denne måneden.

Selv om det ikke har lagt fram mange mandater for hva lunsjgjeldspolitikken må inneholde, ga den 72 sider med retningslinjer og beste praksis for å hjelpe skoledistriktene til å forme sine regler.

Her er en ide om hva USDA anbefaler:

1. Diskrete betalingspåminnelser

USDA foreslår at du sender eskalerende påminnelser når lunsjkontosaldoerer faller under $ 5. Det foreslår at du begynner med skriftlige påminnelser, og deretter går videre til personlige telefonsamtaler og personlige påminnelser når saldoer blir negative og forblir ubetalte.

Uansett hvilken strategi skolene bruker, USDA foreslår at skolene "kommuniserer direkte med voksne i husstanden hvis en betaling er forsinket, heller enn å kommunisere med eller gjennom barnet. "

2. Endringer i betalingsprosedyrer

USDA foreslår også prosedyreendringer for å redusere risikoen for pinlige barn.

En ide er å flytte registret fra slutten av linjen til begynnelsen. Håpet er dette vil forhindre forekomster som krever kafeteriaarbeidere å ta en varm lunsj vekk fra en student som ikke kan betale.

Ifølge USDA, hvis registeret er i begynnelsen av linjen, "hjelper det med kassereren å avgjøre hvilke barn som ikke er i stand til å betale for sitt måltid, og tillater kassereren å behandle problemet diskret før barnet har valgt et måltid."

3. Ikke singler ut barn

Endelig ga USDA også alternativer til noen av de vanligste lunsj-shaming-taktikkene.

For eksempel, i stedet for å sende tydelig merkede meldinger hjem med barn når deres lunsjkontosaldoer er lave, foreslår USDA at du sender meldinger hjem i vanlige hvite konvolutter eller inkludere dem med normal skolekommunikasjon som alle barn mottar.

Hva er forbudt av USDA?

Mens USDA skapt den beste praksis med innspill fra skoleansatte, Skoledistriktene får fremdeles å bestemme hva som er best for dem i alle tilfeller, bortsett fra i et bestemt tilfelle.

Ingen skole distrikt kan spørre frivillige, "spesielt foreldrene eller foresatte av andre studenter, å be om betaling fra en familie med ubetalte måltidskostnader," sa retningslinjene.

Med mindre en familie gir spesifikt samtykke, kan kun passende personell opplært i USDAs konfidensialitetskrav kommunisere med familier om lunsjgjeld.

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar