Liv

Jeg fondet min verden reiser bare ved å henge med kule kjæledyr: Slik er det

Jeg fondet min verden reiser bare ved å henge med kule kjæledyr: Slik er det

Min partner og jeg bruker for tiden seks uker i Montiano, Italia, en liten landsby i Toscana. Her har vi tre katter hvis personligheter er like varierte som deres pels (fluffy og vennlig, gulrot-farget og cantankerous, Manx mønster og melodisk) og en tysk hyrde som foretrekker å spise villpærer over hennes tørre mat. Vi ser begge frem til å handle med solo turer rundt Italia.

Montiano er ikke det eneste stedet jeg har vært i stand til å besøke de siste seks månedene. I den tiden har jeg vært freelance skrive og reise som en digital nomad. For å dekke de fleste innkvarteringskostnadene mine samtidig som jeg jobber eksternt, har jeg vært kjæledyrsitting.

Pet-sitting er en fantastisk mulighet for villaeiere og sittere: Sitteren får gratis innkvartering og arbeidsplass, mens huset får en pålitelig person til å se på huset og kjæledyret. Begge partiene til slutt sparer mye penger, og det er flott for dyrene å bo i sitt eget hjem.

Jeg begynte i London, hvor min partner og jeg brydde seg om to svarte søsterpottene i seks uker. Vi likte et tre-etasjers byhus i Chiswick, et swanky boligområde i West London, som var en kort tube ride unna sentrum hotspots.

Neste opp var Gokceovacik, Tyrkia, en liten landlig landsby i de sørlige tyrkiske åsene nær yachting hotspot av Göcek. Vi tilbrakte tre uker der, gjorde to separate petsits. Mellom de to husene brydde vi seg om totalt 25 katter og 6 hunder. Det fredelige fjellferiestedet var perfekt for å få jobbet og gå for avslappende turer gjennom skogen.

Klatring nedover fjellet, dro vi tilbake til London for en andre runde, denne gangen i to uker. Vi hadde ligget på landet og kom rett inn i svingen av ting (så tilbake til å knuse kutteene).

Etter London dro vi til Basel, Sveits, for en to-ukers kjæledyr. Vi hadde igjen to katter, denne gangen brødre i en søt penthouse leilighet midt i byen. Museer, Rhinen, kafeer og supermarkeder var innen gangavstand. Tyskland var en 10-minutters busstur unna!

I sommer gikk vi tilbake til Gokceovacik, Tyrkia, å besøke våre favoritt fjellmutter og kattunge, denne gangen i en måned. Tyrkia er en annen verden om sommeren. Igjen, kom tilbake til en situasjon vi visste at vi kunne plugge inn i vår rutine og ikke gå glipp av en takt profesjonelt.

Hvordan setter vi det opp

Som med alt i dagens verden, gå til internett for å komme i gang. Min partner og jeg bruker flere pet-sittende nettsteder for å finne kunder. De viktigste er de britiske bosatte og ex-pat-stedene Trusted Housesitters ($ 119 per år) og Mind My House ($ 20 per år) og den frankrikebaserte Nomador ($ 89 per år).

Disse nettstedene er basert i ett land, men de har brukere over hele verden. Selv om de er alle betalingssteder, er de vel verdt det beløpet vi har spart på boligutgifter. Trusted Housesitters har et dynamisk kart som justerer når du søker etter oppdrag og den beste tilgjengeligheten gjør det verdt den høyere prisen. Mind My House er en flott plattform for å bli introdusert til kjæledyr. Nomador er et annet godt valg å begynne med, da de er den eneste petsitting-plattformen som tilbyr et gratis alternativ med inntil tre applikasjoner.

Vi får også mange av våre oppdrag fra forbindelser gjennom tidligere klienter. Den grunnleggende regel av livet fungerer her: Behandle folk riktig, og de vil behandle deg riktig.

Komme ned til virksomheten

Pet-sitting er en tur i parken (noen ganger bokstavelig talt) hvis du er pensjonert eller på ferie. Men mens du arbeider på full tid, er turen ikke bare vandrende hunder, fôr kattunge og besøker lokale attraksjoner. Tegnet av eventyr er der, men det er mulig å få fjernt arbeid på ditt midlertidige hjem eller leilighet med noen gode rutiner.

Under en oppgave kan jeg holde en vanlig arbeidsplan på fem dager i uken. Jeg tar vare på dyrene før frokost, har en rask trening for å rydde hodet mitt og deretter komme på jobb.

Et par daglige hundpromenader og kitty snuggles er en liten pris å betale for gratis leie, internett, verktøy og mer.

Jeg ville ikke ha råd til denne livsstilen uten tusenvis av dollar jeg sparer ved kjæledyrsitting. Hvorfor betale for et samarbeidsrom når noen kjære dyr vil gjerne holde deg i bedriften uten å slå på noe obskilt Indie-band på en ubehagelig decibel?

Jake Belknap (@JauntingJake) gjør for tiden sin vei over hele Europa mens kjæledyr sitter på flere dyr underveis. I 2017 forlot han klasserommet og landet sitt for å forfølge en digital nomadlivsstil som frilansskribent.

Skrive Inn Din Kommentar