Banker

5 grunner til å plante en hage i år

5 grunner til å plante en hage i år

Jeg elsker hagen min. Min mann og jeg er ikkeseriøs gartnere, men vi vokser tomater, agurker, en rekke paprika, urter og bær. Vi har også fire frukttrær i bakgården, selv om bare galaøptreet har gitt oss noe betydelig så langt.

Vi er heller ikke alene. The National Gardening Association rapporterer at rundt 43 millioner amerikanere vokser litt av sin egen mat. Hagearbeid kan være en fin måte å dyrke din egen mat, forbedre helsen din, og spare penger. Hvis du lurer på om du skal begynne hagearbeid, er det 5 gode grunner til å starte en hage i år:

1. Spar penger på dine favorittmatvarer

Bær er min favoritt. Jeg elsker bringebær, jordbær og bjørnebær. Dessverre er bær også dyrt - selv når de er i sesong. Urter kan også bli ganske kostbare, som kan søte paprika. Siden disse er noen av mine favorittmatvarer, vokser jeg dem i hagen. I stedet for å betale mellom $ 2,99 og $ 4,99 for en halvliter (avhengig av om de er i sesong) for bær, går jeg ut og velger dem gratis.

Det samme gjelder for urter. Jeg kan tilberede entrees og salater med friske urter for en veldig liten del av hva det koster å kjøpe urter i butikken. Hvis din favorittmat vokser godt i din lokalitet, bør du vurdere å plante dem i hagen din.

Det er også mulig å bevare mye av produktene dine til senere. Jeg tørker mine urter for bruk om vinteren, og lager epler med våre epler. Bær kan bli frosset og tomater på flaske. Finn ut hvordan du kan bevare maten din hele året, og du vil kutte dagligvareregningen.

2. Spis sunnere uten behandling og kjemikalier

Mange av matene som er kjøpt i matbutikken, blir behandlet. På toppen av det er mye av råvarene sprøytet med skadelige kjemikalier. Hvis du vil vite at maten din er organisk og trygt dyrket, vokser du selv. Lær hvordan du forbereder og spiser fersk frukt og grønnsaker, og du kan nyte et sunnere diett. I tillegg, hvis du lærer prinsippene for økologisk hagearbeid, kan du holde skadedyr ned og dyrke deilig produktuten behovet for skadelige kjemikalier.

I tillegg tror noen at du kan få den beste næringsverdien fra å produsere når du velger den på "maksimal modenhet." Produksjonen som transporteres må plukkes umodig, og noen tror det reduserer næringsstoffene som er involvert. Du kan bli friskere når du velger den hjemme, når den har det høyeste næringsinnholdet.

3. Reduser Carbon Footprint

Hvis bærekraft er viktig for deg, kan dyrking av en hage hjelpe deg med å redusere ditt karbonavtrykk. Lokale råvarer reduserer mengden reise frukt og veggies gjennomgår for å nå bordet ditt. Mindre drivstoff er nødvendig for å levere lokale råvarer, og det blir ikke mer lokalt enn din egen bakgård. Med kunnskap om vann og oppmerksomhet på kompostering og andre miljøvennlige hagearbeidspraksis, kan du redusere karbonavtrykket og føle deg bedre om hvordan du behandler jorden.

4. Øk din helse med trening

Hagearbeid krever at du kommer deg ut og være aktiv. Plante, luke og vanning, samt høsting, alle oppfordrer til fysisk aktivitet. Du kan bruke hagearbeid som en måte å øke mengden mosjon du får. På toppen av det får du trening i friluft. Det er noe om å være ute som kan øke helsen og humøret ditt. Hagearbeid - nær tilknytning til naturen og fysisk trening - kan faktisk hjelpe din mentale helse så vel som din fysiske helse. Hvis du vil ha et sunnere år, legg til hagearbeid på treningsrotasjonen din.

5. Familie Bonding Time

Noen av mine kjære minner er å jobbe i foreldrenes store hage. Vi har alle jobbet sammen for å plante, ta vare på og høste produktene. Min mann har lignende glade minner om å dyrke frukt og grønnsaker med sin egen far. Hvis du vil ha en flott familieaktivitet som kan produsere gode minner (uten å koste veldig mye), kan hagearbeid være et godt valg.

Hagen din kan gi deg en rekke muligheter til å forbedre din økonomi og helse.

Liker du hagearbeid? Hvorfor eller hvorfor ikke?

Skrive Inn Din Kommentar