Liv

Ny forskning sier dette 4-brevordet er nøkkelen til lykke

Ny forskning sier dette 4-brevordet er nøkkelen til lykke

Hvis du måtte velge, ville du velge mer tid eller mer penger?

(Og nei, så mye du kanskje vil, kan du ikke velge begge!)

Svaret mitt vil variere avhengig av når du spurte meg. For øyeblikket vil jeg plukke mer tid - sannsynligvis fordi jeg føler meg økonomisk stabil for første gang noensinne.

Vi har alle sett studiene som sier mer tid og mer penger føre til mer lykke ...

Men ny forskning i journalen for sosial psykologisk og personlighetsvitenskap er forskjellig: Snarere enn å se på hvilke mennesker ha, det så på hva de vil.

Hvilke folk ville velge mer penger over mer tid? Og hvilken gruppe mennesker er lykkeligere?

Ønsker du mer penger eller mer tid?

De fem studiene, utført av Hal E. Hershfield og Cassie Mogilner fra UCLA og Uri Barnea of ​​Wharton, spurte folk om å "velge mellom flere penger mot mer tid" og "rapportere deres lykke og livtilfredshet sammen med hvor mye penger og tid de har ha."

Sixty-four prosent av de undersøkte personer valgte penger.

MEN.

"Over tusenvis av voksne som representerer en rekke aldre, inntektsnivåer og yrker ... de som valgte mer tid over penger var lykkeligere, " forfatterne skriver.

Og enda viktigere:

"Dette forholdet holdt kontroll over både objektive og subjektive mengder tilgjengelig tid og penger, noe som indikerer det Det som betyr noe er verdien som folk plasserer på hver ressurs og ikke nødvendigvis hvor mye tid eller penger de har (eller føler at de har). "

Det betyr - om de hadde mindre penger og mer tid, eller omvendt - folk som verdsatt tid over penger var lykkeligere.

Det var overraskende at tidsvalgere generelt hadde høyere husstandsinntekt og arbeidet flere timer enn de som valgte penger. Men selv når man kontrollerte disse faktorene, var de fortsatt lykkeligere.

"Utover mengden av disse ressursene folk ha, "Skriv forfatterne, "Lykke er knyttet til ressursfolkene vil.”

Eller som studien dristig konkluderer med:

"Selv om tid og penger er både verdifulle ressurser som gir håp for større lykke, lover det å velge tid over penger et lykkeligere liv."

Din sving: Vil du helst ha mer tid eller mer penger? Er du enig med studiens funn?

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar