Investere

4 Investering feil som koster disse investorene millioner!

4 Investering feil som koster disse investorene millioner!

Alle gjør feil å investere - selv de såkalte "proffene." Jeg har gjort feil, og jeg er sikker på at du har gjort noen feil.

Sannheten er at vi lærer av feil. Men når det gjelder å investere, er det bedre å lære av andres kostbare feil enn det er å lage dine egne dyre.

Jeg har tidligere delt ut mine beste og verste investeringer noensinne. Nå, la meg slå det over til disse "proffene" som har mistet millioner investere. Hvis du legger opp alle pengene som er tapt av de åtte personene nedenfor, utgjør det $ 2.700.100. Det er mange penger fra bare noen få feil.

Hyppig handel

Hyppig handel kan skade deg på to måter. Først betaler du mye i provisjoner for små gevinster, og det er ikke det som investerer handler om. For det andre tillater du ikke kraften til sammensetning til å fungere for deg. Siden du eliminerer tidsfaktoren, vokser pengene dine ikke som det skal.

Ilene Davis, CFP®

Jeg kjøpte 50 aksjer i MSFT tilbake i 1986 eller så. Jeg vet at det var rundt $ 100 / del. På den tiden vil det gå opp til $ 110 og deretter tilbake til $ 100 ganske regelmessig. Som megler fikk jeg en provisjonsrabatt, så jeg skjønte at jeg gjorde $ 500 hver gang jeg solgte og deretter tilbakekjøpte.

Så en dag gikk det ikke tilbake til $ 100. Jeg ventet og ventet. Jeg husker ikke når jeg så på det, sannsynligvis i de senere 1990-årene, men jeg regner med alle splittene som jeg bare hadde holdt det langsiktig, det ville nok ha vært verdt $ 2 millioner.

Jeg gjorde det samme med AOL i 1993 da det gikk offentlig.

Totalt tap: $ 2.000.000.

Betaler for mye i avgifter

Avgifter kan spise en stor del av din langsiktige avkastning og gjøre porteføljen din undervurdert det bredere markedet.

Simon Moore fra FutureAdvisor

Den største feilen vi ser er at investorer betaler mer avgifter enn de trenger i gebyrer for ETF og fond. Det er en oppfatning at høyere avgifter gir bedre ytelse, men faktisk gir høyere avkastningsinvesteringer ingen bedre enn lave avgift investeringer på grunn av gebyrene.

William Sharpe har nettopp publisert noen undersøkelser som viste at investorer kan gi opp 20 prosent av sine samlede eiendeler i pensjon ved å betale mer enn de trenger i avgifter. Dette er verdt å flagge fordi kostnaden er ganske høy og det er ekstremt vanlig.

Totalt tap: $ 2000 per $ 100 000 investert.

Finn ut mer om Simon at FutureAdvisor.

Kjøper på rykter eller dårlige råd

Disse investorene baserte sine investeringer på muntlige eller rykter fra "fagfolk" på gaten. Det viser seg at disse ryktene bare var rykter. Dyre rykter.

Todd Tresidder fra Financial Mentor

Min første investering var et komplett tap. Jeg vet det som ikke gir ego-tiltalende eller cocktailparty samtale, men det er sannheten.

Jeg hadde blitt ansatt av Hewlett-Packard, som ble omtalt i boken, og satt på rask spor til suksess. Min forretningsmessige bakgrunn var omfattende for en sosialfødt høyskoleutdannet, og jeg hadde aced min GMAT test score i forberedelse for å starte en MBA-grad på business graduate school.

Mens jeg var hos Hewlett-Packard, var jeg venner med noen i kredittavdelingen som visste om dette "hot new tech-selskapet" som kjøpte HP mainframe-datamaskiner for å drive sin virksomhet. Dens aksje var notert på NASDAQ-rosa ark og min kompis hadde innsiden av scoop på grunn av sin jobb med å gjøre all kredittanalyse for finansiering av datakjøp.

Vel, å være en splitter ny investor med null erfaring eller kunnskapsrike, kastet jeg alle pengene jeg hadde spart for høyere utdanning i aksjene. Denne avgjørelsen viste seg å være en stor feil fra begynnelsen.

Du kan lese mer fra Todd på Financial Mentor.

Andy Prescott fra Kunsten å være billig

Min største økonomiske katastrofe i prosent var en penny lager jeg investerte i mens i college. En venn av meg var inn i penny stocks og han viste meg hvordan han hadde tjent mye penger på en spesielt fordi prisen gikk opp og ned vilt. Han ville kjøpe lavt, selge høyt, og tjene litt penger.

Jeg satte inn rundt $ 500 som var sannsynligvis alle diskresjonære pengene jeg hadde; og for en stund gjorde jeg det veldig bra. På et tidspunkt var mine beholdninger verdt rundt 9000 dollar, noe som var en latterlig sum penger for meg.

Kort tid etter gikk selskapet under, og jeg ble igjen holdt verdiløs lager. Jeg skjønte feilen jeg laget, var at jeg tenkte på aksjer som om de var en gamble i stedet for en langsiktig investering.

Nå ser jeg ikke etter hurtige penger, eller en stor poengsum. Jeg vil at investeringene mine skal vokse sakte over flere tiår.

Totalt tap: $ 9000.

Du kan lese mer fra Andy på The Art of Being Cheap.

Jon fra Money Smart Guides

Min feil var med WorldCom på slutten av 90-tallet. Det var en varm bestand på den tiden, og jeg var bare ute for å drepe. Det var morsomt å se det hoppe $ 4 per dag som rykter om en potensiell fusjon med Sprint.

Etter at fusjonen brøt, begynte ordet å spre seg om dårlige finanser. Jeg kjøpte omtrent $ 1000 i utgangspunktet, og da jeg mistet halvparten, doblet jeg ned og investerte mer.

Dessverre kom det aldri tilbake. Jeg kjøpte til og med igjen da den var rundt $ 5 per aksje. Jeg endte med å skrive av hele $ 3000. Jeg lærte at du må ha et gulv når du investerer. Hvis jeg fortalte meg selv, ville jeg selge om den falt med 10 prosent, ville jeg fortsatt ha mange av pengene mine. Men jeg lot følelser ta over og jeg holdt hele veien til slutten.

Totalt tap: $ 3000.

Du kan lese mer fra Jon på Money Smart Guides.

Kjøp høyt, selg lavt

Knee-jerk-reaksjoner kan koste deg.Når tider blir tøffe, må du holde kurset, og ikke selge lavt for å ende opp med å kjøpe høy igjen senere.

David Bakke fra Money Crashers

Jeg hadde alltid vært en fan av Apple lager. Mot slutten av 2012 økte jeg min investering i denne aksjen betydelig. Dessverre var det rett rundt det tidspunktet at verdien begynte å tommel - betydelig.

Jeg prøvde å rive ut stormen, men etter omtrent seks måneder ga jeg opp og kom ut av det helt. Det jeg burde ha gjort var å holde kurset, siden det til slutt ble gjenopprettet (for det meste). Jeg vil anslå at jeg mistet omtrent $ 5000 ved å gjøre det jeg gjorde.

Total tap: $ 5000.

Du kan lese mer fra David på Money Crashers.

Rob Drury fra Association of Christian Financial Advisors

Den vanligste årsaken til å tape penger investerer, er rett og slett ikke i samsvar med ens investeringsfilosofi. Knekker eller følelsesmessige reaksjoner på markedsbevegelsen gir nesten alltid tap.

For å få på en investering må man selge den til en høyere pris enn en betalte for det. Hvis en investering gjør dårlig, og man trekker ut på et lavt nivå, innser man et tap. Hvis man ser en aksje eller fond verdsettes kraftig, kan man kjøpe det høyt, bare for å innse et tap når det er en nedadgående korreksjon. I løpet av de siste tiårene har jeg opplevd slike feilstrinn gjentatte ganger.

For eksempel hadde jeg en ung klient i 2000 som hadde handlet $ 100.000 til over $ 750.000 på bare et par år. Jeg anbefalte han å diversifisere porteføljen og flytte en del i kontantekvivalenter. Han nektet, og tapte deretter løveandelen i markedets nedadgående spiral.

Total tap: $ 650,000.

Du kan finne mer fra Rob på Association of Christian Financial Advisors.

Jon fra Money Smart Guides

Det var på toppen av dot-com-boblen. Min bestefar ga oss barnevogn $ 2000 som en gave. Jeg ønsket å investere pengene mine, så jeg så etter et fond basert på tidligere prestasjoner. Fidelity-fondet jeg valgte var opp 60 prosent det siste året. Jeg ble glad for å tro at jeg kunne fordoble pengene mine på mindre enn to år!

Etter omtrent seks måneder brøt boblen. Da jeg solgte, hadde jeg mistet mer enn 50 prosent av pengene mine. Jeg tror jeg endte opp med $ 900. Jeg lærte veldig fort å ikke investere basert på hvordan det gjorde i fjor.

Total tap: $ 1100.

Du kan lese mer fra Jon på Money Smart Guides.

Tana Gildea fra Compass Financial Consulting

Tilbake i mine dager med corporate America hadde jeg aksjeopsjoner og en ESOP med selskapet (MCI - pre-WorldCom dager). Aksjekursen var veldig sakte på oppsiden og rask på ulemper. Det slått en heltid, men jeg ville ikke utøve alternativer eller selge noen av ESOP fordi jeg ikke ville at skattemessig treff på gevinsten.

Stor feil! Å la skattehalen vente, kostet investeringshunden meg sannsynligvis $ 30.000 da aksjen aldri ramte det høyt igjen, og da hele British Telecom / WorldCom-fusjonen gikk på fan, forlot jeg selskapet å miste alternativene. ESOP gikk til slutt til $ 0 da WorldCom gikk i konkurs.

Det var virkelig to store feil: la den konsentrasjonen av aksjer holde seg på plass i så lang tid (du må diversifisere når du får sjansen) og ta en beslutning basert på skattepåvirkningen i stedet for investeringskvaliteten og egnetheten. Au!

Totalt tap: $ 30.000.

Du kan finne ut mer fra Tana på Financial Direction.

Det er din tur - har du gjort noen av disse investeringsfejlene? Del hvor mye det koster deg nedenfor!

Skrive Inn Din Kommentar