Banker

Slik hopper du tilbake fra finansiell utbrenning

Slik hopper du tilbake fra finansiell utbrenning

Du har gjort budsjettet ditt, du har angitt målene dine, og du har sørget for å spore utgiftene dine. Du har en pensjonskonto (eller to), bygger et betydelig beredskapsfond, og sørg for å justere investeringsstrategiene etter behov. Du har selv gått så langt som alltid betaler deg først og samtidig banker ned / ut eventuelle gjeld du har.

Over tid finner du deg obsessivt med å sjekke kontoene dine. Du begynner å snike ser på budsjettet ditt selv om du ikke har noen oppdateringer å gjøre. Du kan også finne deg selv nikkel og dime-ing din vei gjennom livet i et forsøk på å redusere kostnadene dine så lavt som mulig. Du er utrolig stolt av fremgangen din, og du føler deg som om himmelen er grensen til hva du kan gjøre når det gjelder økonomisk fremgang.

Men sakte begynner du å kaste bort ditt økonomiske ansvar. Du "kaster forsiktighet mot vinden" og slutter å logge inn på kontoene dine. Når slutten av måneden kommer sammen, innser du at du har svært lite ønske om å gjøre oversikt over fremdriften mot dine ulike mål. Du vet kanskje ikke hvor alle pengene dine har gått i løpet av måneden. Etter hvert som tiden går, begynner du å føle en følelse av frykt når det gjelder å administrere pengene dine.

Når du er i dette rommet, er det naturlig å lure på hvor ting tok en sving sør. Hvis du finner deg selv unngår dine økonomiske ansvar etter en betydelig tid, er det ganske mulig at du opplever noe nivå av økonomisk utbrenthet.

Tegn på økonomisk utbrenning

  1. Understreke
  2. apati
  3. Frustrasjon og irritasjon
  4. kynisme
  5. Utmattelse

Måter å sprette tilbake fra finansiell utbrenning

Ta en pause. Det kan høres motintuitivt, men når du har nådd slutten av utbrentetauet, er det best å ta en pause. Forholdet med å gjøre det er å sørge for at det er en kort pause. Under pause, gjør et poeng å fokusere innsatsen på ikke-finansielle mål og ansvar i et forsøk på å returnere med et oppdatert perspektiv på de neste trinnene.

Unn deg selv godt. Mens du tar en pause eller føler deg utbrent, sørg for å ta ekstra godt vare på deg selv. Dette er spesielt viktig hvis du føler deg stresset ut. Sørg for at du får tilstrekkelig mengde søvn og mosjon, og pass på å brenne kroppen din med sunn mat og drikke.

Søk inspirasjon. Trekk ut bøkene, les bloggene, og husk de erfaringene som mest inspirerte deg til å få ditt økonomiske selvbilde på den beste veien mulig fra begynnelsen. Hvis det ikke er nok, søk etter nye inspirasjonskilder for å komme tilbake i spillet. Kanskje det skaper en drømbrett, skriver i en journal, eller bare tar en tur. Uansett hva som fungerer for deg, sørg for å finne ut muligheter for å fylle deg med inspirasjon for fremtiden.

Forenkle innsatsen din. Automatisering kan være din beste venn når du føler deg utbrent. Når du leter tilbake til hvilken ny rutine du har satt opp for å etablere, bør du vurdere å sette opp automatisk debet og overføringer. Ved å fjerne behovet for å være praktisk på alle aspekter av pengene dine, åpner du opp muligheten for å gjøre mer enn du kanskje har satt på å gjøre!

Juster dine forventninger. Et av de mest sikre tegnene på utbrenthet blir frustrert når du ikke klarer å oppfylle dine mål. Men før du kaster planen din ut av vinduet, ta et øyeblikk å kritisk undersøke målene du har satt. Er de realistiske? Er de noe du virkelig kan møte i lys av din nåværende situasjon? Hvis du finner svar på "nei" på disse spørsmålene, er det første trinnet du må ta, å justere målene dine.

Har du noen gang følt deg brent ut med din økonomi? Hvordan sprang du tilbake?

Skrive Inn Din Kommentar