Penger

Freelancing som student: 5 strategier for balansering av skole og arbeid

Freelancing som student: 5 strategier for balansering av skole og arbeid

Etter at jeg ikke kunne finne tradisjonell sysselsetting som balanserte godt med mine forpliktelser som studenter, begynte jeg freelance å skrive for å bruke mine ferdigheter, få ekte erfaring og tjene penger.

I stedet for å måtte sjonglere en jobb rundt heltidskurs, kan freelancing hjelpe deg med å lette arbeidsbelastningen din, få en mye bedre lønnsslipp og hoppe på karrieren din. Det er enkelt å sette opp, og du kan gjennomføre oppgaver til tider som fungerer for deg.

Men freelancing som studenter er ikke helt så enkelt som det høres ut. Jeg vet førstehånds at krevende klasser pluss krevende klienter er ikke noe morsomt for noen. Hvis du faller inn i den fellen, kan det være vanskelig å komme seg ut, og både ditt faglige og profesjonelle arbeid vil lide. Før du vet det, kan du svikte på jobb og skole.

Bekymret for å balansere en frilanskarriere med klasser? Her er fem hemmeligheter som har hjulpet meg med å oppnå en Zen-lignende harmoni i mitt kollegiale arbeidsliv.

1. Prioritere klassene dine

Dette kan virke som en no-brainer, men det kan være enkelt å sette klasser på bakbrenneren. Uansett hva, dine klasser kommer alltid først. At femsiders papir på grunn av om noen dager er mye viktigere enn det bloggen din ønsker.

Jeg har hatt noen oppdrag som tok over mine studier, og jeg følte meg både drenert og motløs. Når jeg høflig sa nei til de klientene, kunne jeg fokusere igjen og holde karakterene mine oppe. Hvis jeg hadde valgt å bli hos disse klientene, ville skolearbeidet mitt ha rammet bergbunnen. Å velge å kutte bånd og prioritere skolen var den beste beslutningen for meg.

Som regel bør du aldri jobbe med frilansoppgave før alle dine skoleoppgaver er ferdig for den dagen. Etter at du har gjort leksene dine, ta en pause, og arbeid på freelancing materiale.

Selvfølgelig bør du gjøre ditt beste for å levere til klienter på en riktig måte. Men til slutt er dine klasser av største betydning.

2. La kundene dine vite at du er student

Den beste måten å forhindre at arbeidet ditt tar over er å eksplisitt fortelle kundene dine hvor du står. Ved å erklære hensiktene dine, forhindrer du potensielle fremtidige konflikter.

Nevn at du er en høyskole student i din bios og på din nettside. Du kan også sende et raskt, vennlig notat til potensielle kunder. Prøv noe slikt:

Husk at jeg er en heltidsstudent, så mens jeg verdsetter deg og din tid, vil mine klasser prioriteres. Hvis jeg noen gang er forsinket med å levere, vil jeg være sikker på å gjøre det riktig.

De fleste klienter vil forstå, og hvis de ikke gjør det, trenger du ikke dem. Oftere enn ikke, vil klienter være mer enn glade for å imøtekomme. Etter min erfaring forstår folk at jeg er opptatt, respekterer at jeg har gitt dem beskjed foran, og er villige til å jobbe med meg.

3. Velg dine aktiviteter klokt

Hvis du er en sosial sommerfugl, kan du være medlem av mange klubber og organisasjoner på college. Å bli med de rette gruppene kan være en stor fordel for din faglige og yrkesmessige karriere, men som en student freelancer må du velge hvilke som vil være best.

For eksempel kan du bli med i en entreprenørskapsklubb for å få tilkoblinger du vil bruke senere i livet. Imidlertid er det ikke mulig å bli med i et hockeylag som er best utnyttet av tiden din. Når du allerede balanserer skole og arbeid, vil du ikke legge til noe mer enn du må.

Jeg personlig velger å ikke tilhøre noen klubber eller organisasjoner fordi de krever for mye tid. Men hvis du finner en gruppe som vil hjelpe deg med å nå dine mål, må du bli med den.

For å gjøre det lettere, spør deg selv dette ett spørsmålet: Vil du bli med denne organisasjonen fremme karrieren min? Hvis ikke, vurder det på nytt. Dette vil hjelpe deg å filtrere ut hvilke klubber og grupper som skal hjelpe deg og hvilke som vil hindre deg.

4. Ikke overexert deg selv

Kjenn dine grenser og respekter dem. Hvis du er overveldet, stopp og ta en pause. Ikke gjør feilen ved å prøve å avslutte å bygge et nettsted for en klient i finalen. Planlegg deg for å få resten du trenger.

Hvis du har en lavine av skolearbeid (som kommende tester eller store oppgaver) som får deg til å frata frilansearbeidet ditt, fortell kundene dine, vil du ikke være tilgjengelig før du har skrudd på alt til dine professorer. Når de akademiske innsatsene er høye, kan du ikke risikere overbelastning.

Gå tilbake til punkt nummer to og la kundene dine vite det. Hvis du har for mye på tallerkenen din, send kundene dine en høflig melding som sier det. Tross alt fortalte du dem at du er en heltidsstudent. Jeg har fortalt flere av mine klienter dette, og de har alle vært nådig og tålmodig. Vær rett og ærlig med dem, og det vil fungere.

5. Lag dine egne regler

Som freelancer er du din egen sjef. En av de beste delene om jobben er å få til å velge hvem du vil jobbe med. Du er den som sier ja eller nei, og du jobber på egen tid.

Sørg for at klientene dine vet at de er enige om vilkårene dine, når du går. Ved å velge å jobbe med deg, godtar de vilkårene for arbeid. De kan ikke klage hvis de enige om å jobbe med timeplanen din.

Selvfølgelig risikerer du at klienten din velger en annen freelancer som kan levere raskere.Jeg har funnet ut at den beste måten å bekjempe dette på er å sette opp en portefølje som viser ditt beste arbeid. Jeg har hatt mange klienter komme til meg fordi noen andre de ansatt gjorde en dårlig jobb. Når de så kvaliteten på arbeidet mitt, var de villige til å jobbe med meg, selv om jeg ikke var den raskeste. Kvalitet trumf hastighet, så hold det i bakhodet mens du reiser ned frilansveien.

Din sving: Har du frilanset som student? Del dine tips i kommentarene!

Ian Chandler er frilansskribent basert i Ohio, som for tiden studerer engelsk ved Kent State University.

Skrive Inn Din Kommentar