Investere

Leser Spørsmål: Hva er forskjellen mellom en Roth IRA og en ETF?

Leser Spørsmål: Hva er forskjellen mellom en Roth IRA og en ETF?

Så lenge du fortsetter å sende meg spørsmål, vil jeg gjøre mitt beste for å svare dem hver uke (hvis du er komfortabel å la meg). Du kan stille et spørsmål her.

Denne ukens spørsmål kommer fra Solomon, som lurte på hva forskjellen er mellom en Roth IRA og en ETF ... sjekk det ut:

Spørsmålet

Jeg har en Roth IRA som jeg har lagt inn penger på. Jeg har lest alt om dem, og jeg trodde jeg forsto alt. Da bestemte jeg meg for å prøve noen ETF-investeringer. Jeg gjør begge disse tingene gjennom Vanguard. Jeg åpnet en meglerkonto med Vanguard, men pengene jeg overførte over (og pleide å kjøpe ETFer) regnet med mine Roth IRA-bidrag. Jeg har det bra med dette nå, men det har meg litt forvirret. Må jeg åpne en annen meglerkonto for å bruke penger som ikke vil gå mot mine Roth IRA-bidrag? Hva mangler jeg?

Svaret

Takk for at du kom ut fra Salomo. Jeg tror den enkleste måten jeg kan svare på dette spørsmålet er å beskrive en Roth IRA.

En Roth IRA er en piknikkurv for din pensjon. Den inneholder bare alt du trenger, og har visse regler knyttet til det. I piknikkurven som er din Roth IRA, kan du investere i omtrent alt du vil ha: inkludert ETFer.

Jeg tror det er forvirrende fordi i mange meglere, inkludert Vanguard, må du overføre penger til dem først, og deretter inn i Roth IRA. Og når det er i Roth IRA, sitter det fortsatt bare i kontanter til du gjør noe med det. Det viktigste er å ikke trekke det ut, som om du lærte den harde måten.

Når du har lagt inn penger i din Roth IRA, velger du bare aksjene, obligasjonene, ETFene eller fondene du vil investere i, og utfør handelen innen din Roth IRA. Det er ikke nødvendig å åpne en annen meglerkonto bare for å handle ETFer.

I løpet av de siste årene har jeg satt sammen ganske mange artikler om Roth IRA som du kanskje vil sjekke ut:

  • Når skal du åpne en Roth IRA
  • De beste måtene å maksimere IRA potensialet
  • De 5 verste IRA-feilene gjøres hver dag
  • En Roth IRA er ikke så vanskelig å forstå

Til slutt, hvis du vil ha mer generell investeringsinformasjon, kan du sjekke ut Investing 101 Resource Page.

Lesere, har du noen tanker om de riktige investeringene for en Roth IRA?

Skrive Inn Din Kommentar