Penger

9 Brilliant Business Lessons Du kan lære av Taylor Swift

9 Brilliant Business Lessons Du kan lære av Taylor Swift


Enten du er en del av den hengivne Kanye-leiren i dine følelser mot Taylor Swift, eller hvis du havner utødelig kjærlighet til henne som hennes bestie Lorde, er det ikke nektet dette: Hun er så smart en forretningskvinne som de kommer, og hun gjør alle de rette bevegelsene.

Det er heldig for deg, fordi Taylor Swift kan lære deg mye om hvordan du driver en bedrift.

Fra å forstå målgruppen din til å bli en superstjerne for sosiale medier, er det ni måter Swift dreper det i sin virksomhet - og hvordan du kan følge hennes ledelse.

1. Vær relativ, likeable og tilnærmet

Mens du kanskje føler deg nær noen musikere og opptakskunstnere (det er en forskjell), synes andre å være så utilgjengelige (her ser Mariah på deg) at de tjener et rykte om å være egocentrisk og off-putting. Det er åpenbart at Swift har anerkjent egenskapene til sistnevnte, og som et resultat har gjort et bevisst forsøk på å holde seg jordet.

"Taylor Swift er så vellykket fordi hun ikke er redd for å være sårbar, og hun bruker dette for å få flere mennesker til å forholde seg til henne og liker henne, Forklarer Rachel Jimenez, driftsleder hos Logos Lifetime Enterprises Presents.

"Taylor Swift er ung, vakker, rik, tynn og en talentfull musiker og forretningskvinne. Men folk ser henne som menneske fordi hennes sanger snakker om de vanskelige tider hun går gjennom, ting som mange mennesker kan forholde seg til, "observerer hun. "Det motsatte av dette ville være noen som Britney Spears, som også var ung, vakker, tynn og rik - men folk mislikte henne fordi hun ville mislykkes hennes suksesser, og hun var sjelden sårbar. Folk ville ha henne til å krasje og brenne, og de elsket det da hun gjorde det. "

Vær en Taylor, ikke en Britney. Ikke vær redd for å vise den "menneskelige" siden av virksomheten din.

2. Forstå målgruppen din

En av de største feilene til store bedrifter - og noen ganger til og med små - er at de posisjonerer seg over kunden.

Ta Abercrombie & Fitch, hvis tidligere administrerende direktør, Mike Jeffries, fremmedgjorde en stor kontingent av målgruppen ved å shaming folk som er overvektige, og innrømmer at selskapets klær bare er laget for "kule, flotte folk" og tillater Thong undertøy for pre-teen jenter å treffe hyllene. Folk svarte ikke nøyaktig godt på disse uttalelsene og selskapets valg, og salget for den en gang på topp-av-spill-klæren har stadig avtatt, noe som til slutt resulterte i Jeffries 'siste utryddelse.

Hvis han bare var mer som TSwift.

"Taylor Swift vet at de fleste av hennes unge publikum kan bli funnet på sosiale medier, og at de også klamrer seg på kjendiser som er relatable og real, hvem får det," sier Emily Elliott, innholdsansvarlig for TheSquareFoot, en kommersiell eiendoms tech selskap.

"For eksempel, med t-skjorten" nei sin becky ", viste hun publikum at hun ikke bare vet og hører på dem, hun er også inn på sine quirky innsiden vitser. Bedrifter kan og bør bruke denne taktikken for å finne ut hva som er viktig for målgruppen og bidra til å samtalen på alle mulige måter, forklarer Elliott. Bli kjent med publikum og hva de liker eller misliker. Samhandle med dine følgere og delta i diskusjoner for å få merkevaren din til å virke mer relativ.

3. Vær full av overraskelser

Bare når du tror Swift har overgått seg, går hun og gjør det igjen. Det er et viktig stykke av det oppholdsrelaterte puslespillet, og en taktikk som andre PR-sjuke bedrifter bør raskt adoptere.

Tankefullt utformede overraskelser kan skape varige minner for publikum og kunder, og kan bygge munn-munn som overgår dine villeste forventninger, "minner Dallisa Hocking, grunnlegger av relasjonsbasert selskap Love FrogKisser. "Dette kan ses med Taylors nylige gavegaver til noen av hennes fans. Hennes høydepunktsvideo gikk viral, og de fans som var heldige nok til å motta sine tilpassede pakker, vil aldri være de samme - de vil faktisk være fans for livet. "

Her er din takeaway: "Bedrifter kan gjøre det samme med sine kunder. Vær kreativ, gjennomtenkt og sørg for at overraskelsen din stemmer overens med bedriftens oppdrag og visjon. Underveis vil du bygge lojale kunder, og de vil fortelle dem rundt dem om "den veldig kule tingen som skjedde" hos firmaet ditt, sier Hocking.

Eksempler på overraskelser for kunder (på et mye, mye mindre, men likevel effektivt nivå) inkluderer et ekstra, men rimelig, mystisk gjenstand i en detaljhandelspakke, en pakke med morsomt godteri som følger med en takeout-ordre, eller en improvisert rabatt ved kassen. Bli kreativ for å komme opp med en overraskelse som passer til din virksomhet.

4. omfavn ektheten

Du vet hva som ikke er ekte? Digital fjernelse av alle kvinnene fra bilder som vises i katalogen din, som IKEA Saudi Arabia en gang gjorde. Det er antitese av autentisk, og (heldigvis) den skyggefulle virksomheten kom tilbake for å bite merkevaren i baken.Med Swift ser du hva du får.

"Det er lett for bedriftsledere og bedrifter å prøve å passe en form eller gjøre hva samfunnet forventer av dem," forklarer Hocking. "Hva gjør Taylor? Hun viser alle at det er helt fint å være deg selv og danse til din egen takt. Hvis du har stemt inn på en prisutstilling i det siste, har du sannsynligvis sett Taylor som danser i publikum som ingen ser på. Hun synger sammen, og hun brenner ut sine beste dansebegrep. Hun er seg selv, og hun setter et eksempel på at folk skal gjøre det samme. [Selskapets] ledere bør ta beslutninger basert på hva som stemmer med selskapets oppdrag og visjon - ikke fordi det er det populære valget.

Anna Horn, online PR-ekspert på Web Talent Marketing, har observert disse vanene også.

Swift holder det ekte, om det er gjennom bilder av hennes katter, en video av henne som danser på Target, eller hennes følelser om fanvideoer, sier hun. "[Hun] holder ikke tilbake. Hun kommenterer tilbake til sine fans på bilder og gir regelmessig gode råd gjennom samme medium. "

Å følge Swifts ledelse i å holde merkevaren din autentisk, stol alltid på tarmene dine. Hvis markedsførings- eller reklamekampanjen din ikke føles riktig, er det sannsynligvis ikke - og det siste du vil gjøre, fornærmer de aller fleste som betaler dine regninger. Hvis du ikke holder deg til deg selv, vil sprekkene begynne å vise og til slutt begynner du å miste kunder.

5. Bli en Social Media Superstar

Nesten alle jeg intervjuet nevnte Swift s sosiale medier dyktighet. Hun er en sjef på alle de populære kanalene - ekspertutnytte sine individuelle styrker - og hennes fans er oppmerksom.

"Swift holder alle i løkken, og hun vet hvilken plattform som er bra for hvilken informasjon, Sier Horn. "Facebook og Google+ er gode plattformer for billettsalg, butikkinformasjon og turoppdateringer, mens på Twitter og Instagram kan hun dele utsnitt av hennes liv og samhandle med fans. Tumblr er stedet å se Swift som hun ville være hvis du hang ut på en fredag ​​kveld. "

Ricky Garvey, en profesjonell og musikalsk PR / markedsfører, finner også Swifts kommando av sosiale medier spesielt fascinerende.

"Det er veldig interessant å se hvordan hun fungerer på plattformene, spesielt Twitter," sier han. "Hun har bygget et fellesskap som dreier seg om forbindelsen mellom henne og hennes fans. Det kan virke som liten skala å nå ut til fans en-mot-en, men hun investerer i langsiktig forpliktelse og skaper en viral deling som definitivt har bidratt til hennes siste utgivelse, 1989. Jeg har sett på forhånd at merkevarer kan skape det samme samfunnet ved å investere i sosiale medier, selv på en liten skala. "

Ikke alle sosiale medier plattformer er riktig for alle virksomheter. Gjør din forskning for ikke bare å avgjøre hvilke som passer best for din type tjeneste eller tjeneste, men også målgruppen bruker mest. For eksempel, hvis du er en visuell bedrift, som et bakeri, er Instagram ideelt. Facebook og Twitter er også en fin måte å engasjere publikum med oppdateringer og eksklusive rabatter.

Det er viktig å holde deg oppdatert på din sosiale medier markedsføring; å la det gå, gjør at du ser ut av kontakt og uinteressert i forbindelse med kunden din.

6. Inviter dine fans i den indre sirkelen

Som forbruker får stor merkevarebygging deg til å føle at du er en viktig del av merkevaren og ha innsideadgang (selv om den er ekstremt begrenset). Noen av de mer in-tune merkene i denne forbindelse inkluderer Apple, Coca-Cola, McDonald og Google - og selvfølgelig merkevaren til Taylor Swift.

"Swift er ikke bare flott å vise hva som skjer i hennes liv utenfor scenen, men også bak kulissene," forklarer Horn. "Hun har nylig samarbeidet med American Express for å lage en app med innhold som gir en bak-scenen titt på hennes nyeste musikkvideo. Under opptak 1989 Hun instagramte bilder fra innsiden av studioet og ga ut kopier av Polaroids hun tok under opprettelsen med fysiske CD-kopier. "

"Som å være ekte, gi et glimt inn i scenenes handling på bedriften din, kan øke din egenkapital," tilføyer hun. “Kunder vil se deg som mer pålitelig hvis de visste hva som gikk inn i bedriften din. Dette gir deg også mulighet til å presentere kjernevennene til merkevaren din. Hvis du sier at du bryr deg om miljøet, så sørg for at du legger et bilde av parkopprydding som dine ansatte deltok i i helgen. Hvis du er en restaurant, vis hva som går inn på å lage din berømte tallerken uten å gi bort hemmeligheten. "

Det er vel verdt å investere tid til å skape denne typen strategi, sier Horn. "Å gi kundene mer informasjon om produkter og ånden i et selskap øker bare sannsynligheten for å gjenta kjøpet."

7. Belønn dine lojale fans

Hvis du er Taylor Swift's # 1 fan, er det ikke urimelig å forvente noe spesielt fra henne - og hun leverer. Denne øvelsen er nesten ikke-eksisterende blant andre artister, som plasserer Swift i en egen liga.

"Belønning av lojalitet er trolig noe som Swift har styrket mest med fremme av dette siste albumet, og fortsetter å gjøre det når hun når ut til [flere] fans," gjenkjenner Horn. "Lojale fans var i stand til å delta i en konkurranse for å vinne et sted på en hemmelig lyttingsøkt før albumet ble utgitt.Hun inviterte de som elsker henne i foreldrenes hjem, hennes NYC-leilighet og forskjellige andre steder for å vise dem hva hun opprettet. Hun tok dumme bilder og tilbrakte tid med dem, diskuterte spor og delte historier. "

Som om det ikke var nok, sørget Swift for at hennes største fans fikk en ferieoverraskelse. "I november 2014 sendte hun hemmelige julegave til noen av hennes mest lojale fans fra sosiale medier [som hun refererer til som sine venner]. Hver boks var fylt med spesielle ting hun hadde funnet under de siste reiser som minnet henne om sine forskjellige venner. Personlige notater beskrev hennes kjærlighet for hver person og hvorfor de var spesielle for henne, forklarer Horn.

Og svaret var utrolig, ifølge Horn. "Hennes fan samfunn reagerte med kjærlighet og spenning at hun brydde seg så mye om dem. Måneder senere utgav Swift en video om at hun pakket presentene til "Swiftmas", og ga fansen ideen om at dette definitivt ikke var en PR-stunt som hun ventet så lenge for å forkaste hennes hemmeligheter. Hun viste til og med til en vifters [brude] dusj når det ble invitert. "

De fleste kjendiser ville aldri gjøre dette. Som noensinne. Men de burde.

En av de beste måtene å belønne dine mest lojale kunder er ved å gi dem fordeler. Kanskje det er ved å etablere et medlemskaps- eller lojalitetsprogram som belønner hyppige besøk eller kjøp, eller opprette eksklusive rabatter for å engasjere seg med sosiale medier, eller vert for private arrangementer som bare de beste kundene inviteres til. Gjør de største fansene dine spesielle, og de vil holde fast med deg for alltid.

8. Tilbyr fantastisk kundeservice

Utmerket kundeservice er en kritisk komponent i enhver vellykket bedrift. Mens Swift ikke markerer samtaler fra "kunder", anerkjenner hun fortsatt folkene som bidro til å gjøre hennes merke til en suksess.

Radio personlighet og profesjonell Snapchatter Mark Kaye husker sin børste med Taylor Swifts kundeservice.

«Det er en ting hun gjorde som forbløffer meg fremdeles - ikke bare fordi det var smart forretning, men fordi hun har gjort meg og min kone apostler til livet," minnes han. "Hun sendte meg en takknemåle. Hun faktisk handwrote et kort med mitt navn i det, og sendte det til meg for å si "takk" for å komme tilbake scenen for å møte henne. Som om jeg hadde noe bedre å gjøre den kvelden. Kortet er nå innrammet og henger på konaens kontor. Hun konfiskerte det selv om det er klart adressert til meg. "

Dette enkle trinnet kan bare ta deg noen minutter, men det kan få stor innvirkning. "Takk-notatet er et utrolig verktøy, og med hvert år som går, blir det mindre og mindre vanlig, noe som gjør hver takk på at du mottar mer og mer spesiell. Spesielt når det er så uventet som det jeg mottok fra Taylor Swift, sier Kaye.

Du kan ikke være Taylor Swift, men å skrive en takknemme til dine beste kunder vil hjelpe din bedrift til å skille seg ut i deres sinn - og det er flott for din bedrift.

9. Bryt reglene

Folk forteller deg alltid å "tenke utenfor boksen." Men hvis du virkelig vil gjøre inntrykk, må du handling utenfor boksen også. Ta noen tegn fra din nå-favorittmusiker.

"Taylor Swift er ikke bare en markedsføringsmaven, men også en forretningsblokker," sier Al Ruggie, PR-direktør for 911Restoration.com. "Ikke bare har hun laget seg til et talentfull, ungdommelig ikon for næringen, men hun har tatt forbindelsen med publikum til neste nivå ved å forlate forretningsmodellen som er tvunget på henne av kraftmeglerne i bransjen og laget sin egen avenue for å gi henne musikk til fans. Ved å bøye systemet har hun vist at tidevannet har vendt for de som ville tvinge slave lønninger på kunstnere ved å betale dem fraksjoner av pennies på dollaren. "

Dette er en viktig taktikk for å huske når du legger grunnlaget for din voksende virksomhet. Etter status quo er det enkelt, men du vil aldri slå hodet ved å spille det trygt og etterligne alle de andre kjedelige merkene.

I stedet kaste konvensjonen ut av vinduet og lage ditt eget særpregede merke i ditt marked eller bransje. Slik får du kunder til å begynne å betale oppmerksomhet, og det er det de vil komme til å sette pris på om deg - som alle andre ser i misunnelse.

Din sving: Har du noen gang tenkt at du skulle ta business leksjoner fra Taylor Swift? Hvilke andre fantastiske ferdigheter eller strategier kan entreprenører og merker lære av henne?

Mikey Rox er en personlig finansekspert, der arbeidet har blitt publisert av mer enn 100 forretninger over hele verden, blant annet CNN.com, The Huffington Post, Wise Bread, MSN Money, Money Crashers, Avant Credit og Business Insider, blant mange andre. Han deler sin tid mellom hjem i New York City og Jersey Shore med sin hund Jaxon. Koble til med Mikey på Twitter @ Mikeyrox.

Skrive Inn Din Kommentar