Liv

Slik dreper du ditt jobbintervju for å lande jobben av drømmene dine

Slik dreper du ditt jobbintervju for å lande jobben av drømmene dine

Hvor viktig tror du at ditt jobbintervju er? Det er en grunn til at ordet "du bare har en gang til å lage et førsteinntrykk" eksisterer. Stillingsintervjuet er det virkelige førsteinntrykket (vi kunne snakke om CV, men det er for en annen dag). I de siste par årene har jeg vært i stand til å bistå med min alma-mater for å bidra til å utføre mock intervjuer med sine forretningsstudenter. Mens noen studenter kommer over som bestemt og polert, trengte andre hjelp - og mye av det.

Følgende er et gjestepost fra Ron Haynes, redaktør av The Wisdom Journal og forfatter av en ny eBook, The Inner View of Your Interview, og avslører motivasjonene bak dagens 100 spørsmål om stillingsintervjuer. Ron har intervjuet folk for ulike stillinger i over to tiår, og bruker sin nye eBok for å gi søkeresøkere en insider titt i tankene til en intervjuer. Enten du snart skal være høyskoleutdannet som starter karrieren din eller noen som ser etter en karriereendring, er dette en god ressurs for honing i et intervju ferdigheter. Introduserer Ron ... ..

En av de viktigste grunnleggende grunnene i boken er at arbeidssøkere må undersøke hvert enkelt selskap de planlegger å intervjue og tilpasse sine svar på den kunnskapen. Det gir ingen mening å trompet dine administrative evner hvis selskapet trenger en topp hakk selger, og det virker heller ikke for deg å fokusere på dine innkjøpsevner når bedriften trenger en regnskapsfører.

Den beste måten å sikre at du er toppkandidaten er å kjenne selskapets største behov og svare på hvert intervjuespørsmål på en slik måte at dine ferdigheter, evner og utdanning markerer din unike evne til å møte disse behovene.

I dagens jobbmarkedsplass har mange arbeidsgivere en frykt for at nøkkelpersoner vil slå seg ut og intervjuere er villige til å spørre om det. Hvis du befinner deg overfor Spørsmål # 83, vil du være glad for at du utførte din egen due diligence fordi svaret ditt kunne gjøre eller ødelegge intervjuet ditt.

Spørsmål 83: Har du noen gang vurdert å bli en gründer og starte ditt eget selskap?

Svar JA opphisset, og et stort firma vil se deg som et brannmerke. På den andre siden av mynten, kan et lite selskap frykte at du vil slå ut på egenhånd, ta sine kunder og forretningshemmeligheter. Svar nei, og du kan komme over som en sikkerhetssinnet dullard som aldri hadde en drøm.

VERSTE SVAR: "Ja" eller "Nei" kan synke kandidaturen din. Den siste tingen du vil projisere er et bilde av en drømmer som mislyktes og er nå bosatt for bedriftens sikkerhetsnett ... eller en rastløs maverick som i hemmelighet smyr ut døren med nøkkelkontoer, kontakter og forretningshemmeligheter under armene hans bare så snart han kan finne hovedstaden for å finansiere sin egen oppstart.

BESTE SVAR: Det beste svaret kan kun utarbeides etter at du har gjort leksene dine. Du må bare kjenne og forstå bedriftskulturen. Husk at du kan være ærlig, men du trenger ikke å fortelle intervjueren alt du noensinne har gjort eller tenkt på om noen entreprenørbøy du måtte ha. I begge tilfeller, uansett hva bedriftskulturen, hvis du virkelig ønsker denne stillingen, må du forsikre deg om at noen ønsker om å kjøre ditt eget show er en del av fortiden din, ikke din nåtid eller fremtid.

Hvis selskapet er stort eller svært strukturert:

Eksempel: "Jeg har tenkt på det noen ganger, drømt om det egentlig (hvem har ikke), men de fleste av karriere suksessene mine har vært innenfor en bedriftsstruktur som din. Det er der jeg utmerker seg og hvor jeg kan gjøre mitt største og beste bidrag.

Hvis selskapet er liten eller friluftsfull:

Eksempel: "Jeg tror, ​​på dette selskapet, kan jeg nyte det beste fra begge verdener. Her tror jeg at jeg vil få spenningen i å se ideer og planer ta form og kombinert med ressursene og stabiliteten til en veletablert organisasjon, det virker som det perfekte miljøet for langsiktig suksess. "

Uansett, samsvarer med hva du vil med hva stillingen tilbyr. Jo mer informasjon du har oppdaget om stillingen og selskapet, desto mer troverdig er saken din.

Hvis du vil lese mer om hvordan du forbereder deg ditt neste jobbintervju, Sjekk ut Den indre visningen av intervjuet ditt i dag og les motivasjonene bak og de beste svarene til de andre 99 spørsmålene!

Skrive Inn Din Kommentar