Banker

Top Student Loan Scams

Top Student Loan Scams

Akkurat nå er det over $ 1,5 billioner i studielånets gjeld. Med tusenvis av dollar utlånt til studenter hvert år, er det ingen tvil om at det er svindlere som prøver å få pengene dine som tilbyr tjenester som de ikke følger gjennom eller har ingen reell ide om.

Faktisk har Consumer Finance Protection Bureau (CFPB) selv utstedt flere advarsler om hva du skal se etter når det gjelder å få hjelp med studielånene dine. (For eksempel, denne og denne).

Her er noen vanlige svindel som skjer akkurat nå som du bør være oppmerksom på når du ser etter studielåns hjelp.

Denne artikkelen er ganske lang - vi dekker mye bakken her. Hvis du ser på et bestemt selskap, kan du gå til vår seksjon om "Er det noe selskap du kan stole på for å hjelpe deg".

Quick Navigation Hva du trenger å vite om Student Lån Gjeld Hjelp Avansert Lån Scam Lån Konsolidering ScamLaw Firm Lawsuit Student Lån ScamStudent Lån Gjeld Eliminering ScamScam eller dårlig service? Student Lån Løsning Røde Flagger er det noen selskap du kan stole på å hjelpe deg? Bekymret Du blir scammed?

Hva du trenger å vite om Student Lån Gjeld Hjelp

Før vi dykker inn i ulike typer studielån svindel, er det viktig at vi snakker om å få hjelp til studielånets gjeld.

Det er mange selskaper som annonserer at de kan hjelpe deg med lånene dine - du kan se annonsene på Facebook, på Google, eller til og med i posten (ja, folk får fremdeles e-post). Og disse selskapene kan love deg ting eller annonsere noen form for hjelp for studielånets gjeld som kan lokke deg til å ringe eller registrere deg.

Før du tar noen tiltak med disse selskapene, husk dette: Du trenger ikke noen gang å betale noen for å få hjelp med dine føderale studielån hvis du ikke vil. Ikke den hjelpen er ikke tilgjengelig, men det er opp til deg å bestemme om du vil gjøre det alene eller leie en profesjonell organisasjon for å håndtere det for deg.

Her er hvorfor:

  • Registrering i tilbakebetaling programmer er tilgjengelig uten omkostninger til føderale student lån låntakere og kan gjøres gratis på StudentLoans.gov
  • Gjeldslettingsfirmaer har ikke mulighet til å forhandle med dine føderale studielånskreditorer for å få deg en bedre avtale.
  • Betalingsbeløp, kvalifiseringskrav, krav under IBR, PAYE og andre tilbakebetalingsprogrammer er fastsatt av føderal lov

Men det betyr ikke automatisk å betale noen for hjelp er en svindel. Mens disse programmene er gratis, kan du registrere deg forvirrende for noen mennesker. Eller de kan ha kompliserte situasjoner og vil at noen skal hjelpe dem. Akkurat som noen mennesker gjør sine skatter selv, mens andre ansetter en CPA, gjelder det samme for studentlånsgjeldshjelp.

Du kan selv gjøre det. Eller du kan betale noen for å hjelpe deg (hvis du vil se hvem vi anbefaler, bla til bunnen). Men hvis du betaler noen for å hjelpe deg, må du sørge for at du ikke kommer til å bli dratt av og selskapet er anerkjent.

Her er advarselsskiltene for å hjelpe deg med å unngå studentlånsgjeldssvingninger.

Avanserte Avgift Scam

Denne svindelen innebærer et studielånsselskap som forteller deg at de kan få deg de "beste" rente- og lånebetingelsene, men du må betale en "liten" avgift for denne tjenesten. Gebyret kan være alt fra 1-5% av lånebeløpet. Noen ganger er avgiften en flat rate opp foran (si $ 1000).

Hvis du kommer over dette tilbudet - RUN! Det er ingen omstendigheter der du må betale penger for å få penger. Legitime studielån, selv fra private långivere, krever ingen gebyrer på forhånd. Hvis det er gebyrer, blir de trukket fra utbetalingskontrollen eller de er inkludert i nedbetalingsbeløpet og avskrives over tilbakebetalingstiden.

Det er to vanlige avgifter som skal betales med lånet, men igjen, aldri oppe. Føderalsk studielån krever 1% standardavgift, men belaster ingen opprinnelsesgebyrer. De fleste private lån krever noen form for enten utbetalingsgebyr eller opprinnelsesgebyr, men disse er vanligvis omsettelige og varierer mye fra utlåner til långiver.

Hvis du jobber med et tredjepartsfirma for å hjelpe deg med studielånets gjeld, kan de ta et gebyr på forhånd. Men denne avgiften skal gå inn i en sperrekonto (eller tredjepartskonto), og selskapet bør bare få betalt når de har bevist at de har hjulpet deg med å registrere deg for et program. Se etter ordlyd som "vi blir bare betalt når du har foretatt din første betaling på ditt nye tilbakebetalingsprogram".

Merk: En ny variasjon på tema har dukket opp i det siste året. I stedet for å belaste en direkte avansert avgift, tilbyr noen selskaper et andre personlige lån - som i utgangspunktet er et gebyr i form av et lån. De fleste låntakere som involverer seg i dette, vet ikke at de tok ut et nytt lån, og det er konsekvenser hvis du avbestiller eller ikke betaler (for eksempel rente og innkrevingsgebyrer).

Bunnlinjen er at hvis du bruker et tredjepartsfirma, må du sørge for at du forstår pris- og betalingsstrukturen fullt ut.

Lånekonsolidering Scam

Etter at du har uteksaminert, kan det være lurt å konsolidere studielånene dine. Dette er et annet område som er moden med svindel. Den vanligste studielånet konsolidering svindel er en hvor selskapet belaster en konsolidering avgift, men faktisk gjør ingenting. Avgiften kalles iblant behandlingsavgifter, administrasjonsgebyrer eller konsolideringsavgifter.

Hvis du har et føderalt studielån, er det ingen avgifter for studentlåns gjeldskonsolidering. Du kan gjøre det selv gratis på StudentLoans.gov.

Hvis du har et privat studielån, er det normalt 0 falsk falsk false EN-US JA X-NONE en rekke långivere som vil refinansiere dine private lån, føderale lån eller begge deler. Refinansiering er forskjellig fra konsolidering i stedet for bare å kombinere alle dine lån til en, du tar faktisk ut et eget lån med en ny utlåner som betaler dine eksisterende lån. Troverdig er et sammenligningsverktøy som lar deg fylle ut en skjema og se personlige tilbud fra flere långivere i rommet. Å gå gjennom enhver utlåner som troverdig velger for deg, er IKKE en svindel.

Plus, College Investor lesere kan få en $ 200 bonus når de refinansiere med Troverdig!

Til slutt, hvis du vurderer konsolidering, sørg for at du leser vår guide på riktig måte for å konsolidere studielånene dine.

Advokatfirma Lawsuit Student Loan Scam

Dette er en svindel der et advokatfirma vil hevde å kunne betale opp studentlånet ditt. Det er mange variasjoner på denne svindelen, men vanligvis blir en låner henvist til et advokatfirma av et "studiestøtte selskap". Studenthjelpsfirmaet lover at dette advokatfirmaet kan avgjøre studielånets gjeld for tusenvis mindre enn du skylder.

Mange ganger vil advokatfirmaet be deg om å gjøre hele studielånet ditt til advokatfirmaet selv (eller uansett hvor mye du har råd til å betale). Advokatfirmaet sier at de vil forhandle om et oppgjør med din utlåner.

Men det som vanligvis skjer, er at dette advokatfirmaet ikke gjør noen betalinger mens du forhandler med utlåner - som sådan går du i standard på studielån. På det tidspunkt vil advokatfirmaet påstå at du ikke kan betale regningene dine, og forsøke å forhandle om et oppgjør basert på det.

Hva som skjer med deg, som låner, er at kredittpoengene dine er søppel, og du har gjort tusenvis av dollar i utbetalinger til advokatfirmaet. Til slutt er det ingen garanti for at du vil kunne betale opp lånene dine. Og selv om du gjør det, kan prosessen ta flere år, og du må fortsatt håndtere bosetningen til slutt.

Hvis du vurderer å snakke med en advokat om studielånets gjeld, lær deg hva en advokat kan gjøre for studielånene dine.

Student Loan Debt Elimination Scam

Det viktige å huske om studielånets gjeld er at det alltid skal tilbakebetales - det kan ikke elimineres med mindre du har en føderalt kvalifiserende grunn (død, permanent funksjonshemming, skolelukning, forfalskning av dokumenter eller identitetstyveri). Hvis du kommer over et selskap som lover å få din studentlån gjeld eliminert, er det en svindel!

Vi ser disse svindelene mye knyttet til lukkede profesjonshøgskoler og universiteter. Bedrifter vil annonsere at, bare fordi du deltok på en bestemt høyskole eller universitet, kan du få studentlån eliminert. Dette er vanligvis feil.

Det er mange mulige studielån tilgivelsesprogrammer som du kan lese om her. Hvis skolen din er stengt eller står overfor rettssaker, kan du potensielt gjøre det som kalles Låntakerforsvar til tilbakebetaling. Men hvis du betaler et selskap for hjelp, spør dem spesifikt hva de gjør for deg.

Scam eller dårlig service?

Det er tider når det ikke er en svindel, men det virker bare som en fordi kundeservice er dårlig eller papirarbeid blir "tapt". For eksempel får jeg mange lesere som spør om FedLoan Servicing Scam. FedLoan er ikke en svindel, men bare et dårlig kjørt studielåns servicefirma som ser etter sin egen interesse.

Student Loan Servicer er faktisk kodenordet for "Student Loan Collection Agency." En annen jeg blir bedt om mye, er NelNet, spesielt når det gjelder KwikPay-tjenesten. Nok en gang, ikke en svindel, bare et dårlig kjørt program som er incentivisert av samlingen av fulle betalinger.

Jeg håper dette hjelper deg å navigere verden av studielån litt bedre og unngå å bli spilt. Hvis du vil vite mer, ikke glem å sjekke ut min Definitive Guide til Student Loan Debt.

Student Lånhjelp Red Flags

Nå som du kjenner noen av hovedtypene av studielånsavlastning svindel, hva er noen røde flagg å lete etter?

Basert på å snakke med forbrukerne i flere år har disse temaene oppstått:

  • Ethvert selskap som hevder å ha forhold til utdanningsdepartementet (tredjepartsfirmaer har ingen tilknytning til utdanningsdepartementet)
  • Ethvert selskap som lover deg en bestemt betaling eller tilgivelse (bedrifter kan ikke love tilgivelse eller garantere en inntektsbasert tilbakebetaling fordi begge vil endre seg ut fra din inntekt)
  • Ethvert løfte om umiddelbar lån tilgivelse eller kansellering
  • Ethvert løfte om at en kjøper vil kjøpe lånet og avgjøre det for et fast beløp
  • Noen lover at fordi skolen din er stengt eller blir saksøkt, får du tilgivelse

Er det noen firma du kan stole på for å hjelpe deg?

Selv om jeg har sagt utallige ganger, kan du gjøre det gratis på StudentLoans.gov, det er fortsatt folk som har spurt meg "det er flott Robert, men jeg vil fortsatt betale noen for å hjelpe meg - hvem kan jeg stole på? "Det er et rettferdig spørsmål, så hvem kan du stole på?

Deretter ring din studielåns servicefirma. Jeg vet at dette høres mot-intuitivt, men 80% av problemene og bekymringene kan løses ved å ringe din lånetjener. Disse gratis alternativene er vanligvis din beste innsats for hjelp med studielån.

Hvis du fortsatt ikke er helt sikker på hvor du skal begynne eller hva du skal gjøre, bør du vurdere å ansette en CFA eller CFP for å hjelpe deg med studielån. Vi anbefaler Studentlånsplanleggeren for å hjelpe deg med å sette sammen en solid økonomisk plan for studielånets gjeld. Sjekk ut Studentlånsplanleggeren her.

Bekymret Du blir scammed?

Jeg håper dette hjelper deg å navigere verden av studielån litt bedre og unngå å bli spilt. Hvis du vil vite mer, ikke glem å sjekke ut min Definitive Guide til Student Loan Debt.

Er du bekymret for at du kunne håndtere en svindler? Stopp av vårt nye Student Loan Forum og legg inn om det i Student Loan Scams-delen. Beskytt deg selv og beskytt også andre!

Lesere, har du noen gang vært offer for et studielån svindel?


Skrive Inn Din Kommentar