Banker

Feil jeg gjorde i college: hva jeg ville gjøre annerledes

Feil jeg gjorde i college: hva jeg ville gjøre annerledes

Å gå på college skal være en av de beste tider i livet ditt - og det er det. Imidlertid forlater mange mennesker, inkludert meg selv, høyskole som ønsker at de hadde gjort ting annerledes.

Etterpå er alltid 20/20, og feilene du gjør på college virker så åpenbare senere. Hvis jeg skulle gå tilbake til college nå, her er det jeg ville gjøre annerledes.

Begynn å betale av studielånene tidlig

Jeg føler at min absolutt største feil på college ikke var å betale av studielånene mine tidlig. Selv om foreldrene mine ikke kunne hjelpe meg med kostnaden for undervisning, hjalp de meg med levekostnader, slik at jeg kunne leve på deres sted uten leie. Det var flott fordi det var en 5-minutters spasertur til college og jeg måtte ikke bekymre meg for å betale for leie. Jeg var smart nok til å jobbe alle fire år med college, selv om sommeren. Men jeg brukte nesten alt jeg gjorde fordi jeg ikke hadde noen regninger på den tiden. Jeg hadde ikke lært hvordan det var å være økonomisk ansvarlig. Jeg forstod vettig at jeg tok ut studielån, men fordi jeg visste min lønnslønn ikke kunne dekke undervisning, tenkte jeg ikke en gang på å sette penger på studielån før forfallsdagen.

Ved å leve hjemme gratis og jobbe deltid, kunne jeg ha kuttet min grunnlån i en halv før jeg selv hadde uteksaminert.

Dra nytte av alt college har å tilby

På college var jeg veldig fokusert på studier og arbeid. Selvfølgelig er dette poenget med college, men jeg var så fokusert på å gjøre det bra at jeg ikke hadde mye av et sosialt liv. College er så mye mer enn å studere. Når du betaler store summer for undervisning, betaler du også for tilgang til klubber, sosiale aktiviteter, arrangementer og mer, og det krever at du deltar i disse andre aktivitetene som du allerede har betalt for det! Jeg skulle ønske jeg ville ha sluttet seg til minst en klubb, deltok på flere hendelser, og utnyttet noen av de tingene mitt universitet tilbød.

Delta på klasser som utfordrer meg

Som de fleste valgte jeg generelle utdannelsesklasser som jeg syntes var "lett" på college. Hvis det hørtes for hardt, skrev jeg ikke opp. På college, er du pålagt å ta noen generelle utdanning klasser samt klasser som er en del av din store. Vanligvis har du i det minste noen som sier hvilke klasser du vil ta for å oppfylle dine krav. Jeg skulle ønske jeg ville ha tenkt mer strategisk om hvilke klasser jeg tok og hvordan det ville påvirke fremtiden min.

College er en flott tid å utfordre deg selv - det er en relativt trygg plass til å lære, feile og vokse. Å holde seg i din komfortsone vil begrense vekst og muligheter.

Begrens mengden av studentlån jeg tok ut

Når du blir godkjent for studielån, inkluderer finansieringshjelpspakken ofte ekstra midler til å dekke levekostnader. Som jeg sa, bodde jeg hjemme, så jeg trengte ikke mer ekstra midler - jeg trengte bare penger for å dekke undervisning. Min deltidsjobb kunne ha dekket mine bøker og min leie var gratis. Men da jeg ble tilbudt studielånspakken, aksepterte jeg det bare. Jeg trodde at det var det du skulle gjøre og ble aldri fortalt noe annet. Jeg var ikke smart nok til å sette det overskytende penger i besparelser eller redusere studentlånsfordelingene mine.

Denne feilen kostet meg flere tusen dollar og minst et år eller to av gjeldsbetaling.

Selv om jeg skulle ønske jeg hadde gjort ting annerledes, er feilene mine en del av historien min, og jeg vet bedre nå. På grunn av mine feil, ble jeg tvunget til å lære å være økonomisk ansvarlig da jeg ble uteksaminert og hadde min første studielånsbetaling på grunn.

Sjekk tilbake neste uke for ting jeg gjorde rett på college.

Hva ville du gjøre annerledes på college?

Skrive Inn Din Kommentar