Penger

Disse karriereeksperter forteller oss hvordan du gjør en sommergig til en heltidsjobb

Disse karriereeksperter forteller oss hvordan du gjør en sommergig til en heltidsjobb

All sommertid er det ikke nødvendig å slutte ved sesongens tur.

Hvis sommerjobben er en god posisjon, vil du ikke gi slipp på det. Det er gode nyheter: Mange arbeidsgivere ønsker å beholde sine midlertidige arbeidere lenger.

CareerBuilder undersøkte over 2500 arbeidsgivere og funnet 79% av dem sa at de ville vurdere å utvide sysselsetting for noen av sine sommerhyrer.

Linda Perneau, president i Randstad, sier sommeren er når ansette ledere vurderer sitt arbeidsbehov for høsten. Hun sa hun finner et økende antall arbeidsgivere som ønsker å konvertere sine midlertidige medarbeidere til heltidsansatte.

Slik setter du om sommeren i en heltid

En måte sommerhyrer kan bevise at de skal holdes på jobben lenger, er å skinne på sine sesongmessige jobber, sier Perneau.

"Midlertidige arbeidstakere skal alltid holde seg til de samme standardene som om de var heltid," sa hun. "Jeg tror at deres evne til å demonstrere sitt engasjement for kvaliteten på arbeidet og deres prestasjoner og bare den overordnede måten de oppfører seg på ... er kritisk viktig."

Ladan Hayes, senior karriere rådgiver på CareerBuilder, sa at sommerarbeidere som ønsker å utvide sin sysselsetting, ikke bør se sine opptredener som en midlertidig plassering.

"Tenk på det som et tre måneders lang arbeidsintervju," hun sa. "Kom tidlig, vær sent. Bli kjent med bransjen. Stille spørsmål. Bygg relasjoner med kollegaer og ledere, og vis entusiasme. Finn en mentor. "

Jennifer Kochilaris, regiondirektør i Adecco Staffing, sa at en av de beste brikkene som hun har hørt, er å Vær alltid villig til å lære mer enn alle andre.

"Ved å proaktivt lære mer om selskapets mål og tilby løsninger som møter dem, kan midlertidige arbeidstakere vise frem at de har lidenskap og potensial til å holde seg på lang sikt," sa hun.

Sesongarbeidere bør også være villige til å ta det ekstra skrittet for å skille seg ut. Kochilaris anbefaler å omfavne selskapets kultur.

"For eksempel, hvis organisasjonen verdier tilbake til samfunnet, kan du vise teamånd ved frivillig arbeid for å være en del av selskapets veldedige arrangementer," sa hun. "Dette vil vise din arbeidsgiver at du tror på verdiene som er viktigst for bedriften, og at du er en god kamp med deres kultur."

Perneau sa at sommerarbeidere bør delta i selskapsaktiviteter og samhandle med andre ansatte.

Hun sa også Arbeidstakere som er interessert i å holde seg på selskapets langsiktige bør uttrykke sine interesser tidlig. Kochilaris ekko lignende følelser.

"Hvis du føler at arbeidsgiveren er en god kamp for deg basert på dine ferdighetssett og arbeidsplasskulturpreferanser, informer ledelsen så snart som mulig - samt bemanningsfirmaet, hvis du jobber med en - for å sikre at du får foran potensielle langsiktige muligheter hos selskapet, "sa hun.

Selv om lederen din ikke er klar til å tilby fast ansettelse, kan det føre til en lengre midlertidig oppgave som går utover sommeren, når du kommuniserer dine ønsker på forhånd.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar