Liv

Denne pappa mistet sin jobb ... og vi elsker hvordan hans familie reagerte

Denne pappa mistet sin jobb ... og vi elsker hvordan hans familie reagerte

Jeg var travelt rundt huset, klar til å fikse frokost en morgen da mannen min gikk i døren. Han hadde gått på jobb fire timer tidligere, og jeg forventer ikke ham hjemme for ytterligere fem.

Min mann fikk rett til poenget: "De la meg gå."

Han var leder av et kommersielt dekkfeltverk. Salget hadde gått ned i omtrent seks måneder, og anlegget hadde ikke hatt nok dekk til å gjøre jobben sin.

Nyheten var ikke helt uventet, men jeg følte meg fortsatt som om noen hadde slått meg i magen.

Han hadde vært ansatt i nesten 17 år i den kommersielle dekkindustrien, bortsett fra en treårsperiode da han kjørte sin egen virksomhet. Han hadde gradvis klatret bedriftsstigen til en lederstilling.

Plutselig føltes det som om han hadde blitt presset av stigen og slo bunnen med en rungende tud.

Vi fant noen overraskende ting som vi startet på den lange veien tilbake til sysselsetting. Her er en veiledning for å navigere den første måneden etter at du har mottatt nyheten om et jobbtap.

1. Ta litt tid til å sørge

Min mann mistet sin mor mindre enn ni måneder før han mistet jobben sin.

På mange måter er sorgprosessen den samme.

Vi jobber fortsatt gjennom noen av de samme stadiene, som sjokk, sinne, fornektelse og depresjon. Imidlertid kommer akseptfasen med tiden, akkurat som det har med tap av sin mor.

Den første dagen etter at han mistet jobben sin, brukte vi mye tid på å holde hverandre uten å snakke.

2. Støtt din ektefelle

I tider med stress er det enkelt å slå på dem du liker mest.

Vår husholdningsrutine var opprørt, og alle slags følelser kokte under overflaten.

Vi visste at det var viktig å støtte hverandres følelser. Jeg måtte respektere da han følte seg deprimert og utilstrekkelig, samtidig som han forsikret ham om at hans verdi til oss ikke var forandret i det hele tatt.

Han måtte også respektere min tidsplan og karriere og gå inn i roller han aldri hadde fylt.

Vi tok beslutningen om å komme igjennom dette sammen.

3. Vurder din økonomiske situasjon

En av de første tingene min mann gjorde var fil for arbeidsledighet.

I vår stat var prosessen frustrerende og innviklet. Arbeidsledigheten er noe hans firma har betalt inn, så mannen min følte meg helt berettiget til å hevde det mens han søkte etter sin neste jobb.

Siden hans tap av jobben ikke var et prestasjonsproblem, omfattet hans siste lønnsslipp også flere uker med avgang og feriebetaling.

Mens ideen om ikke å ha en lønnssjekk etter noen få uker, var fortsatt foruroligende, fant vi situasjonen ikke var så dyster som vi først fryktet.

Heldigvis var vi mer forberedt enn vi først trodde. Vi hadde ingen gjeld foruten huset vårt, og holdt oss til en rimelig budsjettplan.

Vi har alltid følt at vi har en plikt til å gi tilbake først, så vårt budsjett inkluderte å gi 10% av toppen til vår kirke og lokale veldedighetsorganisasjoner.

Vi foretrekker ting enkelt, så vi betalte husbetaling, verktøy og forsikring alt i en kategori kalt "regninger" - 42% av vår ukentlige inntekt.

Vi budsjetterte da ca. 12% for dagligvarer og 7% for vedlikehold av gass og bil.

Vi hadde lagret nær 15% hver uke, så vi hadde nok til å dekke de grunnleggende levekostnadene i noen måneder. Etter å ha akkumulert vårt $ 1000 nødfond, gikk denne prosentandelen bare inn i en generell sparekonto. Før jobbtapet brukte vi det til store kjøp, for eksempel minivan, bulkmatskjøp, ferier, gaver og barnas skoleplan, samt uventede store utgifter.

De andre 14% av vårt budsjett hadde gått mot diverse kjøp og morsomme penger til mannen min og meg. Vi eliminerte ikke denne kategorien helt, men vi tok det til et minimum.

Min inntekt var uregelmessig, så vi hadde ikke et strengt budsjett for det. Vi brukte det til å legge til vårt diverse budsjett for ting vi normalt ikke ville kjøpe og for barns godtgjørelsespenger.

4. Vær ærlig, men positiv når du forteller barna dine

Vi har fire barn i barnehagen gjennom åttende klasse.

De er hjemmeskole, så de hadde forreste seter til dramaet som spilte ut da pappa kom hjem før frokost en morgen. De visste at faren mistet jobben sin, og jeg er sikker på at de følte noe av vår frykt og usikkerhet.

Vi snakket med dem ærlig om det, og la dem vite at hans firma ikke hadde råd til å betale ham lenger. Vi forsøkte ikke å skjule vår frykt, men vi nærmet oss som et eventyr vi ville vende sammen.

Vi har nettopp lagt fire medlemmer til vårt lag.

De yngre barna tegnet bilder av hvordan pappa ville se når han fikk sin nye jobb. De eldre skrev han notater om hvordan de elsket ham akkurat, om han hadde jobb eller ikke.

Uten å gi bestemte mengder, snakket vi med vår eldste om hvordan vi hadde nok besparelser til å vare oss i noen måneder til pappa fikk en ny jobb.

5. Kontakt nettverket ditt

Min mann har alltid vært en stor ansatt og bygget relasjoner med et nettverk av mennesker i løpet av sin karriere.

Den første uken var han ledig, jobbsøkingen var hovedsakelig involvert i å ringe sitt nettverk. Det var utrolig hvor mange mennesker var forberedt på å få kontakter til ham og passere muligheter og ideer.

Jobben tilbyr han vanligvis betalt mye mindre enn sin tidligere jobb eller nødvendig flytting - begge truet med å drastisk forandre vår livsstil.

Den sparepute vi hadde opprettet, kjøpte oss litt tid, så vi bestemte oss for å utforske andre alternativer.

6. Opprett flere strømmer av inntekt

Å miste vår primære inntektskilde førte oss til å revurdere "sette alle eggene i en kurv", som det gamle ordtaket sier.

Som den primære omsorgspersonen og opplæringen til barna våre, jobbet jeg allerede i en rekke deltid ventures hjemmefra.

På jobbtidspunktet lærte jeg piano leksjoner og noen ganger frilans skriving. Jeg la til i noen virtuelle assistentarbeid og begynte å undersøke hvordan man kunne utvide virksomheten jeg allerede hadde.

I mellomtiden begynte mannen min å jobbe med en sidejobb med et plenpleiefirma og gjøre noe av sin egen forskning på andre side ventures.

Vi forstår at disse inntektskildene er mindre stabile enn en heltidsjobb, og hans gresspleiejobb er sesongmessig. Men med begge av oss jobber vi sammen i flere ventures, kan vi gjennomsnittlig det samme beløpet han gjorde hver uke.

Hvor skal vi gå herfra

Vår fremtid er fortsatt litt usikker. Min mann fortsetter å sende inn søknader, og han svarer på telefonsamtaler litt raskere enn før.

Men å ha den rette holdningen i den første måneden for å være arbeidsledig har åpnet en verden av muligheter til oss.

Vi har lært så mye om oss selv, våre talenter og vårt arbeid. Kanskje er vi endelig ansatt i ting som virkelig betyr noe.

Din sving: Har du forvitret et tap av jobb i familien din? Hva er dine tips for å komme igjennom det?

Jennifer L. Self er lidenskapelig om å leve godt hjemme. Når hun ikke bruker tid sammen med sin familie, skriver hun for å forenkle og berike livet for arbeidet hjemme hos homeschooling mamma.

Skrive Inn Din Kommentar