Penger

Hvordan denne mamma sparer $ 1K for svart fredag ​​- og gjør det meste ut av hennes budsjett

Hvordan denne mamma sparer $ 1K for svart fredag ​​- og gjør det meste ut av hennes budsjett

Hva er din Svart fredag ​​budsjett, og hvordan holder du deg til det?

For Tracie Fobes på Penny Pinchin 'Mom, som holder seg til hennes $ 1000 Black Friday Budsjett involverer lage en liste, sammenligne avtaler og betale kontant.

Hun har tips for å hjelpe oss med å holde oss innenfor våre Black Friday budsjetter og unngå gjeld denne høytiden.

Lag et månedlig budsjett

"Vårt samlede feriebudsjett i år er $ 1000 for tre barn, vedta familie og familie og venner," forklarer Fobes.

Selv om $ 1000 lyder som det kan være et vilkårlig nummer, valgte Fobes det med vilje.

"I januar hvert år ser vi på hva vi brukte for ferien og deretter budsjettet til sett til side et beløp hver eneste måned slik at vi kan betale for det i kontanter, "forklarer hun.

"Vi legger alltid til ca 10% på det vi brukte, for å tillate kostnaderøkninger og ekstra folk vi kanskje vil kjøpe (noe) for neste høysæson."

Vi har anbefalt ferien budsjettering før, så det er fint å se noen med hell med denne teknikken!

Hvis du vil spare $ 1000 mellom januar og november, må du lagre rundt $ 91 i måneden.

Planlegger fremover og sparer tidlig hjelper Fobes å forstå nøyaktig hvor mye hun har tilgjengelig til å bruke under Black Friday og Cyber ​​Monday. Når hun har penger spart, sjekker hun avtalene, lager sin handleliste og begynner å sammenligne priser.

Lag en liste og sjekk den to ganger

Fobes bruker a Svart fredagskjøpsliste for å holde henne shopping innenfor budsjettet.

"Det hjelper å holde meg på sporet, så jeg vet hva jeg trenger å få og om hvor mye jeg vil tilbringe," forklarer Fobes. Hun også Sammenligner Black Friday avtaler før hun begynner å handle og mens hun er i butikken.

"Jeg sjekker alltid nettpriser for de tingene jeg trenger å se om jeg kan finne det billigere andre steder," sier hun.

"Siden ingen vil prise sammen på Black Friday, vil jeg faktisk noen ganger legge inn en bestilling gjennom en annen forhandler, midt i midtgangen til en konkurrents butikk!"

Fobes forsøker å finne Black Friday avtaler som er 40 til 50% av den opprinnelige prisen. Hun foretrekker ikke å kjøpe varer som ikke er på sin handleliste, men hun gjør unntak.

"Hvis jeg ser noe jeg vet at noen vil ha, og det er ikke på listen min, men det er slik en fantastisk avtale jeg kan ikke passere den, jeg vil fortsette å få det," forklarer Fobes.

"Jeg sørger for at det er noe vi vet at vi trenger, ikke bare et kjøp bare på grunn av prisen."

Derimot, Fobes '$ 1000 budsjett trumps alle.

"Hvis det er ting som faller utenfor budsjettet, passerer jeg bare," sier hun. "Ferieene er ikke en grunn til å gå inn i gjeld."

Betale med kontanter

Hvis du vil sørge for at du ikke går i gjeld denne høytiden, er det en tåpelig måte å gjøre det på: Betale med kontanter.

Hvis du bruker plast, kan du (og vanligvis gjøre) overspend, "fortalte Fobes oss. "Betaling med kontanter har flere følelser knyttet til det. Når jeg må overføre $ 200 i kontanter, gjør det sikkert vondt mer enn å bytte et kredittkort for $ 300! "

Plus, når du betaler kontant, har du et fysisk signal som du løper ut av penger.

Når kontanter er borte, slutte å handle - uansett hva avtale du går forbi!

Hvis du vil kombinere "lønn i kontanter" -teknikken med online kjøp, bør du vurdere Fjern penger fra lommeboken når du foretar kjøp online.

Hvis du for eksempel går til en storboks butikk, bruker du smarttelefonen til å sammenligne avtaler og bestemmer deg for å kjøpe online fra en annen forhandler, foreta nettkjøp og deretter ta tilsvarende penger ut av lommeboken din og legge den inn i en annen del av din veske eller jakke.

Senere kan du sette pengene tilbake i banken!

Hvis du betaler kontant - selv på nettet - vil du være helt klar over hvor mye penger du bruker, og mindre sannsynlig å gå inn i gjeld denne fredagssesongen.

Din sving: Hvordan bestemmer du ditt Black Friday-budsjett? Setter du penger til hver måned for å hjelpe deg med å komme dit?

Nicole Dieker er frilansskribent med fokus på personlig økonomi og personlige historier. Hennes arbeid har dukket opp i The Billfold, The Toast, The Write Life og Boing Boing.

Skrive Inn Din Kommentar