Banker

Gjør Student Loan Gjeld påvirke å få et boliglån?

Gjør Student Loan Gjeld påvirke å få et boliglån?

I fjor hjalp jeg med å svare på en lesers spørsmål om å søke om et boliglån mens det gjelder inntektsbasert tilbakebetaling. Men i løpet av de siste månedene har jeg blitt bombardert med spørsmål om hvordan studentlån gjeld påvirker din evne til å få et boliglån. Kanskje det er fordi boligmarkedet er bedre, eller kanskje det er fordi folk endelig tar studielånets gjeld på alvor.

Uansett, jeg ønsket å dele noen leser spørsmål og deretter se på om student lån gjeld påvirker å få et boliglån.

Her er leserens spørsmål jeg har mottatt:

Jeg har $ 27.000 i studentlånsgjeld, og det er for tiden i utsettelse for en annen måned (siden jeg nettopp har uteksaminert). Jeg ønsker å kjøpe mitt første hus, og jeg lurte på hvordan disse lånene ville påvirke min evne til å få et boliglån? - jennifer s

Jeg tenkte på å kjøpe et hjem fordi jeg er bekymret for stigende boligpriser og ikke å ha råd til det senere. Imidlertid betaler jeg for tiden over $ 500 per måned på studielånene mine. Jeg er bekymret for at banken ikke vil godkjenne meg for et boliglån. Hva må jeg gjøre for å kvalifisere seg til å kjøpe et hus? - John P.

Min mann har studielån at han arbeider for å bli tilgitt på grunn av sin militære tjeneste. Imidlertid vil de ikke bli fullt utbetalt i ytterligere 3 år. Vi ønsker å kjøpe et hus i sin neste stasjon i år, men var bekymret for hvordan disse lånene skulle dukke opp på vår kredittrapport. Kan vi fortsatt få et VA-lån eller FHA-lån når vi har studielånsgjeld?- Sarah M.

Så la oss snakke om det - kan du kjøpe et hus eller få et boliglån når du har studielån? Gjør studentlån gjeld påvirke å få et boliglån?

Hvis du vil vite - kan du få et boliglån med studentlånsgjeld. Du må bare følge noen regler. Vi anbefaler at du bruker LendingTree til å sammenligne boliglån långivere og finne en som kvalifiserer deg. Lær mer her.

Hva boliglån långivere bryr seg om

Boliglån långivere bryr seg om noen få viktige beregninger når du vurderer å låne til deg:

  • Din kreditt score og kreditt historie
  • Din inntekt vs dine utgifter (Gjeld til inntektsforhold)
  • Din jobbhistorie

Ditt kreditt score

For din kreditt score (og kreditt historie), vil långivere vanligvis se poeng over 750. Dette betyr at du har gjort alle dine betalinger i tide og har en god historie med å bruke kreditt. Når de ser på kreditt rapporten, devil ikke sesen betaling, samlinger eller konkurs. De samme regler gjelder for studielånene dine. Hvis du ønsker å få et boliglån, vil du bare sørge for at du alltid betaler studielånet til rett tid. Utsettelser og lån tilgivelse teller ikke og vil ikke telle mot kreditt score.

Overbærenhet vil imidlertid påvirke kredittpoengene dine negativt.Hvis lånet ditt er i overbærenhet, rapporteres det til kredittbyråene som "ikke-betalende", og det kan få betydelig innvirkning på kredittpoengene dine.

Dette betyr ikke at långivere ikke vil rote opp. Hvis du leser historien min om FedLoan Servicing, vil du innse at studentlånsbedriftsselskaper roter ofte. Derfor ber jeg deg om å sjekke kredittpoengene dine gratis ved hjelp av Credit Karma. De vil også fortelle deg nøyaktig hva som er galt, slik at du kan fikse det. De har verktøy (som formularbokstaver) som du kan bruke til å sende til selskaper som FedLoan og få dem til å korrigere unøyaktigheter i rapporten.

Din inntekt vs. utgiftene dine

Långivere vil også se på inntektene dine mot dine utgifter. De vil sørge for at du kan betale boliglånet når du har det, pluss alle tilknyttede kostnader ved å eie en eiendom (skatter, forsikringer, foreningsavgifter, etc.). De fleste långivere holder seg til en av to grunnleggende formler:

  • En inntektsgrad på 28% (som betyr at boliglånet ditt ikke skal overstige mer enn 28% av inntekten din)
  • En 36% gjeld til inntektsrenten (som betyr at summen av alle gjeldsutbetalinger ikke skal overstige mer enn 36% av inntekten din)

Dette er et annet område der studentlånet ditt kan påvirke din evne til å få boliglån. Hvis din totale gjeldsbetaling (boliglån + studielån + andre gjeld) overstiger 36% av inntekten, vil utlåner din sannsynligvis ikke godkjenne deg for et boliglån.

En måte å potensielt redusere ditt månedlige studielåns betalingsbeløp (og som følge av din totale gjeld til inntektsforhold) er å refinansiere studielånene dine. Hvis du kan refinansiere studielånene til enten en lavere rente eller en lengre tilbakebetalingstid, vil du sannsynligvis redusere den månedlige betalingen. For å lære om refinansieringsalternativene for studielån, sjekk ut Credible, en gratis markedsplass for studielån hvor du kan motta tilbud fra flere långivere etter å ha fylt ut en enkelt formular.

College Investor lesere kan få en $ 200 bonus når de refinansierer med Troverdig.

Din ansettelseshistorie

Til slutt vil de fleste långivere se på din ansettelses- og ansettelseshistorie fordi de vil vite hvor pengene kommer fra å betale regningene dine. Långivere vil vanligvis at du skal være på jobb i minst ett år før de skal vurdere inntektene - men noen långivere vil ha 2 år eller til og med 5 år i samme bransje. Ellers kan de være leery om å inkludere den inntekten, og du kunne ikke få et boliglån.

Dette aspektet ved å få et lån er spesielt tøft for nyutdannede. Du vil kanskje kjøpe et hus, men du kan diskvalifiseres rett og slett fordi du ikke har jobbet i en jobb lenge nok.

Endelig oppdeling: Lån og studielåneskuld

Så, la oss gå tilbake til leserens spørsmål og se på disse scenariene:

Jennifer S .:Mest sannsynlig vil ikke kunne få et boliglån fordi hun ikke har nok jobbhistorie.

John P .:Kunne kvalifisere til et boliglån så lenge hans totale gjeldsbetaling, inkludert studielånsgjeld, var mindre enn 36% av inntektene hans

Sarah M .:Skal kunne kvalifisere for et boliglån fordi studentlånsgjeld ikke påvirker lån, selv om andre faktorer kan

Poenget er at studentlån alene ikke hindrer deg i å få et boliglån. Det er din totale kreditt historie, hvilke studielån er en del av. Hvis du har vært ansvarlig med all din gjeld (studielån inkludert), bør du ikke ha problemer med å få et boliglån. Men hvis du allerede sliter med studielånsgjeld, er du sannsynligvis ikke klar (og vil ikke bli godkjent) for et boliglån.

Kjenner du noen som har slitt med studentlånsgjeld og ønsket å kjøpe et hus?

Skrive Inn Din Kommentar