Penger

De beste stedene for jobb: Hvordan bestemme om de er rett for deg

De beste stedene for jobb: Hvordan bestemme om de er rett for deg

Hvis du leter etter en god jobb, og du er villig til å flytte for å få det, vil du sannsynligvis vite hvilke byer som har størst mulighet.

Glassdør taklet det spørsmålet i en nylig rapport, og resultatet var en liste over de 25 beste byene for jobber. For å komme frem til et "Glassdørjobbpoeng" for hvert storbyområde, vurderte analytikere disse faktorene:

 • Forholdet mellom stillinger til befolkningen (lett å bli ansatt)
 • Forholdet mellom median lønn til median hjem verdi (levekostnad)
 • Vurderinger av arbeidsgivere av lokale ansatte (jobbtilfredshet)

Det er en god start, men du vil kanskje også vurdere disse to faktorene:

 • Din egen livsstil trenger og ønsker
 • Antall stillinger som passer dine personlige kvalifikasjoner

Hvis du skal inkludere jobbtilfredshet i poengsummen, må du være fornøyd med stedet du må leve for jobben. Og det er flott å ha mange jobber, men viktigere er om det er nok for deg.

Så med disse ekstra faktorene i tankene, la oss se på hvordan du bestemmer de beste byene for din jobb.

Start med listen

Her er topp 10 byer for jobb, ifølge Glassdoor:

 1. Raleigh, NC
 2. Kansas City, MO
 3. Oklahoma City, OK
 4. Austin, TX
 5. Seattle, WA
 6. Salt Lake City, UT
 7. San Jose, CA
 8. Louisville, KY
 9. San Antonio, TX
 10. Washington DC.

Du vil kanskje se over hele listen med 25 og grave inn i detaljene. Du vil for eksempel se at Raleigh har mer enn 24 000 jobbåpninger, en medianbasert lønn på $ 50 950, en median hjemverdi på $ 198 400 og en jobbtilfredshet på 3,3 på en skala fra 1 til 5.

Men hva om du er geolog eller medisinsk tekniker? Å gjøre et arbeidssøk på "geolog" på Glassdoor produserer fem innlegg for Raleigh, men 118 for Houston, Texas (nummer 21). I mellomtiden har Chicago (nummer 20) 1.041 åpninger for en medisinsk tekniker mot 446 i Raleigh. Så du vil kanskje ...

Bestem hvor det er gode jobber for Du

Klart den beste byen for deg kan ha noe å gjøre med hva slags jobb du leter etter. Så bruk listen som et sted å starte, men gjør deretter et jobbsøk for hver av de 25 byene, for hver av de posisjonene du er kvalifisert for og vil ha.

Vær forsiktig så du ikke søker etter ord som er for nært beslektet, eller du vil dobbeltkoble noen jobbåpninger. Hvis du for eksempel søker "restaurant manager" og "bar manager", kan du få mange av de samme oppføringene.

Telt opp de totale åpningene for jobber du søkte i hver by. Basert på disse resultatene kan du kutte ned listen over 25 byer til de fem eller 10 beste alternativene for typen jobber du søker. Du kan begrense listen nede lenger ved å se hvor jobbene ser ut til å betale mest ut. Da kan du…

Bestem hvor du vil bo og jobbe

Når du har fem eller ti gode muligheter, må du bestemme hvilken by som har de mest positive, ikke-arbeidsrelaterte fordelene for deg. Hvis du ønsker å gå på vinterhelger, vil du ikke være i Houston. Her er noen andre faktorer du kan vurdere:

 • Mislighold
 • Universiteter og høyskoler
 • Klima
 • Omgivelser
 • Demografi (gjennomsnittlig alder for innbyggere, utdanningsnivå, etc.)
 • Luftkvalitet
 • skoler

Du kan få all denne informasjonen og mye mer fra City-Data. Bare klikk på en stat og finn byen på listen. Du kan også gå til City-Data Forum for å se hva nåværende innbyggere har å si om en by og se bilder av det omkringliggende området.

Hvis du har barn, vil du ha informasjon om det lokale skolesystemet. Finn vurderinger og foreldre vurderinger ved å skrive inn en postnummer i skjemaet på Great Schools.

Hvis du skal kjøpe et hjem, går du til Realtor.com, søk etter bynavn og deretter avgrens søket ditt ved hjelp av ulike kriterier. Klikk på "Kartvisning" for å se resultatene som er lagt ut på et kart over området. Du vil raskt kunne se hvor du har råd til å leve.

Enten du kjøper eller leier, bruk Google Maps for å sjekke ut nabolagene der du bor. Klikk på "Street View" og "walk" området for en stund. Skriv inn adressen til potensielle arbeidsgivere for å se hvor du kan gå til lunsj.

Med denne biten av ytterligere forskning får du snart en personlig liste over de få beste byene for jobber for deg.

Din sving: Er du klar til å ta et trekk for å finne et bedre sted å jobbe og leve? Hvilke er de beste byene for jobber for deg?

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter har han tjent penger, skriving er hans favoritt (så langt) .

Skrive Inn Din Kommentar