Penger

Vår feriebudsjettplanlegger vil la deg spille Santa uten å gå i stykker

Vår feriebudsjettplanlegger vil la deg spille Santa uten å gå i stykker

Holiday shopping sesongen er her!

Før du bestemmer deg hva Du bør bruke pengene dine på, det er viktig å finne ut hvor mye penger du kan bruke. Selv om du allerede har begynt å handle, er det fortsatt en god ide å finne ut hvor mye du har igjen å bruke.

Vi lover: Hvis du setter en time til å se gjennom tallene dine, kommer du frem i det nye året, føler deg mye bedre.

Budsjettplanlegging for helligdager

For å gjøre dette litt enklere (og mye mer moro), har vi skapt noe spesielt bare for våre Penny Hoarders: A gratis ferie budsjett regneark.

Før du fyller ut, kom i gang med ting med disse åtte tipsene ...

1. Analyser din gjeld

Det kan ikke være hyggelig, men det er nødvendig: Før du gjør noe annet, ta en god titt på gjelden din - spesielt kredittkortets gjeld.

Hvis du har mer på kredittkortene dine enn du kan betale i denne måneden, oppfordrer vi deg til å revurdere å delta i feriehandlingsfenien. En mye bedre bruk av dine hardt opptjente penger ville være å betale ned kredittkortbalansen din.

Å hoppe over de dyre gaver betyr ikke at du ikke kan dusj dine venner og familie med kjærlighet. Du kan lage gaver for hånd (her er noen rimelige gaveideer), eller du kan gi dem service kuponger for favoriserer - som å rengjøre huset eller lage dem middag.

Tross alt betyr en gave fra hjertet ofte mer enn noe som vil være ute av stil neste år.

2. Prosjekt Total Holiday Inntekt

Kredittkort i klare? Tid til å estimere totalbeløpet du skal tjene i ferien.

Hvis du får samme lønnssjekk hver annen uke, vil dette være enkelt.

Hvis betalingen din er uregelmessig, vil det ta litt mer innsats. Ett alternativ er å se på lønnsstubene eller bankkontiene fra denne tiden i fjor.

Eller hvis jobben din har endret seg siden da, kan du gjennomsnittlig beløpet du har opptjent de siste tre månedene. (Hvis du har en spesielt høy måned, kast den ut, det er bedre å ta feil på undersiden.)

3. Beregn ditt grunnleggende budsjett

Når du vet hvor mye du skal tjene i ferien, er det på tide å beregne utgiftene dine.

Før du bestemmer hvor mye du kan bruke på feriekostnader, må du opprette et grunnleggende budsjett for nødvendigheter som leie, dagligvarer, bilforsikring og andre utgifter. (Hvis du ikke allerede har et månedlig budsjett, må du stoppe det du gjør og lese disse tipsene for hvordan du lager et budsjett som faktisk fungerer.)

Men du er ikke ferdig ennå - vi må fortsatt legge til de morsomme tingene.

4. Beregn ferienutgifter

Så, du har funnet ut din forventede inntekt og grunnleggende budsjett for høytiden - men hva med tilleggene? Hvor mye kan du bruke på gaver og fester?

For å finne det magiske nummeret, trekk ditt grunnleggende budsjett fra din forventede inntekt. Voila! Du vet nå hvor mye du komfortabelt kan bruke på morsomme ting de neste par månedene.

Hvis du vil vite hvor mye du kan bruke på gaver alene, kan du bare trekke igjen: Hvor mye penger du planlegger å bruke på ting som fly, spesialmat, festklær osv.

5. Fyll ut ferien budsjettarbeid regneark

Okay, Santa, hvem er på listen din?

Registrer dine venner og familiemedlemmer til vår praktiske side ferie budsjettering regneark og tilordne et gavebudsjett til hver.

Beløpene skal legges opp automatisk - hvis summen er mindre enn eller lik det offisielle totale budsjettet, så er du god til å gå. Hvis ikke, juster tallene til de fungerer. (Husk: Et lite ekstra wiggle rom gjør aldri vondt!)

Deretter brainstorm gaver til hver person som er på eller under hvert prispunkt.

6. Start sporing av priser

En av nøklene til smart ferie shopping er tålmodighet. Vel, tålmodighet og forskning.

Før du foretar noen kjøp, sjekk priser på flere butikker. Prissporing og -komparison verktøy er i overflod, noe som gjør prosessen nesten uanstrengt.

BuyHatke er en nyttig nettleserutvidelse som sammenligner og sporer priser. Når du handler på Amazon, viser det også prishistoriegrafer, slik at du kan se om dagens pris er virkelig et godt kjøp.

Hvis du er på farten, skann en vares strekkode med Purchx for å lese anmeldelser og sammenligne priser. Eller prøv SlickDeals-appen, som varsler deg når prisene faller i bestemte kategorier eller i favorittbutikkene dine.

7. Hold deg til det!

Dette trinnet kan være sist, men det er en av de viktigste (og er definitivt det vanskeligste å følge).

Å holde fast på budsjettet ditt er den eneste måten å unngå en ferie bakrus - i hvert fall økonomisk.

For å hjelpe, opprett en "ferie" utgiftskategori med et alt-i-ett-verktøy som Mint eller en app som Santa's Bag, som vil hjelpe deg med å administrere både gavelisten og feriebudsjettet fra en plattform.

Hvis du foretrekker noe mer taktilt, kan du trekke ditt feriebudsjett i kontanter og holde det i en krukke.

Hvis du kjøper noe på nettet eller med et kredittkort, tar du det beløpet ut av krukken og legg det inn i en separat konvolutt, som du senere kan sette om på kontoen din. Når den er tom, er det også feriebudsjettet ditt.

En bonus for nøye sporing av ferienutgifter? Hvis du finner gode tilbud, kan du ha litt ekstra penger for deg selv på slutten.

Unngå å gå inn i den røde denne høysesongen ved å ha en plan - og stikke til den. Her er den linken til vår feriebudsjettmal igjen.

Du kan forbanne oss når du ikke kan kjøpe hver eneste ting hjertet ditt ønsker, men du vil takke oss når det nye året kommer!

Susan Shain er freelance skribent og digital nomad. Hun dekker reise, mat og personlig økonomi (i utgangspunktet, hvordan du sparer penger slik at du kan reise mer og spise mer). Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.


Skrive Inn Din Kommentar