Banker

Vil kredittforespørsler skade kredittpoengene dine?

Vil kredittforespørsler skade kredittpoengene dine?

Du har sikkert hørt at søknad om lån kan påvirke kredittpoengene dine. Faktisk er det mange som innser at når en kreditor ser på din kreditt for å ta en beslutning om et kredittapplikasjon, kan det få en negativ innvirkning på kredittpoengene dine. Det faktum at noen henvendelser til kreditt kan skade din poengsum har ført til myten at alle kredittforespørsler kan skade kredittpoengene dine. Sannheten er at det er to hovedtyper av kredittforespørsel: "Soft" og "hard." Bare den harde forespørselen er skadelig for kredittpoengene dine.

Se hvilke kredittforespørsler du har på kredittrapporten din >>>

Myk kredittforespørsel

Det er viktig å innse at når du sjekker din egen kredittrapport, vil det ikke påvirke kredittpoengene dine negativt. Din egen forespørsel er kjent som en "soft pull". Den er laget for at du skal kunne holde styr på kredittaktiviteten din og kontrollere nøyaktigheten. Siden du ikke søker om kreditt når du bare sjekker din egen rapport, vil kredittbyråene og kreditt scoring-modellene ikke holde den mot deg.

En annen type myk forespørsel er det som gjøres når selskapene sjekker kreditthistorikken din for å sende deg "forhåndsgodkjente" tilbud. Disse typer henvendelser er kjent som "ufrivillig", siden du ikke ba om å få krediten sjekket. Så selv om et firma kanskje har sett på kreditthistorikken og / eller poengsummen for å avgjøre om du vil sende deg et tilbud, vil disse henvendelsene ikke påvirke kredittpoengene dine negativt.

Hard Credit Forespørsel

På den annen side er den harde kredittforespørselen. Noen ganger kalles disse "frivillige". "Hard pulls" resultat når du søker om kreditt eller noen tjenester. Kredittkortutstedere, boliglånsmedlemmer og andre långivere innfører en kredittforespørsel etter ditt ønske, og dette rapporteres på kreditthistorikken din, og viser at du ønsker å skaffe ny kreditt. Mange mobilleverandører, kabel / satellitt-tv-leverandører og andre vil utføre en hard kredittforespørsel når du søker om disse tjenestene.

En hard forespørsel kan skade kredittpoengene dine. Imidlertid er skaden som gjøres vanligvis relativt liten. Mens kreditt score formler holdes det meste hemmelig, er det anslått at kreditt forespørsler utgjør ikke mer enn 10% av kreditt score. De viktigste faktorene er betalingshistorikken din og hvor mye gjeld du har. Men noen långivere blir bekymret når de ser på kredittrapporten din og ser flere forsøk på å skaffe seg ny kreditt på en seks måneders periode. (Selv om de fleste forstår at du har en gruppe forespørsler over noen dager som et resultat av å shoppe for en lav boliglånsrate.)

Lese myke og harde forespørsler om kredittrapporten din

Kredittforetakene merker ikke kredittforespørsler som "hardt" eller "mykt" på kredittrapporten din. Ulike språk brukes:

  • Experian: "Forespørsler sett av andre" representerer en hard trekk. Kreditorer kan se disse når du vurderer deg for kredittverdighet. "Forespørsler som bare vises av deg" representerer den myke forespørselen. Dette er kredittforespørsler som er tilgjengelige for din informasjon (slik at du kan se hvilke selskaper som sjekker kreditten din uten din forespørsel), men er ikke synlige for kreditorer som vurderer kredittapplikasjonen din.
  • Transunion: "Vanlige henvendelser" er de som tilsvarer harde henvendelser. De vil forbli i TransUnion-rapporten i to år. "Konto gjennomgang henvendelser" er de myke trekkene laget av deg eller av selskaper interessert i å sende deg markedsføringsmateriell.
  • Equifax: "Forespørsler i de siste 12 månedene" er vanskelige trekk som ble utført på forespørsel. "Forespørsler som ikke viser til selskaper og ikke påvirker kredittpoengene dine", gir en ganske enkel forklaring på en myk trekk. Equifax har også en annen betegnelse, unikt for kredittbyrået .: "Bedrifter som ba om din kredittfil." Dette er en liste over selskaper som ba om filen, slik at du kan se hvem som er interessert i deg. Denne informasjonen er også tilgjengelig for kreditorer som ønsker å evaluere deg, selv om virkningen på kredittpoengsummen din er ukjent.

For det meste, hvis du er ansvarlig for dine penger og kredittbeslutninger, og foretar betalinger til rett tid, og unngå å søke om stor gjeld, er det ikke sannsynlig at kredittforespørsler vil ha stor innvirkning på kredittpoengene dine.

Dette er et gjestepost Miranda Marquit er en journalisttrenet frilansskribent og profesjonell blogger som jobber hjemmefra. Hun er en bidragsyter for Mainstreet.com, Personal Dividends og flere andre nettsteder. Miranda er ikke tilknyttet eller godkjent av LPL Financial. Meningene som er uttrykt i dette materialet, er for generell informasjon og er ikke ment å gi spesifikke råd og / eller anbefalinger til noen.

Skrive Inn Din Kommentar