Banker

Når skal du betale for hjelp med studielåneskulden din?

Når skal du betale for hjelp med studielåneskulden din?

Er studentlånsgjeld veier tungt på tankene dine? Lurer du på hvordan du vil balansere dine månedlige utgifter som studielånsutbetalinger fortsetter å grave et hull i lommen? Ser du på selvangivelsen din garnert fordi du er i standard på studielånene dine? Eller enda verre, kanskje du har mer studentlån gjeld enn du gjør!

Dessverre kan noen mennesker aldri være i stand til å betale sine studielån f de ikke gjør noe, og de kan forvente å betale for resten av livet.

Så, bør du betale for hjelp med studielånets gjeld?

Det avhenger av noen få faktorer, og under, vil du finne en sammenbrudd av når du betaler for hjelp til å få studielånets gjeld under kontroll, kan være fornuftig.

Vurder din nåværende økonomiske situasjon

Først, ta en titt på din økonomiske situasjon og evne til å betale. Enten du skal betale for studielånets gjeld, eller ikke, må du vite disse grunnleggende.

 • Hva er ditt totale beløp av studielånets gjeld?
 • Hvilken tilbakebetalingsplan er du for øyeblikket?
 • Hva er ditt hjem betale (etter skatt og fradrag)?
 • Hva er din minimumsbetaling akkurat nå?
 • Hva er din disponibel inntekt?
 • I denne rate, hvor mange år vil det ta for deg å betale tilbake lånet?

Deretter må du gjøre deg kjent med hvordan studielån fungerer. Klikk her for en rask primer som dekker fakta om studielåns arbeid og det grunnleggende.

Til slutt må du bli økonomisk organisert generelt. Holder du deg oppdatert på ditt månedlige budsjett? Har du et system på plass? Hvis svaret er nei, sjekk ut et gratis verktøy som Personal Capital, hvor du kan koble alle bankkontiene dine og få et øyeblikksbilde av din nettoverdi og bruke alt på ett sted.

Når skal du gjøre det selv?

Når du har det grunnleggende organisert, må du bestemme om du vil gjøre det selv, eller betale for hjelp. Å finne informasjon om studielån er veldig enkelt, men det er mange alternativer, og du har kanskje ikke tid til å forstå dem i sin helhet. Hvis du vil ha et godt utgangspunkt, sjekk ut vår Definitive Guide To Student Loan Debt (den er gratis).

Du må ha en grunnleggende forståelse av studielånsprogrammer, og ha en ide om ressursene du trenger for å undersøke alle dine muligheter. Hvis du ikke gjør det, kan det være på tide å ansette noen eller få noen til å hjelpe deg. Hvis studielånene dine er i mislighold, vil du finne ut hvordan du kan rehabilitere studielånene dine for å komme i gang.

Hvordan få gratis hjelp med studielånene dine

Hvis du er en føderal student lån låner, vil din student lån servicer (for eksempel din utlåner) kunne hjelpe deg med en enkel telefonsamtale for å diskutere måter å:

 • Senk din månedlige betaling
 • Konsolidere lånene dine
 • Se om du kvalifiserer for studielån tilgivelse
 • Gå ut av standard

Du kan også undersøke alternativene dine selv på StudentLoans.gov.

Slik senker du månedlige betalinger

Utdanningsdepartementet gjør det relativt enkelt for deg å bytte til en mer overkommelig tilbakebetalingsplan når som helst, uten kostnad, hvis du er i en lavere inntektsgruppe eller arbeidsløs.

Lånbetjeningsfirmaet kan hjelpe deg med å avgjøre hvilken avbetalingsplan som fungerer for deg, men du må gå inn der, bevæpnet med informasjon og forskning - ikke stole på dem for å gi deg alle dine muligheter.

Før du kontakter din servicer, sjekk studentlåns kalkulatoren få en ide om planer som er tilgjengelige og se estimerte månedlige utbetalinger. Du vil også ønske å gjøre deg kjent med de juridiske måtene å redusere studielånets utbetalinger.

Konsolidere studielånene dine

Hvis du har flere lån du vil kombinere, kan du søke om lånekonsolidering gjennom StudentLoans.gov. Søknaden er gratis, og i motsetning til mange studielåns gjeldslettingsselskaper, er det ingen ekstra behandlingskostnader. For å komme i gang, blar du bare til bunnen av hjemmesiden og velger "Konsolidere lånene".

Noen mennesker synes det er enklere å gruppere alle studielånene i et enkelt lån med en rente og en månedlig betaling. Også, hvis du har mottatt studielånet ditt før 2011, kan du kvalifisere for bedre tilbakebetaling ved å konsolidere.

Men hvis du allerede har et inntektsdrevet tilbakebetalingsprogram, eller allerede gjør fremgang mot PSLF, kan konsolidering nullstille klokken og skade deg. Les om farene ved å konsolidere studielånene dine.

Se om du kvalifiserer for lån tilgivelse

Lån tilgivelse (noen ganger referert til som utslipp) er kansellering av hele eller en del av din resterende føderale studentlånsbalanse.

Du kan finne ut om du kvalifiserer for å få tilgivelse på grunn av din jobb, funksjonshemming, lukning av skolen eller andre forhold.

Hjelp for private studielån

Dessverre er det ikke mange alternativer når det gjelder private lån. Vi bryter alle private studielåns hjelpemuligheter her.

Generelt kan du ringe din utlåner for å diskutere tilbakebetaling alternativer hvis du har problemer med å betale tilbake dine private studielån. Noen private långivere har lån modifikasjon programmer, og andre har tilbakebetaling planer ligner Federal repayment planer (selv om det er ganske sjelden).

Hvis du har god kreditt (minst i midten av 600-tallet), kan du være kvalifisert for refinansiering av studielån, noe som kan gi lavere rente. Før du søker, sammenlign alternativene dine med en tjeneste som Troverdig for å sikre at du får lavest mulig pris. Plus, hvis du registrerer deg med Troverdig, får du en $ 200 bonus!

Når skal du betale for hjelp med studielåneskulden din?

For noen mennesker kan det være fornuftig å betale for hjelp med studielånets gjeld. Jeg har sagt det mange ganger før - du kan selv gjøre det gratis. Men dutrenger ikke hvis du ikke vil.

Her er noen generelle grunner til at du kanskje vil betale for hjelp:

 • Du har ikke tid til å gjøre det
 • Du har ikke tålmodigheten til å sitte ned og vurdere alternativene dine.
 • Du har ikke tid til å forstå dine valg og kravene til hvert tilbakebetaling alternativ.
 • Du vet ikke det "beste" alternativet og vil ha profesjonell veiledning for å finne ut det
 • Du er på randen av å sende inn konkurs på grunn av dine andre forpliktelser og gjeld.
 • Lånet ditt er i mislighold, du får innkrevingsbrev og telefonsamtaler, og samlingsavgiftene rekker opp, eller du har mistet din tilbakebetaling av skatt til garnishment
 • Du blir saksøkt av din utlåner eller en gjeldssamler

Betale for hjelp med føderale studielån

Ærlig talt, nesten alt du kan gjøre for dine føderale lån, kan gjøres gratis på StudentLoans.gov eller ved å gjøre det selv og poste i skjemaene. Men du kan betale noen for å hjelpe deg - hvis du ikke vil gjøre det, eller kanskje du bare ikke vet det beste løpet av handlingen å ta etter å ha gjennomgått alle dine valg.

Hvis du betaler for hjelp, gjør du forskningen for å unngå studielån svindel. Dessverre er det mange selskaper som bytter på låntakere som søker hjelp til studielån, så sørg for at du ikke blir utnyttet. Her er en veiledning vi skrev for å avgjøre om et studielånassistentfirma er en svindel, og store røde flagg for å lete etter.

Få hjelp til private studielån

Å få hjelp med dine private studielån er litt mer utfordrende fordi det ikke er mange alternativer. Du kan kanskje forhandle eller omstrukturere dine private lån, men det er ekstremt sjeldent. Sørg for å unngå et selskap som garanterer deg et oppgjør eller en redusert betaling på lånene dine.

Du kan også vurdere om konkurs er et alternativ. Selv om evnen til å tørke ut studielånene i konkurs er sterkt begrenset, kan du kanskje omstrukturere studielånene dine og utbetale andre gjeld. I sjeldne og ekstreme tilfeller kan konkurs hjelpe deg med å lette presset rundt dine andre gjeld. Dette bør imidlertid være et alternativ for siste utvei.

Å få en advokat involvert med studielånene dine

Hvis du blir saksøkt for mislighold på studielån, er det på tide å betale for en advokat og få profesjonell hjelp. Det kan også være fornuftig å få en advokat involvert hvis du tror du var utsatt for svindel knyttet til lånene dine, ikke tro at du skylder gjeld til navnet ditt, eller har problemer med å få et studielånsgarnishment å stoppe.

Husk at du sannsynligvis må betale for hjelp av en advokat, men mange tilbyr gratis konsultasjoner før du tar på noen saker (som i seg selv kan være nyttig). Igjen, gjør din due diligence før du går videre med noen advokat.

Her er vår guide til å bruke en advokat for studielånene dine.

Endelige tanker om å betale for hjelp med studielånene dine

Igjen, jeg er ikke din mor - du trenger ikke betale for studielånets gjeldshjelp,men du kan. Hvis du gjør det, vær så snill og følg veiledningen som er beskrevet ovenfor.

Sørg for at du forstår din egen situasjon, forstår fullt ut hva selskapet tilbyr deg, og ikke bare blur øye når du starter - du må følge opp og sørge for at alt er gjort riktig. Mange bedrifter hevder å være "studenthjelpssentre", men i virkeligheten er de gjeldslettingsselskaper som behandler papirarbeid som gir ingen hjelp og minimal service.

Husk, selv om du betaler et selskap for å hjelpe deg - det er fortsatt gjeld, kreditt og ditt liv.

Skrive Inn Din Kommentar